Περιφερειάρχης Πελοποννήσου:«Απαραίτητη η ολοκληρωμένη πολιτική εκπαίδευσης και απασχόλησης ατόμων που χρήζουν ειδικής αγωγής»

Ομόφωνα υπερψήφισε τη δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Αργολίδας το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Στην πολιτική διάσταση του διαχρονικού προβλήματος της έλλειψης κυβερνητικής πολιτικής για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μαθητών που χρήζουν ειδικής αγωγής εστίασε την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος της ίδρυσης «Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Αργολίδας», το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015.

«Από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε το αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Αργολίδας και στείλαμε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας θέτοντας το θέμα αυτό» σημείωσε ο Περιφερειάρχης, τόνισε ωστόσο ότι συνολικά το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. «Εδώ και 1,5 χρόνο αναδεικνύουμε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός «campus» για την απασχόληση των ατόμων αυτών καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας που θα παρέχει τη φροντίδα που απαιτείται σε συνδυασμό και μετά τη γονεϊκή φροντίδα. Πρέπει η κυβέρνηση να δείξει αν έχει την πολιτική βούληση και την ευαισθησία που προεκλογικά υπερθεμάτιζε».
«Είμαστε έτοιμοι και έχουμε εντάξει στο σχεδιασμό μας τη δημιουργία ενός τέτοιου «campus», όπως επίσης και τη δημιουργία παράλληλων κέντρων υποστήριξης ατόμων με ομοειδή προβλήματα» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι η Περιφερειακή αρχή είναι έτοιμη, εφόσον το ζητήσει το Υπουργείο Παιδείας, να συμβάλλει για την πλήρη απασχόληση των παιδιών αυτών, ανακουφίζοντας παράλληλα τις οικογένειές τους.
Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ειδικής αγωγής και σημείωσε ότι «η χώρα έχει μείνει πολύ πίσω στον τομέα αυτό κυρίως γιατί απουσιάζουν οι κατάλληλες πολιτικές, ενώ η όποια ειδική αγωγή επαφίεται στον πατριωτισμό των γονέων και των εκπαιδευτικών»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Ερμιονίδας: Στο ανώτερο 25% των δήμων της χώρας βάσει του Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων

Με βάση τον Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για το έτος 2024, ο Δήμος Ερμιονίδας με βαθμό 0,45 κατετάγη στην 83η θέση μεταξύ των 313 Δήμων για τους οποίους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Ανάπλι… σεργιάνι ο νους στις γειτονιές”: Μια ομαδική έκδοση αγάπης και μνήμης παρουσιάζεται στο Βουλευτικό

Οι γειτονιές του Ναυπλίου “ζωντανεύουν” μέσα από τις σελίδες μιας ιδιαίτερης εκδοτικής προσπάθειας, που ενώνει τη νοσταλγία με την προσφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Η παρουσίαση του βιβλίου «Όρθια με κάθε κόστος» της Έλενας Λεζέ στο Βουλευτικό

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, οι Εκδόσεις Κύκνος και η συγγραφέας Έλενα Λεζέ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο «Όρθια με κάθε κόστος», το οποίο αναδεικνύει τη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Νέα Επίδαυρος γιορτάζει τον Άγιο Μάρτυρα Λεωνίδη παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών, η Νέα Επίδαυρος ετοιμάζεται να τιμήσει τη μνήμη του προστάτη της, Αγίου Μάρτυρα Λεωνίδη. Οι εορταστικές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »