Η ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή ώρας-Τι αποφασίστηκε για φέτος

Η λήξη της εφαρμογής του μέτρου της θερινής ώρας γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Έτσι και φέτος την Κυριακή 31-10-2021 θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών έχει ως εξής:
«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.».
Υπενθυμίζεται ότι ο κορονοϊός «πάγωσε» την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να σταματήσει η αλλαγή ώρας στα κράτη- μέλη της Ε.Ε. Η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ εκκρεμεί και έτσι η αλλαγή ώρας θα γίνει κανονικά.
Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με την επόμενη αλλαγή ώρας, καθώς υπάρχουν έντονες διαφωνίες μεταξύ των κρατών για το ποια από τις δύο επιλογές (χειμερινή ή θερινή ώρα) θα υιοθετηθεί.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού στον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, ενόψει Πάσχα

Στο πνεύμα των Άγιων Ημερών, τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2026, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Δημόσιες δομές ψυχικής υγείας στην Πελοπόννησο

Πρόσφατα στη Νεάπολη Λακωνίας, μια 30χρονη γυναίκα με σοβαρό πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ, βρέθηκε να περιπλανιέται δεμένη πισθάγκωνα από την οικογένειά της. Σύμφωνα με όσα έχουν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »