Νέα στήριξη στις δημόσιες δομές υγείας – Τι κερδίζουν Ναύπλιο και Αργος

Η συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον αγώνα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού COVID-19 που δίνουν οι δημόσιες δομές υγείας -όπως νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία-, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Στην εν λόγω σύσκεψη, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση με το συνολικό ποσό των 215.400 ευρώ των νοσοκομείων Σπάρτης (57.000), Καλαμάτας (31.000), Τρίπολης (12.000), Κορίνθου (56.000), Αργους (10.000) και Ναυπλίου (10.000), των Κέντρων Υγείας Mεσσήνης (2.400), Φιλιατρών (3.000), Γαργαλιάνων (5.000), Καλαμάτας (10.000), Μελιγαλά (5.000), Πύλου (3.000), Αγίου Νικολάου (8.000, για τα περιφερειακά ιατρεία Καρδαμύλης και Κάμπου) καθώς και του περιφερειακού ιατρείου Ιθώμης (3.000).
Παράλληλα, προβλέφθηκε επιπλέον πίστωση 300.000 ευρώ για τον ίδιο σκοπό, η έγκριση διάθεσης της οποίας θα αποτελέσει θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Εξ άλλου, όπως γνωστοποιήθηκε στη σημερινή σύσκεψη, με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας προβλέφθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό πίστωση 10.000.000 ευρώ -στο σύνολο της χώρας- η οποία προορίζεται να διατεθεί για την προμήθεια ταχέων μοριακών ελέγχων (Rapid Test), μέσω κατανομής της από το εν λόγω υπουργείο στους επιμέρους φορείς υλοποίησης, αρμοδιότητάς του.
Σημειώνεται, τέλος, πως έως τώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διαθέσει στις δημόσιες δομές υγείας στις 5 Π.Ε. -για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και σε αναλώσιμα-, το ποσό των 525.700 ευρώ, ενώ επιπλέον 200.000 ευρώ έχουν διατεθεί μέσω των Περιφερειακών Ενοτήτων, με την συνολική διατεθείσα πίστωση να ανέρχεται σε 725.700 ευρώ.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Όλα τα είχε το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων. Εκτός από το πιο σημαντικό: τη διαφάνεια

Το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων είχε απ’ όλα. Θέματα, εισηγήσεις, αριθμούς, αποφάσεις και πολιτική αντιπαράθεση. Είχε όμως ένα μεγάλο κενό. Ένα κενό που δεν μπορεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

50 χρόνια από το απολυτήριο θα συναντηθούν και πάλι οι απόφοιτοι 1976 του Γυμνασίου Αρρένων Ναυπλίου

Πριν πενήντα (!) ακριβώς χρόνια , καλοκαίρι όπως τώρα, κάποια πιτσιρίκια της εποχής αποχαιρετούσαν τα μαθητικά θρανία του γυμνασίου Αρρένων Ναυπλίου κι άνοιγαν τα ..φτερά τους για τη ζωή…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »