Μόνιμη τηλεργασία για τους δημοσίους υπαλλήλους προωθεί η κυβέρνηση

Τη μέθοδο της τηλεργασίας προετοιμάζει η κυβέρνηση για τη μόνιμη απασχόληση των υπαλλήλων στο δημόσιο καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα θα φέρει σχετική ρύθμιση στη Βουλή. Το σχέδιο σε πρώτη φάση θα αφορά
υπαλλήλους που δεν έρχονται σε  επαφή με το κοινό όπως αυτούς που εργάζονται σε διοικητικές, οικονομικές και υπηρεσίες πληροφορικής και εφαρμόζεται κάποιες μέρες του έτους.

Άλλωστε, την απόφαση της κυβέρνησης είχε προαναγγείλει την Τετάρτη ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, επισημαίνοντας ότι «αποδείχθηκε αποτελεσματική» και πως θα «θεσμοθετηθεί μόνιμα το αμέσως επόμενο διάστημα”, κυρίως για τους δημοσίους υπαλλήλους που ασκούν διοικητικά καθήκοντα, για κάποιες μέρες του έτους και με δικλείδες ασφαλείας».

Ανησυχία υπάρχει όμως, από την πλευρά των εργαζομένων σε σχέση με τους μισθούς και το ωράριο μια και δε θα έχουν έξοδα μετακίνησης και θα κερδίζουν περισσότερο χρόνο αφού δε θα προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών για την Καραθώνα-Δείτε πού υπογράφετε

Μεγάλα ερωτηματικά γεννιούνται με αφορμή δημοσίευμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το οποίο συνεργείο βρέθηκε χθες στην Καραθώνα να κάνει μετρήσεις στην παραλία. Στα έντονα ερωτήματα εργαζομένων της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανασχηματισμός στους Γενικούς Γραμματείς υπουργείων – Άλλαξαν και οι τρεις στο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και ο Γραμματέας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Τις αλλαγές στους Γενικούς Γραμματείες υπουργείων ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η αλλαγή και των τριών Γενικών Γραμματέων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »