ΑΔΜΗΕ: Έκτακτα μέτρα θωράκισης του συστήματος μεταφοράς ενέργειας

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο άμεσης δράσης για τη θωράκιση του Συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας σε συνέχεια του σοβαρού συμβάντος της 7ης Φεβρουαρίου και ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα.

Τα εν λόγω μέτρα έχουν έκτακτο χαρακτήρα, καθώς λαμβάνονται ως αποτέλεσμα της εξασθένισης του Συστήματος της Αττικής και της Πελοποννήσου μετά την απώλεια του αυτομετασχηματιστή στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου. Έχουν, ωστόσο, βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα καθώς στο επόμενο διάστημα η Εταιρεία αναμένεται να παραλάβει 10 νέους αυτομετασχηματιστές στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανανέωσης Εξοπλισμού, με τους οποίους θα αναβαθμιστούν και θα ενισχυθούν οι υποδομές των Κέντρων Υψηλής Τάσης, μεταξύ άλλων και στην περιοχή της Αττικής.
Ειδικότερα, ο Διαχειριστής προχωρά στην ανάληψη των εξής έκτακτων μέτρων:
• Συντονισμένες ενέργειες με τον ΔΕΔΔΗΕ για μεταφορά φορτίων από το ΚΥΤ Κουμουνδούρου σε άλλα εγγύτερα ΚΥΤ (ΚΥΤ Αχαρνών, ΚΥΤ Αγ. Στεφάνου) με στόχο την αποφόρτιση του ΚΥΤ Κουμουνδούρου και ευρύτερα στη χρήση εναλλακτικών οδεύσεων τροφοδοσίας καταναλωτών.
• Αναστολή των συντηρήσεων για διαθεσιμότητα όλων των μονάδων παραγωγής. Ο ΑΔΜΗΕ έχει ζητήσει από τους παραγωγούς αυξημένη επιμέλεια στη λειτουργία των μονάδων τους προκειμένου να ανταποκριθούν εγκαίρως και επαρκώς στις ανάγκες λειτουργίας του συστήματος σύμφωνα το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο.
• Επιβεβλημένη παραγωγή στις ευρύτερες περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, για τη λειτουργία των μονάδων παραγωγής «Μεγαλόπολη 5», «Μεγαλόπολη 4», «Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΥΗΣ) Λάδωνα» και ΥΗΣ Καστρακίου της ΔΕΗ, «Θερμοηλεκτρικός Σταθμός (ΘΗΣ) Αγίων Θεοδώρων» της Korinthos Power και «Ήρων-Ι» της ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ.
• Συντονισμένες ενέργειες με τον ΔΕΣΦΑ για διασφάλιση ποσοτήτων φυσικού αερίου προς κάλυψη της συνεχούς και υψηλής παραγωγής των μονάδων φυσικού αερίου.
• Επαναπρογραμματισμός και αναδιάταξη όλων των συνεργείων κατασκευών και συντήρησης του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με τις νέες έκτακτες προτεραιότητες, τα οποία είναι σε πλήρη ετοιμότητα με στόχο την άμεση παρέμβαση και αντιμετώπιση συμβάντων.
 
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ε.Π.Σ. Αργολίδας: Πότε και πού θα γίνει η κλήρωση για Πρωταθλήματα και Κύπελλο της νέας σεζόν

Σε ρυθμούς νέας αγωνιστικής περιόδου μπαίνει επίσημα το τοπικό ποδόσφαιρο, καθώς η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας ανακοίνωσε την ημερομηνία για την κλήρωση των διοργανώσεών της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα”: Δημοτική Αρχή Ορφανού σε ελεύθερη πτώση-Ο πανικός τους δεν κρύβεται…

Η κατηφόρα της δημοτικής αρχής Ορφανού δεν έχει τέλος. Τα εσωτερικά της προβλήματα είναι πλέον ανεξέλεγκτα, η διαχειριστική της ανεπάρκεια αποδεικνύεται καθημερινά και η εικόνα της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Ανδριανός: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τα υλικά δακοκτονίας 2026–2028 και ξεκίνησαν ήδη οι παραδόσεις

Για πρώτη φορά πολυετής προγραμματισμός – Ταχύτερες προμήθειες, εξόφληση εντός του οικονομικού έτους και δυνατότητα αποθέματος για έκτακτες ανάγκες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανεμογεννήτριες ή μόλυνση από αμίαντο σε Ναύπλιο, Παραλιακή και Ζάβιτσα; – Του Τόλη Κοΐνη

Υποτίθεται ότι καταστρέψαμε τα βουνά μας για να βάλουμε τις απόλυτα φιλικές για το περιβάλλον ανεμογεννήτριες. Υποτίθεται ότι είχαν προηγηθεί σοβαρές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »