prooptiki@msn.com

Μαλτέζος: Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα περί μη μεταφοράς ρομά μαθητών στα σχολεία

Τέλος στη φημολογία βάζει για τη δήθεν «μη μεταφορά ρομά μαθητών» μέσω δρομολογίων προς τις σχολικές μονάδες της περιοχής του Ναυπλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Ιωάννης Μαλτέζος, με ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Πρόσφατα δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό για τη δήθεν «μη μεταφορά ρομά μαθητών» μέσω δρομολογίων προς τις σχολικές μονάδες της περιοχής του Ναυπλίου έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Τέτοιου είδους καταγγελίες γίνονται μέσα στα πλαίσια χονδροειδούς ψεύδους και εύκολου λαϊκισμού, αφού δε στηρίζονται επουδενί στην πραγματικότητα.
Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με γνώμονα πάντοτε την απρόσκοπτη πρόσβαση ανεξαιρέτως όλων των μαθητών στη δωρεάν μεταφορά τους, έχουν μεριμνήσει εγκαίρως ώστε να γίνουν εμπρόθεσμα όλα τα νόμιμα.
Όλες οι σχολικές μονάδες με απαντητικά έγγραφα, γνωστοποίησαν αρμοδίως τους δικαιούχους μεταφοράς μαθητές. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι υπηρεσίες μας έχουν καταφέρει από την πρώτη ημέρα του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους να μεταφέρονται δωρεάν συνολικά 70 μαθητές-ρομά από τους τόπους κατοικίας τους. Μέχρι σήμερα, κανένα σχολείο ή και οποιασδήποτε ιδιώτης δε μας έχει γνωστοποιήσει ότι κάποιος μαθητής ρομά έχει ανάγκη μεταφοράς την οποία εμείς δεν καλύπτουμε. Στην περίπτωση που υπάρξει ενημέρωση για νέες εγγραφές μαθητών-ρομά, οι υπηρεσίες της ΠΕ Αργολίδας θα φροντίσουν άμεσα για τις ενέργειες που απαιτούνται με γνώμονα την καθολική πρόσβαση στο δικαίωμα της δωρεάν παιδείας και της ασφαλούς και αδιακινδύνευτης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών, στην μεταφορά τους στις εκπαιδευτικές δομές της πολιτείας.
Η επίλυση των πρακτικών προβλημάτων αλλά και ο συντονισμός δράσεων και παρεμβάσεων οφείλει να συμβαίνει σε όφελος της ευρύτερης κοινωνίας και η Περιφερειακή Αρχή Νίκα αυτό πράττει. Οπωσδήποτε το ζήτημα απαιτεί συνεργασίες, σχέδιο αλλά σίγουρη προϋπόθεση είναι η εγκατάλειψη του «οπαδισμού των προβλημάτων και των στερεοτύπων».
Ναύπλιο 21/9/2021
Με εκτίμηση
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Τα αποτελέσματα των εκλογών για το Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου-Οι εκπρόσωποι στην ΚΕΔΕ

Στην Τρίπολη, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού σχολείου Τρίπολης, η Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΠΕΔ Πελοποννήσου: Β’ Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Αργολίδας, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος

Την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024, διεξήχθη στην Τρίπολη η Γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Πελοποννήσου με θέματα την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σοκ στο Άργος: Άγριο περιστατικό bullying σε σχολείο-30 άτομα περικύκλωσαν 16χρονη και το φίλο της και τους ξυλοκόπησαν

Ένα απίστευτο περιστατικό bullying διαδραματίστηκε σε σχολείο του Άργους την ώρα του διαλείμματος, με θύματα δύο μαθητές της Α΄ Λυκείου που γρονθοκοπήθηκαν από ομάδα 30

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Έναν τόνο σκυλοτροφή για τα αδέσποτα δώρισε εταιρία ζωοτροφών στο Δήμο Άργους-Μυκηνών

Περίπου έναν τόνο σκυλοτροφή για τα αδέσποτα του «καταφυγίου» του Δήμου Άργους-Μυκηνών δώρισε η Βιομηχανία Ζωοτροφών «Περικλής» που εδρεύει στη Νέα Κίο. Όπως δήλωσε ο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επ’ αυτοφώρω σύλληψη αστυνομικού και 25χρονου για κλοπές σε κατοικίες

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της 17ης Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αστυνομικός που τελεί σε κατάσταση διαθεσιμότητας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »