Παρατείνεται η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας

Παρατείνεται η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2022, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του, ο κ. Βεσυρόπουλος, «η Κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη και συναίσθηση των δυσκολιών, αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών, που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Η παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι επιβεβλημένη, για να διευκολύνει τους πολίτες και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση».

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση και η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται πως η μη έγκυρη αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας επισύρει πρόστιμο, το οποίο ισούται με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Συγκεκριμένα το ύψος του προστίμου είναι:

-ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ

-ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.

-μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Εάν ένας ιδιοκτήτης οχήματος δεν μπορεί να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας, έχει τη δυνατότητα να το θέσει σε ακινησία.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Μέτωπο» επαγγελματιών κατά του Δήμου Ναυπλιέων: «Ματώνουμε εισπρακτικά – Τέλος στην ανοχή»-Επιστολή σε Ορφανό

Σε ευθεία σύγκρουση με τη δημοτική αρχή Ορφανού έρχεται η Ομάδα Επαγγελματιών του Δήμου Ναυπλιέων, καταγγέλλοντας προχειρότητα και αθέτηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »