Ανδριανός :Τι συμβαίνει με τα ΕΠΑΛ;;;

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε ως πρώτος υπογράφων στη Βουλή Ερώτηση, την οποία συνυπέγραψαν οι βουλευτές του κόμματος Νίκη Κεραμέως, Μαρία Αντωνίου και Χρήστος Κέλλας με θέμα τα προβλήματα
που ανακύπτουν από την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τις εγγραφές του επομένου έτους στα ΕΠΑΛ.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Έντονες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα των ΕΠΑΛ της χώρας έχουν προκαλέσει οι δύο εγκύκλιοι που απεστάλησαν από το Υπουργείο στις 26 και 31 Μαΐου (αρ. πρωτ. 89047/ΓΔ4/26-05-2017 και Φ1α/91085/Δ4/31-05-2017) σχετικά με τη διαδικασία εγγραφών μαθητών για το επόμενο σχολικό έτος.
Μεταξύ άλλων η νέα διαδικασία που γνωστοποιείται από τις εν λόγω εγκυκλίους δεν αντιμετωπίζει ισότιμα τους τελειόφοιτους των Γυμνασίων καθώς υποχρέωση υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης προτίμησης έχουν μόνον όσοι επιθυμούν να φοιτήσουν στα ΕΠΑΛ, καθώς και όλοι οι ήδη φοιτούντες σε ΕΠΑΛ που προάγονται στην επόμενη τάξη, και όχι οι εισαγόμενοι ή φοιτούντες στα ΓΕΛ. Μάλιστα, η προθεσμία υποβολής της εν λόγω δήλωσης είναι ασφυκτική καθώς προβλέπονται μόλις πέντε ημέρες (19-23 Ιουνίου) χωρίς να έχουν εγκαίρως ενημερωθεί οι μαθητές για την σημαντική αυτή αλλαγή, ενώ έχει καθυστερήσει η δημιουργία της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η ανακοίνωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και των κωδικών. Επισημαίνεται ότι η αντίστοιχη καταληκτική προθεσμία για τα υπόλοιπα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι η 30η Ιουνίου.
Επίσης  οι προβλέψεις των εγκυκλίων  θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία πολλών τμημάτων των  ΕΠΑΛ κυρίως των  εσπερινών, δεδομένου του ότι οι μαθητές των ΣΔΕ, που αποτελούν μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού των σχολείων αυτών, θα αποφοιτήσουν φέτος στις 30 Ιουλίου. Τα προβλήματα που εντοπίζονται στις εγγραφές των ΕΠΑΛ, θα πρέπει να λυθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρακωλύονται όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στα ΕΠΑΛ και να μην αντιμετωπίζονται οι απόφοιτοι των ΣΔΕ ως μαθητές δεύτερης κατηγορίας.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Με ποιες συγκεκριμένες και άμεσες δράσεις θα αρθούν τα προβλήματα που δημιουργούν στα ΕΠΑΛ οι ως άνω εγκύκλιοι του Υπουργείου”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ο Γιάννης Κότσιρας γιορτάζει τα 30 χρόνια με μεγάλη συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

Ο Γιάννης Κότσιρας γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια στη δισκογραφία! Ο αγαπημένος ερμηνευτής και η παρέα του, που αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς και συνεργάτες του Γιάννη, μας υπόσχονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Έμπρακτη στήριξη στη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026

Στην τελετή λήξης της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Κίου στις 26 Ιουνίου 2026 παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενεργοποιεί πρόγραμμα 7 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων

Νέα χρηματοδοτική πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση έργων προστασίας από κατολισθήσεις ενεργοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ας μιλήσουμε για νερό ύδρευσης, πλημμύρες, πυρκαγιές, κατολισθήσεις στο Ναύπλιο-Του Τόλη Κοΐνη

Πολλοί φίλοι με κατηγορούν ότι έχω επικεντρώσει το ενδιαφέρον μου στην υπό κατασκευή Μαρίνα Ναυπλίου, την τύχη της Καραθώνας και της ιδιωτικοποίησης των περιουσιακών στοιχείων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αναστασία Αργυροπούλου για Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους: «Σπουδαία ημέρα και νέα εποχή για τον πολιτισμό μας»

Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης Δήμου Άργους-Μυκηνών, Αναστασία Αργυροπούλου, χαιρετίζει την επαναλειτουργία του ιστορικού μουσείου μετά από 12 χρόνια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας: Η Κική Δημουλά στα «Πορτρέτα Λογοτεχνών»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, μετά την πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία «Πορτρέτα πολιτικών» που κάλυψε ολόκληρο το 2024, προχωρά σε μια νέα πρωτοβουλία, με τον γενικό τίτλο «Πορτρέτα Λογοτεχνών»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »