Γεωργόπουλος: Με αμείωτους ρυθμούς εκτελούνται οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Ερμιονίδας

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου της περιοχής:

Η νέα Δημοτική Αρχή, πριν από 21 μήνες παρέλαβε το οδικό δίκτυο του Δήμου Ερμιονίδας σε άθλια κατάσταση, με τους περισσότερους δρόμους γεμάτους λακκούβες, χορταριασμένους δεξιά και αριστερά, και πολύ επικίνδυνους για την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών. Άμεσα ξεκινήσαμε την επισκευή τους, σε κάποιες περιπτώσεις με ρίψη νέου ασφαλτοτάπητα και σε άλλες με επούλωση των λάκκων, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλές τσιμεντοστρώσεις σε αγροτικούς δρόμους.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι σήμερα τις επισκευές του οδικού δικτύου, κάτι το οποίο για να ολοκληρωθεί πλήρως απαιτεί αρκετό χρόνο και οικονομικά κοστίζει πολύ ακριβά, με πόρους που δεν υπάρχουν.
Προκειμένου να εξασφαλίσουμε επιπλέον οικονομικούς πόρους για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, ο Δήμος Ερμιονίδας υπέβαλε με προτεραιοποίηση, πρόταση ύψους 3.700.000,00 € για την αγροτική οδοποιία στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”.
Την περσινή χρονιά αναθέσαμε σε ιδιώτη εργολάβο τον καθαρισμό των δρόμων από τα κλαδιά και τα χορτάρια δεξιά και αριστερά, προκειμένου να αυξηθεί το πλάτος τους και να αποκτήσουν οι οδηγοί και οι πεζοί καλύτερη ορατότητα, κάτι το οποίο θα επαναληφθεί και φέτος.
Πριν λίγους μήνες ο Δήμος Ερμιονίδας απέκτησε ιδιόκτητο πολυμηχάνημα έργου για αποκλαδώσεις και καθαρισμούς δρόμων. Παρ’ ότι ο χειριστής είναι ο μοναδικός που διαθέτει η Υπηρεσία Καθαριότητας για όλα τα μηχανήματα (Grader, JCB), χειρίζεται και το συγκεκριμένο μηχάνημα και ήδη βελτιώνεται η κατάσταση των δρόμων σε ολόκληρο τον Δήμο μας.
Νέα έργα οδικών δικτύων (ασφαλτόστρωση – τσιμεντόστρωση) δημοπρατήθηκαν (Δ.Ε. Ερμιόνης) και θα δημοπρατηθούν άμεσα (Δ.Ε. Κρανιδίου).
Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τις εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου του Δήμου μας, έχοντας βασικό μας μέλημα την οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Ερμιονίδας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΔΕΥΑΑΡ-Μ: Ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες αντιμετώπισης των προβλημάτων ύδρευσης της Τ.Κ. Προσύμνης

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ., με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους της Τ.Κ Προσύμνης, κατανοεί πλήρως την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που έχει προκληθεί από τα σοβαρά προβλήματα στην

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Βαριές αιχμές Δεδεμπίλη και ιστορική «συγγνώμη»-Πότε θα απαντήσει ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις στο Γηροκομείο; (βίντεο)

Σε γνώριμα επικοινωνιακά μονοπάτια επιλέγει να βαδίσει η δημοτική αρχή Ορφανού, επιστρατεύοντας τη θεωρία της «συνωμοσίας των πληκτρολογίων» κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με την κριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Όλα τα είχε το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων. Εκτός από το πιο σημαντικό: τη διαφάνεια

Το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων είχε απ’ όλα. Θέματα, εισηγήσεις, αριθμούς, αποφάσεις και πολιτική αντιπαράθεση. Είχε όμως ένα μεγάλο κενό. Ένα κενό που δεν μπορεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, η Δημοτική Κοινότητα Διδύμων και η οικογένεια Μπροδήμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »