Λάμπρου για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και το αίτημα για συνέχιση της λειτουργίας του

Μια σειρά επιχειρημάτων καταθέτει δημόσια ο Δημοτικό σύμβουλος Τάσος Λάμπρου προκειμένου να υποστηρίξει την αναγκαιότητα να συνεχιστεί η λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας. Στο σχετικό κείμενο αναφέρει: Από το 2008 λειτουργεί στο Κρανίδι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Γυμνάσιο Κρανιδίου. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό για την τοπική μας κοινωνία αφού δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς  κατοίκους του Δήμου
Ερμιονίδας να ολοκληρώσουν τις Γυμνασιακές τους γνώσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριο γυμνασίου απαραίτητο «διαβατήριο» της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην αγορά εργασίας. Κατά την σχολική χρονιά 2015-2016 από το Υπουργείο Παιδείας είχαμε απόφαση αναστολής εγγραφών για τον Α΄ κύκλο μάθησης, ελπίζουμε κατά την σχολική χρονιά 2016-2017 να ανατραπεί αυτή η απόφαση για να λειτουργήσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου κανονικά . Ήδη έχουμε καταθέσει στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου και στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης  νέες αιτήσεις ενδιαφερομένων και ελπίζουμε στην ανατροπή αναστολής αυτής  της απόφασης. Έχουμε επισημάνει ότι η αναστολή λειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας ήταν μια άδικη απόφαση για την περιοχή μας  γιατί δημιουργεί αποκλεισμούς και χάνεται η δεύτερη ευκαιρία για τους ενδιαφερομένους μαθητές οριστικά και αμετάκλητα.
1) Η χιλιομετρική απόσταση Κρανιδίου – Ναυπλίου ( 75  χιλιόμετρα) λειτουργεί αποτρεπτικά στο να παρακολουθήσει κανείς καθημερινά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου
2) Η λειτουργία του Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από Ευρωπαϊκά Προγράμματα (ΕΣΠΑ)
3) Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι κοινωνικές φορείς του τόπου μας στηρίζουν συστηματικά και έμπρακτα αυτόν το θεσμό που προωθεί την εκπαίδευση ενηλίκων και δίνει την δυνατότητα απόκτησης απολυτήριου Γυμνασίου στους δημότες μας και στους ευρύτερα κατοίκους της Ερμιονίδας
4) Οι αιτήσεις νέων εγγραφών που μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί (περίπου 25) είναι αδιανόητο να μην αξιολογηθούν θετικά από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.
5) Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας για την συνέχιση λειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας σηματοδοτεί το ενδιαφέρον όλων να στηρίζουμε έναν πρωτοποριακό εκπαιδευτικό θεσμό που δημιουργεί και προσφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική μας κοινωνία, ανοίγει ορίζοντες γνώσης και περιορίζει τους  αποκλεισμούς τόσο στην κοινωνία όσο και στην αγορά εργασίας.
Ζητάμε και ελπίζουμε στην αναθεώρηση της απόφασης σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας  Κρανιδίου που λειτουργεί ως παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου.
Η  δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση είναι απαραίτητα αναγκαία συνθήκη για να υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στην ζωή, στην αγορά εργασίας και ευρύτερα στην κοινωνά.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ερμιονίδας
Καθηγητής Κοινωνικής Εκπαίδευσης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Συγχαρητήρια για την εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου στα Α.Ε.Ι.-Αποτελέσματα

Η Διευθύντρια Νικολέττα Ματσιμάνη και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου συγχαίρει θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριές της για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας: Συγχαρητήριο μήνυμα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση-Αποτελέσματα

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αργολίδα: Μεγάλη πυρκαγιά στο Αδάμι Επιδαύρου – Σηκώθηκαν 4 εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, έπειτα από εκδήλωση μεγάλης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι του Δήμου Επιδαύρου, στην Αργολίδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »