Νέα Παράταση για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει την απόφαση να παρατείνει την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.
Μεγαλύτερη του αναμενομένου είναι τελικά η παράταση που δίνεται για την υποβολή
δηλώσεων εισοδήματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει παράταση έως και την Δευτέρα 17 Ιουλίου αντί για τις 14 που είχε διαρρεύσει εξ αρχής.
Αν και η προθεσμία κανονικά εξέπνεε την Παρασκευή 30 Ιουνίου, ωστόσο εκτός Taxisnet παραμένουν 1,3 εκατομμύρια δηλώσεις.
Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 4,63 εκατομμύρια δηλώσεις σε σύνολο 6,1 εκατομυρίων ο χρόνος υποβολής θεωρείται υπεραρκετός για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που έχουν καθυστερήσει.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως αυτό προβλέπεται στην σχετική απόφαση την οποία έχει υπογράψει από χθες ήδη η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου και αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Οι Ενώσεις των Λογιστών και των Φοροτεχνικών ζητούσαν παράταση σχεδόν μέχρι το τέλος Ιουλίου, εκτιμώντας ότι αν η παράταση είναι μικρότερη ο χρόνος και πάλι δεν θα είναι επαρκής.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών για τις τελικές αποφάσεις του.
http://www.eleftherostypos.gr/oikonomia/110329-paratasi-gia-tin-ypovoli-diloseon-eisodimatos-eos-tis-17-iouliou/

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Στο Ναύπλιο αύριο Τρίτη 28/4 ο Μητσοτάκης, στο πέμπτο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας – Το πρόγραμμα

Το Ναύπλιο είναι ο επόμενος σταθμός του προσυνεδριακού διαλόγου στην πορεία προς το 16ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Μαΐου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Εύξεινος Μνεία» και «Αριάδνη»: Ένας κύκλος αγάπης και συμπερίληψης που συγκίνησε την Αργολίδα

Σε ένα κλίμα βαθιάς συγκίνησης και αληθινής χαράς, ο Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Εύξεινος Μνεία» πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Απριλίου ένα από τα πιο όμορφα και ουσιαστικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »