Μια πολύ καλή χρονιά περιμένουν στην Ερμιονίδα οι παραγωγοί ροδιού που βλέπουν ότι θα βγουν στις αγορές με καλής ποιότητας προϊόν και με αυξημένες ποσότητες. Σύμφωνα με τον παραγωγό και τυποποιητή Παντελής
Κολυμπάδη : « η φετινή παραγωγή θα είναι αυξημένη κατά 20 % και σίγουρα θα έχουμε υψηλής ποιότητας ρόδι. Χαρακτηριστικό της αξίας που παράγει το ρόδι είναι και η αύξηση της ζήτησης στα σούπερ-μάρκετ. Αν και υπήρχε μείωση της ζήτησης λόγω της μείωσης του τουρισμού συνολικά η ζήτηση αυξήθηκε στην εσωτερική αγορά. Αυξημένες αναμένεται να είναι και οι εξαγωγές τυποποιημένου ροδιού φέτος αφού μέχρι τώρα προχωράμε με σταθερά βήματα στις αγορές της Γερμανίας της Γαλλίας αλλά και της Ελβετίας. Αν υπήρχαν ποσότητες τότε θα βλέπαμε σε άλλη βάση τις εξαγωγές Οσο όμως υπάρχει το πρόβλημα της άρδευσης δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω»
Καθαρή εικόνα για την προοπτική της καλλιέργειας έχει η Ολγα Δημαράκη από το ομώνυμο φυτώριο που θα μας επισημάνει ότι : « η ζήτηση της ροδιάς Ερμιόνης αλλά και της ποικιλίας Άκο είναι σταθερή. Το ρόδι δεν έχει παρουσιάσει κάμψη ως προς την καλλιέργεια αφού δεν υπάρχει πρόβλημα στην διάθεση του προϊόντος .»
Γιώργος Αργυρίου-ΥΠΑΙΘΡΟΣ