Τατούλης: «Ο κ. Μηταράκης οφείλει να απομακρύνει άμεσα τη Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κόρινθο»

Καμία θετική εξέλιξη δεν υπήρξε από την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ.Νότη Μηταράκη στη Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κόρινθο σχετικά με το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της για την απομάκρυνση της συγκεκριμένης δομής εκτός αστικού ιστού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής με αποφάσεις του (αρ.αποφ.296/27.8.2012 & αρ.αποφ.80/16.2.2015) είχε καταγγείλει την Κυβερνητική απόφαση για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στο χώρο του πρώην στρατοπέδου της Κορίνθου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει απομακρυνθεί η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής παρά την ξεκάθαρη πολιτική άποψη της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου Κέντρου Κράτησης αποτελεί προσβολή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια προκαλώντας τη δημοκρατική συνείδηση των Κορινθίων και παράλληλα στερεί από τους κατοίκους της τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος χώρος για τις ανάγκες της Κορινθιακής κοινωνίας.

Η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα εδώ και δύο (2) χρόνια «σφυρίζει αδιάφορα» για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο κ.Νίκας οφείλει να διεκδικήσει την άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης δομής από τον αστικό ιστό της Κορίνθου. Να σταματήσει να κρύβεται και να λειτουργεί ως «μακρύ χέρι» της Κυβέρνησης προσβάλλοντας κατάφορα τους Κορίνθιους πολίτες και τον ίδιο το θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας που υπηρετεί.

Ο κ.Μηταράκης οφείλει να αφήσει τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις και άμεσα να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των Κορίνθιων πολιτών απομακρύνοντας άμεσα τη συγκεκριμένη δομή από την Κόρινθο. Τα «πολλά λόγια είναι φτώχεια» κ.Υπουργέ…

Πέτρος Τατούλης

Νέα Πελοπόννησος

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Φραγκιουδάκης: Κατηγορία Κινδύνου 5″ στα χαρτιά – Μία “Ωρολογιακή Βόμβα” στην καρδιά του Ναυπλίου

Σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026, ο Δήμος Ναυπλιέων εξέδωσε μια ορθή και αναγκαία ανακοίνωση, ενημερώνοντας πολίτες και επισκέπτες ότι η περιοχή μας βρίσκεται σε Κατάσταση Συναγερμού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κλειστά 29 σχολεία στην Πελοπόννησο λόγω έλλειψης μαθητών και κτιρίων-Τα 6 στην Αργολίδα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας 26 σχολικών μονάδων για το 2026-2027, λόγω μηδενικών εγγραφών, έλλειψης του ελάχιστου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »