Άκαρπη η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη για τις ζημιές από τον καύσωνα

“Ούτε συγκεκριμένο πρακτικό αποτέλεσμα και προφανώς ούτε και θετικό” -όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας- είχε η ευρύτατη σύσκεψη που έγινε
σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ Νίκου Δούκα και στελεχών του Οργανισμού, με αντικείμενο τις ζημιές που έχει επιφέρει στην Περιφέρεια ο πρόωρος καύσωνας, όσον αφορά την ελαιοκαλλιέργεια, τα κεράσια, τα βύσσινα και τα πορτοκάλια.

Μετά την σύσκεψη -στην οποία παρευρέθηκε και ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός- ο περιφερειάρχης παρατήρησε ότι “δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο στα χέρια μας. Δεν είμαι ευχαριστημένος από αποτέλεσμα” τόνισε, για να σημειώσει με έμφαση στη συνέχεια:

“ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ”

“Οταν ο ΕΛΓΑ δεν στηρίζει τις παραγωγές, το αγροτικό εισόδημα, δεν θα έχουμε ποτέ ισχυρή γεωργία. Προφανώς έχουμε πρόβλημα με τον κανονισμό του Οργανισμού, αλλά τους αγρότες δεν ενδιαφέρει αν ο κανονισμός είναι παλιός ή νέος, ούτε και η γραφειοκρατία. Τους ενδιαφέρει να αποζημιωθούν για το εισόδημα που έχασαν. Τον ΕΛΓΑ τον στηρίζουν οι αγρότες και έχουν την απαίτηση όταν παθαίνουν ζημιές, αυτές να καλύπτονται. Εχω την ελπίδα ότι ίσως αλλάξει πολιτική ο ΕΛΓΑ για το συγκεκριμένο θέμα και ίσως έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Προς το παρόν όμως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται -και λυπούμαι”.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε από τους διευθυντές των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων -οι οποίοι, όπως και ο ομόλογός τους της έδρας, παρουσίασαν στα στελέχη του ΕΛΓΑ το πρόβλημα που έχει προκληθεί- να ετοιμάσουν φάκελο με τις ζημιές ανά Π.Ε.

“ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ”

Τον συγκεκριμένο φάκελο ο Π. Νίκας, όπως δήλωσε, θα υποβάλει στην κυβέρνηση και στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη:

“Το ζήτημα θα τεθεί και πολιτικά, οι εκθέσεις θα υποβληθούν στον υπουργό Γεωργίας και ο καθένας ας πράξει αυτό που νομίζει. Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον κόσμο και τα συμφέροντά του” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Στις 29 Απριλίου η συνεδρίαση για την λογοδοσία του Περιφερειακού συμβουλίου

Στις 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου που θα έχει σαν με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης την λογοδοσία του Περιφερειακού συμβουλίου Στην πρόσκληση αναφέρονται τα ακόλουθα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Φαντασμαγορικές οι Εκδηλώσεις για το “Κάψιμο του Ιούδα” σε Πορτοχέλι και Ερμιόνη

Με εξαιρετική επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή του κόσμου, ολοκληρώθηκαν τα πασχαλινά δρώμενα του Δήμου Ερμιονίδας, με επίκεντρο τα δύο εντυπωσιακά έθιμα με το Κάψιμο του Ιούδα,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει την ποιητική συλλογή του Νίκου Φωτιάδη “Ταξίδι στο χώρο και το χρόνο”

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, συνεχίζει τον κύκλο παρουσιάσεων-διαλέξεων «Πνευματικές Συναντήσεις στην Ερμιονίδα: Συνομιλώντας με Προσωπικότητες – Κείμενα – Συγγραφείς», στην έδρα του,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »