Μόνο μέσα από συγκλίσεις η όποια παρέμβαση στον Ερασινό ποταμό

Μόνο μέσα από συγκλίσεις θα προχωρήσει το προγραμματισμένο έργο στον Ερασινό ποταμό, η υλοποίηση του οποίου για την ώρα τελεί σε αναμονή.
Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σήμερα στο Ναύπλιο, μετά από την επίσκεψή του στην περιοχή του εν λόγω ποταμού.
Ο περιφερειάρχης, στη διάρκεια της αυτοψίας
που διενήργησε στην περιοχή του ποταμού, έμεινε εντυπωσιασμένος από την φυσική ομορφιά της περιοχής που διασχίζει ο ποταμός, από το Κεφαλάρι μέχρι τις εκβολές του στη Νέα Κίο, και ζήτησε να ενημερωθεί και από τους οικολογικούς φορείς ως προς τις ενστάσεις τους και τις εν γένει θέσεις του για το σχεδιαζόμενο έργο.
Στην σύσκεψη που ακολούθησε στο Ναύπλιο -με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζου, εκπροσώπων του Δήμου Αργους – Μυκηνών, περιφερειακών συμβούλων από τις μειοψηφίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και εκπροσώπους οικολογικών φορέων-, συμφωνήθηκε ότι το έργο θα τελεί σε αναμονή, καθώς ο περιφερειάρχης ζήτησε να υπάρξουν συγκλίσεις των διαφόρων απόψεων, ενώ παράλληλα θα κληθεί να γνωμοδοτήσει ο Δήμος Αργους – Μυκηνών.
Οπως τόνισε δε ο Π. Νίκας, “η Περιφέρεια θα συνεισφέρει τα επιπλέον χρήματα που χρειάζονται για την ανάδειξη του Ερασινού, ο οποίος είναι ένα καταπληκτικό ποτάμι, πλωτό σχεδόν από τη θάλασσα μέχρι τις πηγές του”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το βραβείο «Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Τουρισμού» 2027

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε τη διαδικασία για το βραβείο «Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Τουρισμού» για το έτος 2027. Τουριστικοί προορισμοί από ολόκληρη την Ευρώπη καλούνται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: 2ο & 3ο Εργαστήριο Φωτογραφίας στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου

Με την καθοδήγηση της αγαπημένης μας διακεκριμένης φωτογράφου Υπατίας Κορνάρου, συνεχίζουμε το φωτογραφικό μας ταξίδι με δύο ακόμα δημιουργικά εργαστήρια γεμάτα φαντασία, παιχνίδι και… πολλά κλικ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αργολική απόβαση στη Λυών: 14 αθλητές του Choy Lee Fut στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κουνγκ Φού

Ο σύλλογός μας ανακοινώνει τη συμμετοχή δεκατεσσάρων (14) αθλητών και αθλητριών στο 20ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΓουΣού Κουνγκ Φού, το οποίο θα διεξαχθεί στη Λυών της Γαλλίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει την ποιητική συλλογή του Νίκου Φωτιάδη “Ταξίδι στο χώρο και το χρόνο”

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, συνεχίζει τον κύκλο παρουσιάσεων-διαλέξεων «Πνευματικές Συναντήσεις στην Ερμιονίδα: Συνομιλώντας με Προσωπικότητες – Κείμενα – Συγγραφείς», στην έδρα του,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »