Γεωργόπουλος: Με αμείωτους ρυθμούς εκτελούνται οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Ερμιονίδας

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου της περιοχής:

Η νέα Δημοτική Αρχή, πριν από 21 μήνες παρέλαβε το οδικό δίκτυο του Δήμου Ερμιονίδας σε άθλια κατάσταση, με τους περισσότερους δρόμους γεμάτους λακκούβες, χορταριασμένους δεξιά και αριστερά, και πολύ επικίνδυνους για την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών. Άμεσα ξεκινήσαμε την επισκευή τους, σε κάποιες περιπτώσεις με ρίψη νέου ασφαλτοτάπητα και σε άλλες με επούλωση των λάκκων, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλές τσιμεντοστρώσεις σε αγροτικούς δρόμους.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι σήμερα τις επισκευές του οδικού δικτύου, κάτι το οποίο για να ολοκληρωθεί πλήρως απαιτεί αρκετό χρόνο και οικονομικά κοστίζει πολύ ακριβά, με πόρους που δεν υπάρχουν.
Προκειμένου να εξασφαλίσουμε επιπλέον οικονομικούς πόρους για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, ο Δήμος Ερμιονίδας υπέβαλε με προτεραιοποίηση, πρόταση ύψους 3.700.000,00 € για την αγροτική οδοποιία στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”.
Την περσινή χρονιά αναθέσαμε σε ιδιώτη εργολάβο τον καθαρισμό των δρόμων από τα κλαδιά και τα χορτάρια δεξιά και αριστερά, προκειμένου να αυξηθεί το πλάτος τους και να αποκτήσουν οι οδηγοί και οι πεζοί καλύτερη ορατότητα, κάτι το οποίο θα επαναληφθεί και φέτος.
Πριν λίγους μήνες ο Δήμος Ερμιονίδας απέκτησε ιδιόκτητο πολυμηχάνημα έργου για αποκλαδώσεις και καθαρισμούς δρόμων. Παρ’ ότι ο χειριστής είναι ο μοναδικός που διαθέτει η Υπηρεσία Καθαριότητας για όλα τα μηχανήματα (Grader, JCB), χειρίζεται και το συγκεκριμένο μηχάνημα και ήδη βελτιώνεται η κατάσταση των δρόμων σε ολόκληρο τον Δήμο μας.
Νέα έργα οδικών δικτύων (ασφαλτόστρωση – τσιμεντόστρωση) δημοπρατήθηκαν (Δ.Ε. Ερμιόνης) και θα δημοπρατηθούν άμεσα (Δ.Ε. Κρανιδίου).
Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τις εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου του Δήμου μας, έχοντας βασικό μας μέλημα την οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Ερμιονίδας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Νέα παρέμβαση 730.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον «Δρόμο των Αρχαιοτήτων» στην Αργολίδα

Στην υπογραφή σύμβασης συνολικού ύψους 730.000 ευρώ, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού 19Α (από Ισόπεδο Κόμβο Πουλακίδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με μεγάλη επιτυχία και βαθιά συγκίνηση ολοκληρώθηκε η εκδρομή του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» στα Μικρασιατικά Παράλια

Με τις αποσκευές τους γεμάτες μοναδικές εικόνες, ανεξίτηλες μνήμες και βαθιά συγκίνηση επέστρεψαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» από την εξαήμερη εκδρομή τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Άργους – Μυκηνών για την καθαριότητα και τα ογκώδη απορρίμματα

Λόγω ιδιαιτέρων συνθηκών και αυξημένων αναγκών των ημερών του Δεκαπενταύγουστου στην αποκομιδή απορριμμάτων, παρακαλούμε να μην γίνεται απόρριψη Ογκωδών ανεξέλεγκτα σε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »