prooptiki@msn.com

Γ. Γκιόλας: “Καμία απάντηση από τον κ. Κοντοζαμάνη για την τύχη των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου”

Καμία απάντηση δεν έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας σε ό,τι αφορά την τύχη των νοσηλευτικών μονάδων Άργους και Ναυπλίου που επισκέφθηκε, χθες. Ο Υπουργός στις δηλώσεις του απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση στο φλέγον ερώτημα σχετικά με τις προθέσεις και τα σχέδια του Υπουργείου για τα δύο νοσοκομεία του νομού μας, καίτοι δέχτηκε σχετική ερώτηση γι’ αυτό και ενώ, μόλις πριν από λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι «είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε -και δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας- δύο νοσοκομεία σε απόσταση 20, 30 χιλιομέτρων και τα δύο νοσοκομεία να αποδεικνύεται τελικά ότι είναι προβληματικά».

Κάτοικοι και τοπικοί παράγοντες φοβούνται ότι δεν θα ακολουθηθεί η λογική της συμπληρωματικής λειτουργίας των δύο νοσηλευτικών μονάδων, με διατήρηση του συνόλου των κλινών και των βασικών λειτουργιών στην κάθε μία και μια πιο λειτουργική ανακατανομή των υπολοίπων τμημάτων τους. Αλλά ότι η Κυβέρνηση, ταυτίζοντας τον εξορθολογισμό με τη συρρίκνωση, θα περικόψει τις «περιττές λειτουργίες»
Επειδή ο κ. Υπουργός περιορίστηκε σε μια γενικόλογη τοποθέτηση δηλώνοντας πως ο σκοπός της επίσκεψης του ήταν να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο νοσηλευτικές μονάδες και επειδή μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης όφειλε, όχι μόνο να γνωρίζει αλλά και να έχει προ πολλού λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν και που ήδη, πολλά από αυτά, του έχουν επισημανθεί με αναφορές και ερωτήσεις μας που έχουν κατατεθεί στη Βουλή.
Ενδεικτικά του υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει άμεσα:
• Να δοθεί λύση στο θέμα της υποστελέχωσης, καθώς υπάρχουν κλινικές που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης μόνιμων ιατρών. Είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της προκήρυξης των θέσεων.
• Να δοθεί λύση στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του κτιρίου της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού καθώς και στην υποστελέχωσή της, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που είχε σαν αποτέλεσμα την περικοπή της μίας βάρδιας. Πως θα στοχεύσουν σε προσέλκυση νεφροπαθών –τουριστών, όπως δήλωσε στο Άργος, όταν χωρίς την αντίστοιχη ιδιωτική μονάδα θα ήταν αδύνατη η αιμοκάθαρση των Αργολιδέων ασθενών;
• Να δοθεί λύση στο πρόβλημα της παιδιατρικής κάλυψης, που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες λόγω της έλλειψης παιδιάτρων, ώστε να σταματήσουν οι παραπομπές παιδιών σε νοσοκομεία όμορων νομών.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά προβλήματα που γνώριζε και θα μπορούσε να έχει λύσει ο κ. Υπουργός. Είναι αδιανόητο να επισκέπτεται σήμερα το νομό μας, μετά από δύο χρόνια θητείας στο Υπουργείο, χωρίς να έχει διευθετήσει ούτε ένα από αυτά και το ουσιαστικό του μέλημα να είναι το πως θα στήσει τα «εγκαίνια» του αξονικού τομογράφου στη Ν.Μ. Ναυπλίου, αυτού που είχε εγκαταστήσει η προηγούμενη Διοίκηση πριν από δύο χρόνια!
Μάλιστα, κατά την πάγια τακτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, εντελώς ανερυθρίαστα περιοδεύουν ανά την Ελλάδα κάνοντας μνημόσυνα με «ξένα κόλλυβα», εγκαινιάζοντας έργα που είχαν δρομολογηθεί και σχεδόν ολοκληρωθεί από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και με τον αξονικό τομογράφο στη Ν.Μ. Ναυπλίου, χωρίς μάλιστα να καλούν ούτε έναν από τόσους ανθρώπους που πάλεψαν με νύχια και με δόντια κάτω από συνθήκες μνημονίων και οικονομικής ανέχειας για να ενισχύσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αυτό που ονειρεύονται σήμερα να προσφέρουν σε ιδιώτες!
Γιάννης Γκιόλας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ομιλία Ανδρέα Πουλά στη Βουλή για το νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ (βίντεο)

Πουλάς: «Νομοσχέδιο που δεν ανταποκρίνεται στο τρίπτυχο αγροτική έρευνα, γεωργική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, διασφάλιση της ποιότητας» Σημεία ομιλίας Ανδρέα Πουλά στην Ολομέλεια της Βουλής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ομιλία Γιάννη Ανδριανού στη Βουλή για την αναδιοργάνωση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (βίντεο)

Ανδριανός: «Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στον αγρότη, δίπλα στον κτηνοτρόφο, δίπλα στην πρωτογενή παραγωγή» Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ»: Εκδήλωση για την Εθνική Παλιγγενεσία στο Βουλευτικό

Εκδήλωση για την Εθνική Παλιγγενεσία με το μουσικό Σχήμα«ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ» σε διδασκαλία και υπό τη διεύθυνση του κ. Κων.Ρούτουλα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »