Τιμήθηκε στην Αρεόπολη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, η επέτειος του ξεσηκωμού των Μανιατών

Στις εκδηλώσεις τιμής της 200ής επετείου του ξεσηκωμού των Μανιατών και της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκαν στην Αρεόπολη την Τετάρτη 17 Μαρτίου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Μετά την επίσημη δοξολογία στον ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου, ακολούθησε καλωσόρισμα του δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου και ο πανηγυρικός από τον τ. υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο της πλατείας Αθανάτων -όπου νωρίτερα εψάλη επιμνημόσυνη δέηση.
Λίγο αργότερα στην πλατεία 17ης Μαρτίου 1821 έγιναν τα αποκαλυπτήρια ανάγλυφης παράστασης με θέμα “Η ορκωμοσία των Μανιατών Αγωνιστών της 17ης Μαρτίου 1821”.
Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε, στο περιθώριο των εκδηλώσεων, συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, όπως με την επίσης παρούσα στις σημερινές εκδηλώσεις πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου, καθώς και με τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, η δήμαρχος Ελαφονήσου Εφη Λιάρου, εκπρόσωποι στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τοπικών φορέων.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026 και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Π. Τατούλης: «Αντί να απολογούνται για το Ταμείο Ανάκαμψης… θριαμβολογούν!»

Επισκεπτόμενος κάποιος την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αντικρίζει χαμογελαστό τον κύριο Πτωχό, ατενίζοντας αριστερόστροφα με σταυρωμένα χέρια, να πανηγυρίζει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Μάχη για τη ζωή του δίνει 70χρονος που κινδύνεψε να πνιγεί στην Αρβανιτιά

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, Τρίτη 11 Αυγούστου, γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο, όταν ένας άνδρας περίπου 70 ετών κινδύνεψε να πνιγεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με μεγάλη επιτυχία και βαθιά συγκίνηση ολοκληρώθηκε η εκδρομή του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» στα Μικρασιατικά Παράλια

Με τις αποσκευές τους γεμάτες μοναδικές εικόνες, ανεξίτηλες μνήμες και βαθιά συγκίνηση επέστρεψαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» από την εξαήμερη εκδρομή τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »