ΑΔΜΗΕ: Έκτακτα μέτρα θωράκισης του συστήματος μεταφοράς ενέργειας

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο άμεσης δράσης για τη θωράκιση του Συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας σε συνέχεια του σοβαρού συμβάντος της 7ης Φεβρουαρίου και ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα.

Τα εν λόγω μέτρα έχουν έκτακτο χαρακτήρα, καθώς λαμβάνονται ως αποτέλεσμα της εξασθένισης του Συστήματος της Αττικής και της Πελοποννήσου μετά την απώλεια του αυτομετασχηματιστή στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου. Έχουν, ωστόσο, βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα καθώς στο επόμενο διάστημα η Εταιρεία αναμένεται να παραλάβει 10 νέους αυτομετασχηματιστές στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανανέωσης Εξοπλισμού, με τους οποίους θα αναβαθμιστούν και θα ενισχυθούν οι υποδομές των Κέντρων Υψηλής Τάσης, μεταξύ άλλων και στην περιοχή της Αττικής.
Ειδικότερα, ο Διαχειριστής προχωρά στην ανάληψη των εξής έκτακτων μέτρων:
• Συντονισμένες ενέργειες με τον ΔΕΔΔΗΕ για μεταφορά φορτίων από το ΚΥΤ Κουμουνδούρου σε άλλα εγγύτερα ΚΥΤ (ΚΥΤ Αχαρνών, ΚΥΤ Αγ. Στεφάνου) με στόχο την αποφόρτιση του ΚΥΤ Κουμουνδούρου και ευρύτερα στη χρήση εναλλακτικών οδεύσεων τροφοδοσίας καταναλωτών.
• Αναστολή των συντηρήσεων για διαθεσιμότητα όλων των μονάδων παραγωγής. Ο ΑΔΜΗΕ έχει ζητήσει από τους παραγωγούς αυξημένη επιμέλεια στη λειτουργία των μονάδων τους προκειμένου να ανταποκριθούν εγκαίρως και επαρκώς στις ανάγκες λειτουργίας του συστήματος σύμφωνα το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο.
• Επιβεβλημένη παραγωγή στις ευρύτερες περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, για τη λειτουργία των μονάδων παραγωγής «Μεγαλόπολη 5», «Μεγαλόπολη 4», «Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΥΗΣ) Λάδωνα» και ΥΗΣ Καστρακίου της ΔΕΗ, «Θερμοηλεκτρικός Σταθμός (ΘΗΣ) Αγίων Θεοδώρων» της Korinthos Power και «Ήρων-Ι» της ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ.
• Συντονισμένες ενέργειες με τον ΔΕΣΦΑ για διασφάλιση ποσοτήτων φυσικού αερίου προς κάλυψη της συνεχούς και υψηλής παραγωγής των μονάδων φυσικού αερίου.
• Επαναπρογραμματισμός και αναδιάταξη όλων των συνεργείων κατασκευών και συντήρησης του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με τις νέες έκτακτες προτεραιότητες, τα οποία είναι σε πλήρη ετοιμότητα με στόχο την άμεση παρέμβαση και αντιμετώπιση συμβάντων.
 
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Ερμιονίδας: Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, η Δημοτική Κοινότητα Διδύμων και η οικογένεια Μπροδήμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Βαριές αιχμές Δεδεμπίλη και ιστορική «συγγνώμη»-Πότε θα απαντήσει ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις στο Γηροκομείο; (βίντεο)

Σε γνώριμα επικοινωνιακά μονοπάτια επιλέγει να βαδίσει η δημοτική αρχή Ορφανού, επιστρατεύοντας τη θεωρία της «συνωμοσίας των πληκτρολογίων» κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με την κριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σφοδρή επίθεση του Εμπορικού Συλλόγου κατά της Δημοτικής Αρχής Ναυπλιέων για την έκθεση βιβλίου

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου: «Όχι στην εμπορευματοποίηση και την αλλοίωση της Έκθεσης Βιβλίου Ναυπλίου εις βάρος της τοπικής αγοράς»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »