prooptiki@msn.com

Μαλτέζος: Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα περί μη μεταφοράς ρομά μαθητών στα σχολεία

Τέλος στη φημολογία βάζει για τη δήθεν «μη μεταφορά ρομά μαθητών» μέσω δρομολογίων προς τις σχολικές μονάδες της περιοχής του Ναυπλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Ιωάννης Μαλτέζος, με ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Πρόσφατα δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό για τη δήθεν «μη μεταφορά ρομά μαθητών» μέσω δρομολογίων προς τις σχολικές μονάδες της περιοχής του Ναυπλίου έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Τέτοιου είδους καταγγελίες γίνονται μέσα στα πλαίσια χονδροειδούς ψεύδους και εύκολου λαϊκισμού, αφού δε στηρίζονται επουδενί στην πραγματικότητα.
Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με γνώμονα πάντοτε την απρόσκοπτη πρόσβαση ανεξαιρέτως όλων των μαθητών στη δωρεάν μεταφορά τους, έχουν μεριμνήσει εγκαίρως ώστε να γίνουν εμπρόθεσμα όλα τα νόμιμα.
Όλες οι σχολικές μονάδες με απαντητικά έγγραφα, γνωστοποίησαν αρμοδίως τους δικαιούχους μεταφοράς μαθητές. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι υπηρεσίες μας έχουν καταφέρει από την πρώτη ημέρα του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους να μεταφέρονται δωρεάν συνολικά 70 μαθητές-ρομά από τους τόπους κατοικίας τους. Μέχρι σήμερα, κανένα σχολείο ή και οποιασδήποτε ιδιώτης δε μας έχει γνωστοποιήσει ότι κάποιος μαθητής ρομά έχει ανάγκη μεταφοράς την οποία εμείς δεν καλύπτουμε. Στην περίπτωση που υπάρξει ενημέρωση για νέες εγγραφές μαθητών-ρομά, οι υπηρεσίες της ΠΕ Αργολίδας θα φροντίσουν άμεσα για τις ενέργειες που απαιτούνται με γνώμονα την καθολική πρόσβαση στο δικαίωμα της δωρεάν παιδείας και της ασφαλούς και αδιακινδύνευτης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών, στην μεταφορά τους στις εκπαιδευτικές δομές της πολιτείας.
Η επίλυση των πρακτικών προβλημάτων αλλά και ο συντονισμός δράσεων και παρεμβάσεων οφείλει να συμβαίνει σε όφελος της ευρύτερης κοινωνίας και η Περιφερειακή Αρχή Νίκα αυτό πράττει. Οπωσδήποτε το ζήτημα απαιτεί συνεργασίες, σχέδιο αλλά σίγουρη προϋπόθεση είναι η εγκατάλειψη του «οπαδισμού των προβλημάτων και των στερεοτύπων».
Ναύπλιο 21/9/2021
Με εκτίμηση
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΟΑΣΠΠ: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα Τετάρτη (25/1) η Παμπελοποννησιακή διαμαρτυρία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ χαιρετίζει όλους τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους της Πελοποννήσου που παραβρέθηκαν σήμερα Τετάρτη 25 Γενάρη στην Τρίπολη, μετά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1973: Ο Αλέξανδρος Ωνάσης αφήνει την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ μετά από αεροπορικό δυστύχημα

1556: O καταστροφικότερος σεισμός στην ανθρώπινη ιστορία πλήττει την επαρχία Σαντζί της Κίνας, σκοτώνοντας πάνω από 830.000 ανθρώπους. 1571: Ανοίγει στο Λονδίνο το βασιλικό χρηματιστήριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στη Λακωνία το μεγαλύτερο ύψος βροχής πανελλαδικά από την σφοδρή βροχόπτωση (φωτο)

Στην περιοχή της Λακωνίας κυρίως, δημιούργησε προβλήματα το κύμα κακοκαιρίας που με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τις σφοδρές βροχοπτώσεις, έπληξε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέος συναγερμός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε 4 νοσοκομεία για τοποθέτηση βόμβας

Απειλητικό e-mail για τοποθέτηση βόμβας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα νοσοκομεία Ερρίκος Ντυνάν, Τζάνειο, Παίδων «Αγία Σοφία», στο «Γεννηματάς» και στην Ορθόδοξη Εκκλησία, έστειλε άγνωστος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »