Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Αθηνά» που πλήττει από το βράδυ της Τετάρτης κυρίως τα νησιά του Ιονίου. Τα έντονα φαινόμενα έχουν μετατρέψει σε ποτάμια τους δρόμους της Κέρκυρας και έχουν προκαλέσει προβλήματα στην προσγείωση των αεροπλάνων. Τα σχολεία σε Κέρκυρα και Παξούς είναι κλειστά ενώ υπάρχει απαγορευτικό απόπλου σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά λόγω ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η ατμοσφαιρική διαταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας που συνοδεύεται από ψυχρές αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα με τη μορφή ψυχρής λίμνης, αποτελεί το αίτιο για την κακοκαιρία “Αθηνά” που από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 07/10 επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας. 
Κατά τη διάρκεια της ημέρας έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Περισσότερο θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου (ιδιαίτερα Κέρκυρα και Παξοί), τα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία τμήματα των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Ημαθίας και Πιερίας.
Οι ψυχρές αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα σε συνδυασμό με τις θερμότερες αέριες μάζες κοντά στο έδαφος ευνοούν την εκδήλωση ισχυρών κατακόρυφων κινήσεων, οι οποίες αποτελούν βασικό μηχανισμό σχηματισμού καταιγίδων. Παράλληλα, η θέση της ατμοσφαιρικής διαταραχής σε συνδυασμό με τις θερμές θάλασσες της εποχής, προσδίδουν αυξημένη δυναμική στα καιρικά φαινόμενα.
Ο προγνωστικός χάρτης που ακολουθεί αποτελεί ενδεικτικό στιγμιότυπο της κατανομής των ισχυρών βροχών και καταιγίδων μετά το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πηγή: meteo.gr