Απόπειρα απόδρασης στις Φυλακές Κορυδαλλού


Τέσσερις αλλοδαποί κρατούμενοι συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν να αποδράσουν στις 2 π.μ. σήμερα στο Β΄ «νεκρό» προαύλιο της Β΄ πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού, έχοντας διαφύγει προηγουμένως από το κελί στο οποίο κρατούνταν στον πρώτο όροφο της ίδιας πτέρυγας. Οι κρατούμενοι έγιναν αντιληπτοί από σωφρονιστικό υπάλληλο που εκτελούσε περιπολία, ο οποίος με τη βοήθεια συναδέλφων του τους συνέλαβε.
Όπως διαπιστώθηκε, οι τέσσερις κρατούμενοι έκοψαν με ατσάλινο σύρμα την σιδερόβεργα στο κελί τους και διέφυγαν στο Α΄ «νεκρό» προαύλιο αρχικά χρησιμοποιώντας σεντόνι σαν αυτοσχέδιο σχοινί. Το σεντόνι κρατούσε ο ένας εκ των κρατουμένων, ο οποίος και τραυματίσθηκε στο πόδι, στην προσπάθειά του να πηδήσει στο ίδιο «νεκρό» προαύλιο. Εν συνεχεία, οι κρατούμενοι βρέθηκαν στο Β΄ «νεκρό» προαύλιο, όπου και συνελήφθησαν (το οποίο διαχωρίζεται με σύρμα από το Α΄ ).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις κρατούμενοι για να καταφέρουν τελικά να αποδράσουν θα έπρεπε να αναρριχηθούν από το Β’ “νεκρό” προαύλιο διαδοχικά σε δυο μαντρότοιχους, ύψους 4 και 6 μέτρων αντιστοίχως (στην κατάληξη των οποίων έχει τοποθετηθεί σύρμα τύπου «σερπαντίνας») του κεντρικού προαυλίου, το οποίο φρουρείται συνεχώς από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και εξωτερικούς φρουρούς.
Για την απόπειρα απόδρασης διεξάγεται προανάκριση από το Α. Τ. Κορυδαλλού, ενώ ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας.
Ο ένας εκ των συμμετεχόντων στην απόδραση που τραυματίσθηκε μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και εν συνεχεία στο Τζάνειο Νοσοκομείο .

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Τατούλης: Κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμοί – Απώλειες περιουσιών και οικονομική καταστροφή νοικοκυριών στην Πελοπόννησο

Αίτημα για ένταξη θέματος προς συζήτηση στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμοί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών: Κάλεσμα στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Ναύπλιο

140 χρόνια από το Σικάγο του 1886 και τους αγώνες για το 8ωρο ως την ματωμένη Πρωτομαγιά του 1936 στη Θεσσαλονίκη και την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που μεγάλωσα», από το θεατρικό εργαστήρι “ΑΓΙΟΥΤΟ”, αύριο στην Νέα Κίο

Μετά τη θερμή υποδοχή και τον έντονο απόηχο του περασμένου μήνα, η παράσταση που έγινε θέμα συζήτησης στην πόλη επιστρέφει! Το θεατρικό εργαστήρι “ΑΓΙΟΥΤΟ” ανεβαίνει ξανά στη σκηνή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »