prooptiki@msn.com

Κορωνοϊός: Μεγάλη πτώση στον αριθμό κρουσμάτων μέσα στο Φθινόπωρο-Σε διψήφιο αριθμό και πάλι η Περιφ. Πελ/σου

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού είναι 1.853, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 644.869, εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 115 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.519 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 16, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.655 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 333 (64.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 298 (89.49%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 35 (10.51%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.128 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 158 (ημερήσια μεταβολή -26.85%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 185 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό, έχουν συνολικά ελεγχθεί 6.570.927 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 12.597.891 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 197.748 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφηκαν 91 κρούσματα.
Η κατανομή ανά Π.Ε.
Αργολίδας  19
Αρκαδίας  9
Κορινθίας  20
Λακωνίας  5
Μεσσηνίας 38
Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δημήτρης Παπαδημούλης: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Έχουν φύγει οι 3 από τους 5 ευρωβουλευτές του κόμματος

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης λίγες ώρες μετά την έξοδο από το κόμμα της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου.Πρόκειται για

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Εκδήλωση για τους αριστούχους αποφοίτους Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Ν. Αργολίδας

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Άργους θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στην

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το πρόγραμμα εφημέρευσης των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου το Δεκέμβριο και Ιανουάριο

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εφημέρευσης των Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας για τους μήνες Δεκέμβριο 2023 και Ιανουάριο 2024: Δεκέμβριος 2023 1/12/2023

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ΟΕΒΕ Άργους

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Άργους (ΟΕΒΕ ΑΡΓΟΥΣ) με τη συμμετοχή των Προέδρων και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »