prooptiki@msn.com

Φαρμακείο «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Καστελόριζο

Ένα αίτημα σχεδόν δέκα ετών υλοποιήθηκε μετά από συντονισμένη προσπάθεια του δήμου, της Περιφέρειας, του ΠΦΣ και την προσφορά της ΒΙΑΝΕΞ και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου – Το φαρμακείο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση

Ένα αίτημα σχεδόν δέκα ετών υλοποιήθηκε με τη λειτουργία φαρμακείου στο ακριτικό Καστελόριζο, τα εγκαίνια του οποίου τελέστηκαν σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου παρουσία του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριου Θεμιστοκλέους.
Από το 2012 οι φορείς του νησιού προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν τη λειτουργία φαρμακείου, ώστε οι 350 σχεδόν μόνιμοι κάτοικοι να βρίσκουν άμεσα το φαρμακευτικό υλικό που χρειάζονται για τις καθημερινές τους ανάγκες. Δυστυχώς, οι προσπάθειες τους έπεφταν στο κενό και μόλις φέτος τα κατάφεραν με τη συντονισμένη προσπάθεια της δημοτικής αρχής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και την ευγενική προσφορά της ΒΙΑΝΕΞ και του προέδρου της Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Από σήμερα λοιπόν, η φαρμακοποιός κυρία Σταυρούλα Μαγκλή και η βοηθός της κυρία Ειρήνη Χούλη αναλαμβάνουν τη λειτουργία του φαρμακείου «Παύλος Γιαννακόπουλος» σε 24ωρη καθημερινή βάση. Μάλιστα, η κυρία Μαγκλή, έγγαμη μητέρα δύο παιδιών, για την εύρυθμη λειτουργία του φαρμακείου μετακόμισε από τη Ρόδο στο Καστελόριζο.
Θεμιστοκλέους: Υποχρέωση της πολιτείας η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στην Υγεία
Ο Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ κ. Μάριος Θεμιστοκλέους εκπροσωπώντας το υπουργείο Υγείας στα εγκαίνια του φαρμακείου υπενθύμισε ότι «από το Καστελόριζο ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο η εμβολιαστική εκστρατεία των νησιωτικών περιοχών. Το 75% των μόνιμων κατοίκων είναι σήμερα πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού. Θέλουμε οι ακρίτες μας να μην αισθάνονται μακριά από το κεντρικό κράτος. Τόσο με τον εμβολιασμό όσο και με τα σημερινά εγκαίνια του φαρμακείου εμπράκτως στηρίζουμε όλους όσους συνεχίζουν να ζουν εδώ».
Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε επίσης ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στην Υγεία και ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν για την υλοποίηση της λειτουργίας του φαρμακείου. «Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τη ΒΙΑΝΕΞ για τις δωρεές τόσο σε ό,τι αφορά στο φαρμακείο όσο και στο Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης. Ο κ. Γιαννακόπουλος τιμά με κάθε τρόπο τη λέξη ‘φιλότιμο’ και βοηθά να στηρίζουμε τις δομές Υγείας στις νησιωτικές περιοχές», κατέληξε ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ.
Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τη σειρά του υπογράμμισε την ανάγκη «να μην στερούνται οι ακρίτες μας και οι στρατευμένοι που υπηρετούν στο νησί, όσα παρέχονται στους πολίτες της υπόλοιπης χώρας. Να μπορούν να αντιμετωπιστούν ή να διαγνωστούν εγκαίρως σοβαρά περιστατικά, χωρίς οι κάτοικοι να αναγκάζονται να αναζητούν περίθαλψη στις απέναντι ακτές». Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΒΙΑΝΕΞ τον Νοέμβριο του 2020 είχε προσφέρει στο Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης νέα ηλεκτρική γεννήτρια, TRIPLEX μηχάνημα καρδιάς και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα ενδοστοματικών ακτινογραφιών και φαρμακευτικές προμήθειε
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ.Απόστολος Βαλτάς χαρακτήρισε εθνικής σημασίας τη λειτουργία του φαρμακείου στο ακριτικό Καστελόριζο, σημειώνοντας τον κομβικο ρόλο του φαρμακοποιού στα επαρχιακά μέρη. «Ο ΠΦΣ ευχαριστεί όλους όσοι στηρίζουν την ύπαρξη φαρμακείων σε ακριτικά μέρη, όπως το Καστελόριζο, η Φολέγανδρος και η Νίσυρος».
Τέλος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, κ. Νίκος Φουτούλης υπενθύμισε ότι για την εύρυθμη λειτουργία του φαρμακείου «Παύλος Γιαννακόπουλος» εκτός από τη δωρεά του απαραίτητου φαρμακευτικού υλικού από τη εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ και τον φαρμακευτικό συνεταιρισμό Κρήτης – Δωδεκανήσου, η ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries έχει δεσμευτεί για τη δωρεά μεταφορά του φαρμακευτικού υλικού.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των κ.κ. Θεμιστοκλέους και Γιαννακόπουλου στο Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης, όπου υπηρετούν 2 αγροτικοί ιατροί, 1 μαία, δύο επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, 1 άτομο διοικητικών καθηκόντων και μια φορά τον μήνα το επισκέπτεται οδοντίατρος από τη Ρόδο.
protothema.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σε εκδήλωση στο Ναύπλιο για την επέτειο της Άλωσης της Πόλης ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και χαιρέτισε, το βράδυ της Δευτέρας 29 Μαΐου, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, στη μουσική επετειακή εκδήλωση για την Άλωση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Να δοθεί τέλος στην ύποπτη παραφιλολογία & πολιτική σκοπιμότητα-Σε ποια ΔΕΥΑ της Αργολίδας αναφέρεται η ΕΑΔ

Βρώμικα παιχνίδια που στόχο έχουν να εμπλέξουν της ΔΕΥΑ Άργους-Μυκηνών φαίνεται ότι άρχισαν να παράγουν πολιτικοί κύκλοι που στοχεύουν στην μείωση του κύρους της Δημοτικής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εισέβαλε στο Δορυφορικό Σταθμό Νεμέας και πυροβόλησε τις… κεραίες-Τραυματίστηκε η φύλακας (βίντεο)

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία μετά την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 28 Μαΐου, στο Δορυφορικό Σταθμό της Νεμέας, όταν 41χρονος άνδρας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »