prooptiki@msn.com

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Στο περιφερειακό φέρνει για πρώτη φορά το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης αναθερμαίνοντας τις ελπίδες όλων όσων πιστεύουν στην υλοποίησή του και σε μια νέα εποχή πλέον για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Η κίνηση αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα σεναρίων με τα πιο πολλά να έχουν σχέση με την επίσκεψη Παπανδρέου στο Ναύπλιο
 και το διάλογο που είχε με τον Πέτρο Τατούλη. Απόδειξη της κινητικότητας που υπάρχει γι αυτό το θέμα είναι και το σχετικό δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιάννης Ανδριανός και αναφέρει τα εξής: Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής, βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης ώστε να λειτουργεί ως αερολιμένας –κόμβος χαμηλού κόστους για την εξυπηρέτηση ναυλωμένων πτήσεων επιβατικών αεροσκαφών είναι αναγκαία υποδομή για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο των επαγγελματικών φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό, όσο και ευρύτερα των τοπικών κοινωνιών.
Επισημαίνεται ότι την ανάγκη για αναπτυξιακή αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης την έχουν αναγνωρίσει με δημόσιες τοποθετήσεις τους και οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας σε σχετική ημερίδα είχε δηλώσει: ‘’τα οφέλη από τη λειτουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη είναι πολλά’’. Ο δε Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων δεσμεύθηκε -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης – για χωροθέτηση του αεροδρομίου ώστε να δέχεται αεροσκάφη τσάρτερ.
Είναι συνεπώς επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να πραγματοποιηθεί ένα έργο αναγκαίο για την ανάπτυξη ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Από την άλλη πλευρά της αντιπολίτευσης και ειδικότερα από τον Περιφερειακό σύμβουλος Κο Πετράκος ανακοινώθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής: Το Σάββατο στο Ναύπλιο οι κύριοι Παπανδρέου, Ανδριανός και Τατούλης αποφάσισαν ότι αυτό που λείπει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ένα δεύτερο αεροδρόμιο στην Τρίπολη.
Αυτό προφανώς για τον κ. Περιφερειάρχη ονομάζεται σωστός περιφερειακός προγραμματισμός και σχεδιασμός. Και φυσικά ο κ. Ανδριανός και ο κ. Παπανδρέου, στα πλαίσια της γνωστής πελατειακής λογικής, γιατί ίσως και να γίνουν και εκλογές, συμφώνησαν με το βαθυστόχαστο σχεδιασμό του κ. Τατούλη.
Απέδειξαν για μια ακόμη φορά πόση σημασία δίνει και ο κ. Τατούλης, φυσικά ο κ. Παπανδρέου, όπως και η Ν.Δ. στο χωροταξικό σχεδιασμό και στον περιφερειακό προγραμματισμό. Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι οι μεγάλες κουβέντες ότι η διοικητική μεταρρύθμιση θα μετατρέψει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε κέντρο σχεδιασμού και προγραμματισμού είναι μεγάλα λόγια για να τα πιστεύουν οι αφελείς.
Την ίδια ώρα, βέβαια, ο κ. Πρωθυπουργός, μας λέει ότι λεφτά δεν υπάρχουν και καλεί το λαό να αποδεχθεί να του κόψει κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις, να αυξήσει το Φ.Π.Α., να διαλυθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας και να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία για να σωθεί δήθεν η χώρα.
Πριν λίγους μήνες άλλωστε είχαμε ένα άλλο μεγάλο δείγμα σωστού προγραμματισμού και σχεδιασμού. Ο κ. Πρωθυπουργός αποφάσισε να κλείσει το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο, παρ’ ότι είχαν δοθεί 80 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του, γιατί η χώρα, είπε στους Πελοποννήσου, βρίσκεται σε δύσκολη θέση.
Και βέβαια, χρόνια τώρα, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στις οποίες ο κ. Παπανδρέου ήταν σημαίνων Υπουργός, δεν μπορούσαν να βρουν χρήματα για την αναβάθμιση του διεθνούς αερολιμένα Καλαμάτας.
Τώρα μας λένε ότι έχουν χρήματα για να μετατρέψουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης σε πολιτικό και να υπάρχουν δύο πολιτικά αεροδρόμια σε απόσταση 75 Χλ. . ή 35 με 40 λεπτά της ώρας διαφορά οδικώς. Προφανώς μας δουλεύουν!
Η κ. Νικολάκου και ο κ. Μαλαπάνης, τι λένε γι’ αυτούς τους σπουδαίους περιφερειακούς σχεδιασμούς του κ. Τατούλη;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Το μήνυμα του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό της απαιτεί από όλους μας ευαισθητοποίηση, αλλαγή νοοτροπίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΟΙ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ , ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ και οι κυνηγοί της χαμένου «Κιβωτού»-Γράφει ο π.Διονύσιος Ταμπάκης

ΜΕΤΑ από τους γνωστούς τηλεμαραθωνίους των κυνηγών της χαμένου «Κιβωτού» ας μιλήσουμε για τους πραγματικούς Χριστομαραθωνίους πολύπαθων και αφανών Κληρικών για τους οποίους κανένα συστημικό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Κακιά Σκάλα»: Από μία λωρίδα η κυκλοφορία- Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των οδηγών-Ανακοίνωση της Τροχαίας

Μεγάλη ταλαιπωρία και ουρές χιλιομέτρων σημειώθηκαν από την πτώση βράχου στην Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, το πρωί της Πέμπτης. Μέχρι και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »