Μανιάτης και Ανδριανός για την κατάληψη του Λυκείου στην Ερμιόνη

Το πρόβλημα απώλειας 200 ωρών διδασκαλίας των μαθημάτων φιλολογίας στο Γενικό Λύκειο Ερμιόνης, λόγω της απουσίας φιλολόγου, αναδεικνύει με ερώτησή του ο Γιάννης Μανιάτης προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου. Στην ερώτησή του ο Γ. Μανιάτης επισημαίνει ότι οι μαθητές, μετά τις άκαρπες προσπάθειες που
καταβλήθηκαν, προχώρησαν σε κατάληψη και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ακολουθεί η σχετική ερώτηση του Γ. Μανιάτη
«Κύριε Υπουργέ,
σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ερμιόνης μετά την απώλεια 200 ωρών διδασκαλίας των μαθημάτων φιλολογίας, λόγω της απουσίας φιλολόγου. Οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν μέχρι τώρα ήταν άκαρπες, γι’ αυτό οι μαθητές κατέφυγαν στην τελευταία αυτή λύση.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποιες πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβει, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Λυκείου Ερμιόνης;»
Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που έχει προκαλέσει το συνεχιζόμενο κενό θέσης φιλολόγου στο Γενικό Λύκειο Ερμιόνης.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Σημαντικά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία του Γενικού Λυκείου Ερμιόνης έχει προκαλέσει το συνεχιζόμενο κενό σε θέση φιλολόγου, καθώς οι 117 μαθητές του σχολείου έχουν συμπληρώσει 200 χαμένες ώρες από τα φιλολογικά μαθήματα.
Το σημαντικό αυτό πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα την κήρυξη κατάληψης από την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου με σκοπό την συμπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας και την κάλυψη του κενού φιλολόγου.
Κατόπιν αυτών, και δεδομένου του ότι η μη κάλυψη του κενού αυτού ενώ ήδη βρισκόμαστε στα μέσα της σχολικής χρονιάς ισοδυναμεί με τη δημιουργία μαθητών δύο ταχυτήτων,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Με ποιες συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες θα καλυφθεί το κενό θέσης φιλολόγου στο Γενικό  Λύκειο Ερμιόνης”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ανακοινώθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες: Στην θέση του ο Σιδέρης μέχρι το τέλος του χρόνου-Σταθεροί Γανώσης και Μαντζούνης

Μία νέα παράταση στην θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κέρδισε ο Βασίλης Σιδέρης που παραμένει στην θέση του μέχρι το τέλος του έτους. Στις ίδιες θέσεις παρέμειναν τόσο ο Αναστάσιος Γανώσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κόκκινο πανί ο Γκούμας για τους αλιείς του Δήμου Ναυπλιέων

Την αγανάκτηση του Σωματείου Επαγγελματιών Αλιέων του δήμου Ναυπλιέων (ο Αργολικός) έχει προκαλέσει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χρήστος Γκούμας που κατηγορείται ότι παρά τις υποσχέσεις που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Έμπρακτη στήριξη στη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026

Στην τελετή λήξης της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Κίου στις 26 Ιουνίου 2026 παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Μικροί βιβλιοθηκονόμοι σε δράση στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας: Με σύνθημα «Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά» (σε παράφραση της γνωστής φράσης του Νικηφόρου Βρεττάκου), ερχόμαστε φέτος κοντά στο βιβλίο σε όλες του τις μορφές!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »