prooptiki@msn.com

ΣΗΜΕΡΑ : Ολόκληρη η αποκαλυπτική συνέντευξη Αναγνωσταρά για όλους και για όλα στο Ναύπλιο

Σήμερα δημοσιεύουμε και στην ιστοσελίδα της Αργολικης Αναπτυξης την συνέντευξη Αναγνωσταρά που προκαλεί απο την Πέμπτη ατελείωτες συζητήσεις:
Αποφασισμένος να δώσει το παρόν σε αυτές τις εκλογές φαίνεται ότι είναι ο τέως Δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς που θα επιστρατεύσει την εκλογική εμπειρία από τις τρείς νικηφόρες μάχες που έδωσε για να κερδίσει πάλι την Δημαρχία και να την βάλει σε νέα βάση. Στη συνέντευξη που παραχώρησε δείχνει ότι βασικό σημείο αναφοράς και κίνητρο στις κινήσεις του
  είναι η έλλειψη έργων από την σημερινή Δημοτική αρχή και για αυτό υπενθυμίζει αντίστοιχα έργα δικά του όταν ηταν Δήμαρχος Ναυπλίου. Άλλωστε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι : «Το μεγαλύτερο κίνητρο, να σας πω και την σκέψη, να μπω στα κοινά μου την έδωσαν οι δημότες Ναυπλίου, που εδώ και 18 μήνες περίπου, και κάθε φορά που βρισκόμουν στο Ναύπλιο όλο και εντονότερα μου ζητούσαν να επανέλθω» Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης Αναγνωσταρά έχει ως εξής:
Ερώτηση: Οι συχνές εμφανίσεις σας στην Αργολίδα και συνολικότερα οι κινήσεις σας ευνοούν την φημολογία που σας θέλει να είστε υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές. Τελικά πόσο σχέση με την πραγματικότητα έχουν οι φήμες;
Απάντηση: Από το Ναύπλιο δεν έλειψα  ποτέ για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αν και η επαγγελματική μου δραστηριότητα έχει μεταφερθεί από το έτος 2013, στο εξωτερικό, πάντοτε τουλάχιστον μία φορά το μήνα ήμουν εδώ. Όταν έχεις οικογένεια αυτό είναι αναγκαίο αλλά ταυτόχρονα και επιθυμητό για τον κάθε πατέρα. Τώρα βέβαια αυτή μου η παρουσία εδώ, γίνεται περισσότερο αισθητή  σε κάποιους, και σε σας τους δημοσιογράφους λόγω της έντονης, όπως και εσείς λέτε, φημολογίας, ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Κάποιοι βέβαια που ανησυχούν μετρούν άκυρα και το πόσες φορές το μήνα βρίσκομαι στο Ναύπλιο, μετρούν τις ημέρες παραμονής μου  ή άκυρα και πόσες συναντήσεις κάνω και με ποιους!
Ερώτηση: Το ερώτημα που βάζουν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι είναι εάν δικαιούσθε να επιστρέψετε αφού πρίν από χρόνια εγκαταλείψατε τον Δήμο για να είσθε υποψήφιος Βουλευτής
Απάντηση : Το συγκεκριμένο ερώτημα δεν θα το βάλουν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι! Αυτό το ερώτημα δικαιούνται να το βάλουν και θα το βάλουν οι δημότες του Ναυπλίου.
   Όπως βέβαια θα βάλουν και άλλα ερωτήματα και προς αυτούς, που θα έχουν να κάνουν με την προσφορά του καθενός από εμάς στον Δήμο μας. Θα τεθούν ερωτήματα όπως: Τί έργο παρήγαγαν;  Πόσα νέα σχολικά κτίρια κατασκεύασαν; Πόσοι νέοι κοινόχρηστοι χώροι (πλατείες) αποδόθηκαν στους δημότες αυτού του Δήμου, αν διανοίχθηκαν νέοι δρόμοι, αν κατασκευάστηκαν έργα υποδομής, έργα που δίνουν νέα τουριστική προοπτική στο δήμο αυτό, ποία ήταν η μέριμνά τους για κοινωνική πολιτική κλπ. Όλα λοιπόν θα μπουν στην ζυγαριά των Δημοτών, και αυτοί θα αποφασίσουν αν εγώ δικαιούμαι να ξαναγυρίσω εφ’ όσον παραιτήθηκα, και εάν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι δικαιούνται να συνεχίσουν μετά τη μηδενική παραγωγή έργου  που επέδειξαν.
Ερώτηση: Πιστεύετε ότι υπάρχει τέτοιο κενό στη Δημαρχία που να δικαιολογεί την επιστροφή σας στα κοινά;
Απάντηση: Σας παραπέμπω στην προηγούμενη απάντησή μου, και στα ερωτήματα που εγώ θεωρώ ότι θα θέσουν οι δημότες μας. Πόσα νέα κτίρια βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών κατασκευάστηκαν επί δημαρχίας Κωστούρου; Κανένα!
Πόσα σχολικά κτίρια ανακαινίσθηκαν εκ βάθρων; Κανένα.
Πόσοι νέοι κοινόχρηστοι (πλατείες) κατασκευάστηκαν επί δημαρχίας Κωστούρου; Κανένας!
Πόσα κτίρια δημοτικά αναξιοποίητα, αναπαλαιώθηκαν και δόθηκαν σε χρήση; Κανένα.
Ποιοι  νέοι δρόμοι προβλεπόμενοι από το σχέδιο πόλης διανοίχθηκαν και δόθηκαν σε χρήση! Κανένας!
Πόσα νέα δίκτυα λυμμάτων κατασκεύασε! Μόνο του Δρεπάνου και αυτό,  αφού πρώτα έχασε την χρηματοδότηση που είχαμε εξασφαλίσει ο κ. Μανιάτης και εγώ, με αποτέλεσμα να έχουν περάσει 5 χρόνια και το έργο άκυρα και σήμερα να μην είναι λειτουργικό 100%.Ποια νέα περιοχή του Δήμου υδροδότησε; Άκυρα και η υδροδότηση της Αγίας Τριάδας, ένα έργο που ξεκίνησε επί Δημαρχίας Νάσσου, συνεχίστηκε από την κ. Τζιάρου και αφού ξεπεράστηκαν εδώ 10 χρόνια τα προβλήματα που έθετε η Αρχαιολογική Υπηρεσία, άκυρα νερού δεν έχει πάει στην Αγ. Τριάδα.Με ρωτάτε αν υπάρχει κενό επί Δημαρχίας Κωστούρου. Σας απαντώ: Κάντε εσείς την σύγκριση  βρίσκοντας από το αρχείο σας το τι έκανα εγώ στους πιο πάνω τομείς. Θα δείτε και μόνοι σας ότι όχι μόνο υπάρχει κενό αλλά χάος!!!
Δεν έχει να παρουσιάσει ούτε ένα σοβαρό έργο!! Οφείλω βέβαια να επισημάνω ότι εκεί που έδειξε αξιοσημείωτη δραστηριότητα είναι οι πολυπληθείς και πολυδάπανες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Δεν υποστηρίζω ότι δεν χρειάζονται. Πιστεύω όμως ότι ξεπέρασε το μέτρο, και ο λόγος κόστους προς ανταποδοτικότητα οφέλους για τον δήμο και τους δημότες είναι αρνητικός.
Ερώτηση : Κοιτάζοντας πίσω νοιώθετε ικανοποιήσει για την θητεία σας ;
Απάντηση: Είμαι  απόλυτα ικανοποιημένος από όσα μπόρεσα να κάνω κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Πάντα βέβαια είχα το άγχος ότι έπρεπε να κάνω περισσότερα, και ίσως αυτό με βοήθησε να πετύχω το καλύτερο δυνατό.
Θα μπορούσα να κάνω και άλλα πράγματα;
Ναι! Αν κάποια δεν σκάλωναν σε εγκρίσεις ή αρνήσεις υπουργείων. Αυτό όμως που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι δεν υπήρχε θέμα και πρόβλημα του Δήμου που να μην προσπάθησα να λύσω. Κάποια δυστυχώς δεν λύθηκαν. Λύθηκαν όμως και έγιναν πολλά περισσότερα. Ως Δήμαρχος άφησα πιστεύω ένα αξιόλογο έργο. Αυτό βέβαια αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι συμπολίτες μου με εξέλεξαν τρεις συνεχόμενες φορές ως Δήμαρχο και γι’ αυτό τους ευχαριστώ. Έφυγα με μέτωπο και χέρια καθαρά, χωρίς να έχω όχι καταδικασθεί, αλλά ούτε καν κατηγορηθεί σε ότι έχει να κάνει με την οικονομική διαχείριση στο Δήμο. Και αυτό με κάνει να νοιώθω ήσυχος και υπερήφανος!
Ερώτηση: Πιστεύετε ότι μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις μία μακράς προεκλογικής εκστρατείας με δεδομένο ότι παράλληλα «τρέχουν» οι επαγγελματικές υποχρεώσεις στο εξωτερικό
Απάντηση: Θα μου επιτρέψετε να σας απαντήσω ότι έχω την εμπειρία  και γνωρίζω τι εστί προεκλογικός αγώνας. Όπως γνωρίζω και το εάν μπορώ να είμαι παρών στο Ναύπλιο διατηρώντας παράλληλα και την επαγγελματική μου δραστηριότητα στο εξωτερικό. Δόξα το θεό τα παιδιά μου έχουν δρομολογήσει τις σπουδές τους και με καλή διάθεση, προγραμματισμό, δύναμη και υπομονή θα γίνουν όλα!
Ερώτηση: Ποιο ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για την επιστροφή σας στα κοινά;;
Απάντηση: Το μεγαλύτερο κίνητρο, να σας πω και την σκέψη, να μπω στα κοινά μου την έδωσαν οι δημότες Ναυπλίου, που εδώ και 18 μήνες περίπου, και κάθε φορά που βρισκόμουν στο Ναύπλιο όλο και εντονότερα μου ζητούσαν να επανέλθω. Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή αυτό μου προξένησε εντύπωση, με την πάροδο όμως του χρόνου διαπίστωσα ότι η πρότασή τους αυτή πήγαζε, αφ’ ενός μεν από την απογοήτευσή τους  από την νυν δημοτική Αρχή και αφ’ ετέρου από την σύγκριση που έκαναν μεταξύ του προσώπου μου του προσώπου  του νυν δημάρχου και βασικά εις την σύγκριση μεταξύ του έργου του ενός και του έργου των άλλων.
Δεν μπορώ να δεχθώ το να παρουσιάζεται μία δημοτική αρχή που δεν έχει κάνει τίποτα, ως η καλύτερη όλων εποχών, απαξιώνοντας το έργο που έκαναν  όλοι οι άλλοι προηγούμενοι δήμαρχοι, προσπαθώντας μάλιστα πολλές φορές και να καπηλευθεί έργα άλλων, και το χειρότερο που με ενοχλεί αφάνταστα είναι η ύπουλη και κατευθυνόμενη προσπάθεια που κάνουν αυτοί που διεκδικούν τώρα το δήμο και τα παπαγαλάκια τους, να παρουσιαστούν ως η έντιμη δημοτική Αρχή λες και εμείς οι προηγούμενοι κλέβαμε ή είχαμε άλλα οφέλη από την θητεία μας. Αναφορές του δημάρχου όταν έφερε την διαφάνεια στο δήμο είναι εξοργηστικές και ανέντιμες. Πόσο μάλλον όταν δεν συμβαδίζουν με την πάγια τακτική του να μην απαντά σε θέματα οικονομικής διαχείρισης!
   Αυτή μου η επιθυμία δεν έχει να κάνει με κανενός είδους φιλοδοξία. Δεν μου λείπει ο τίτλος του Δημάρχου. Τον κέρδισα τρεις φορές και είμαι ικανοποιημένος. Πιστεύω όμως ότι σ’ αυτόν τον Δήμο αξίζει μία καλύτερη δημοτική Αρχή και ένας δήμαρχος που θα είναι κοντά στο δημότη καθημερινά. Που θα βλέπει τον δημότη ως ίσος προς ίσον και όχι αφ’ υψηλού.
   Θα ακούει τον κάθε έναν, τα παράπονά του και τα αιτήματα και δεν θα τον θεωρεί εχθρό του όταν ο δημότης του ασκεί κριτική.
   Σ΄αυτήν την προσπάθεια να αποκτήσει ο δήμος μας μια δημοτική Αρχή που του αξίζει συμβάλλω και εγώ με την υποψηφιότητά μου. Δεν ξέρω αν θα είμαι εγώ αυτός  που θα επιλέξουν οι δημότες μας ως Δήμαρχο. Ελπίζω όμως να επιλέξουν κάποιον που να το αξίζει, που να αγαπήσει τον δήμο και όχι την εξουσία.
   Είναι ολοκάθαρο πλέον ότι μετά από 5 ολόκληρα χρόνια η δημοτική μας Αρχή δεν έχει ούτε ένα αξιόλογο πλάνο ανάπτυξης.  Δεν υπάρχει ιεράρχηση των έργων που πρέπει να κάνει γιατί απλά δεν έχει βάλει τον στόχο που θα πρέπει να πετύχει.
   Παλεύει με μικροέργα να δείξει κάποια κινητικότητα αλλά μάταια.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Γιάννης Ανδριανός: Την Πέμπτη οι αποζημιώσεις στα εσπεριδοειδή από τον παγετό του Ιανουαρίου

Ανδριανός: 1.636.579 ευρώ την Πέμπτη στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών εσπεριδοειδών στην Αργολίδα που πλήρωσαν τις ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 30/6, για τον παγετό του Ιανουαρίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1992: Ο υπουργός Οικονομίας, Στέφανος Μάνος, εξαγγέλλει σκληρά μέτρα λιτότητας, προαπαιτούμενα της Συνθήκης του Μάαστριχτ

870: Με τη Συνθήκη του Μέρσεν, ο βασιλιάς Λουδοβίκος ο Γερμανικός και ο ετεροθαλής αδελφός του, Κάρολος ο Φαλακρός, χωρίζουν τη Μέση Φραγκία σε δύο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιάννης Γκιόλας: «Υψηλού επιπέδου το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό»

Περίτεχνες μουσικές εκτελέσεις σε μια μαγική βραδιά στο «Κτήμα Μάνεση» στο Πορτοχέλι, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Τετάρτη το βράδυ στο πλαίσιο του Διεθνούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πουλάς: «Καμία απάντηση από την κυβέρνηση σχετικά με την παρακράτηση ποσών στους παραγωγούς κλημεντίνης»

Αντρέας Πουλάς: «Καμία απάντηση από την κυβέρνηση σχετικά με την παρακράτηση ποσών της κρατικής ενίσχυσης λόγω συμψηφισμού με την επιστρεπτέα προκαταβολή στους παραγωγούς κλημεντίνης του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μειωμένες18% κατ όγκο είναι οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών-Καμπανάκι κινδύνου για τα επιτραπέζια σταφύλια

Μειωμένες κατά 18% κατ όγκο είναι οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών μέχρι τώρα σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου εξαγωγέων Incofruit στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »