Στην δημοσιότητα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων ανα Περιφέρεια-Τι δείχνουν για την Πελοπόννησο ;

Σε 205.984 (το 14,6% του συνόλου) ανέρχονται οι επιχειρήσεις στη χώρα και οι οποίες απασχολούν τουλάχιστον 1.063.098 εργαζόμενους (το 25,4% του συνόλου) που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή, λόγω της πανδημίας της νόσου Covid-19, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.
Με βάση τα στοιχεία αυτά: Η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό επιχειρήσεων σε αναστολή λειτουργίας είναι το Νότιο Αιγαίο (34,4%) και η Περιφέρεια με το αντίστοιχο μικρότερο ποσοστό είναι η
Πελοπόννησος (10,7%). Η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό απασχολούμενων ατόμων σε επιχειρήσεις σε αναστολή λειτουργίας είναι το Νότιο Αιγαίο (56,7%) και η Περιφέρεια με το αντίστοιχο μικρότερο ποσοστό είναι η Περιφέρεια Αττικής (20,7%).
Οι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας με ποσοστό επιχειρήσεων σε αναστολή λειτουργίας μεγαλύτερο από 80,0% είναι τα καταλύματα (87,1%), οι δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης (80,9%), η εκπαίδευση (88,8%) και οι αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας (86,7%). Τα ποσοστά απασχολούμενων ατόμων σε επιχειρήσεις με αναστολή λειτουργίας των ανωτέρω κλάδων ανέρχονται σε 94,2% για τα καταλύματα, σε 89,6% για τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης, σε 89,9% για την εκπαίδευση και σε 90,2% για τις αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας.
Με βάση τα ίδια στοιχεία:
Με 0-9 εργαζόμενους είναι σε αναστολή λειτουργίας 179.573 επιχειρήσεις, με 400.899 εργαζόμενους.
Με 10-49 εργαζόμενους είναι 16.608 επιχειρήσεις, με 301.039 εργαζόμενους.
Με 50-249 εργαζόμενους είναι 1.302 επιχειρήσεις, με 118.419 εργαζόμενους.
Με περισσότερους από 250 εργαζόμενους είναι 255 επιχειρήσεις, με 242.741 εργαζόμενους.
Με άγνωστη τάξη μεγέθους απασχόλησης είναι 8.246 επιχειρήσεις.
Τα στατιστικά στοιχεία είναι το αποτέλεσμα της σύνδεσης και επεξεργασίας δεδομένων από το Στατιστικό Μητρώο Επιχειρήσεων έτους 2017, από διοικητικά μητρώα έτους 2019 και από διοικητικά αρχεία συναλλαγών των ετών 2017, 2019 και 2020 των επιχειρήσεων που ταξινομούνται στους κλάδους δραστηριότητας για τους οποίους ισχύει η αναστολή λειτουργίας, σύμφωνα με τον κατάλογο Κωδικών Αριθμών Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) που έχει δημοσιευθεί από το υπουργείο Οικονομικών (σχετικός σύνδεσμος ΚΑΔ επιχειρήσεων που πλήττονται και ΚΑΔ επιχειρήσεων που κλείνουν με κρατική εντολή).
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ και τους σχετικούς πίνακες.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μανώλης Μάκαρης: Ποιος ελέγχει τα ιδιωτικά δίκτυα ρεύματος των ΑΠΕ στην Πελοπόννησο;

Η μεγάλη πυρκαγιά στην Αττικοβοιωτία, που συνδέθηκε με εναέριο δίκτυο αιολικού πάρκου, ανέδειξε ένα σοβαρό ζήτημα ασφάλειας. Η υπόθεση οδήγησε σε πανελλαδική προκαταρκτική εξέταση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους: Υγεία και Πρόληψη στην Αλέα

Ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία και Πρόληψη», βρέθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026 στην Αλέα Αργολίδας, σε μια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »