prooptiki@msn.com

Επισημοποιήθηκε ο πολιτικό γάμος μεταξύ Μπουντρούκα και Παναγιώτη Νίκα

Το προαναγγελθέν πολιτικό ειδύλλιο της παράταξης του Γιάννη Μπουντρούκα με την παράταξη του Παναγιώτη Νίκα επιβεβαιώθηκε με ανακοίνωση της Πελοποννησιακής συμμαχίας μέσω της οποίας εξουσιοδοτείται ο Γιάννης Μπουντρούκας να συζητήσει για τις θέσεις ευθύνης που θα αναλάβει η παράταξη του !!!

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξης:
Στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 συνεδρίασε η παράταξη «Πελοποννησιακή Συμμαχία» με εκπροσώπους από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν:
α) η πορεία της παράταξης και οι επισκέψεις στις περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου, β) η «στάση» (θέση) της παράταξης στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και στις νέες αλλαγές που αφορούν τον «Καλλικράτη».
 και αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
 1ον: Ξεκαθαρίζει ότι είναι κατά του εκλογικού συστήματος της Απλής αναλογικής που επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διότι τα προβλήματα που δημιούργησε η εφαρμογή της στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας είναι τεράστια με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των θεσμοθετημένων οργάνων και η σωστή διοίκηση των τοπικών κοινωνιών.
 2ον: Καταγγέλλει ως “αντιδημοκρατική” την απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ να υποβαθμίσει τους θεσμούς του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου και με το πρόσχημα της “κυβερνησιμότητας” να παραχωρήσει ουσιαστικά σε επιτροπές τη διακυβέρνηση των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας.
 3ον: Δεν προτίθεται να προχωρήσει σε καμία προγραμματική σύγκλιση με την παράταξη της νέας Περιφερειακής Αρχής διότι θέλει να προστατεύσει το δικαίωμα της αυτονομίας της παράταξης αλλά και να διασφαλίσει την ελευθερία έκφρασης των εκλεγμένων μελών της μέσα στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
 4ον: Στο πλαίσιο της αρχικής μας δέσμευσης και εξαγγελίας για συνεργασία με τη νέα Περιφερειακή Αρχή, που θα επιλεγεί, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την ουσιαστική συμβολή μέσα από θέσεις ευθύνη των μελών της παράταξή μας προς όφελος των πολιτών της Πελοποννήσου, ξεκαθαρίζοντας ότι η παράταξή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συναινεί σε αυτά που πιστεύει ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση με βάση τις αρχές μας  και θα καταψηφίζει τα υπόλοιπα.
Ο επικεφαλής μας και η παράταξής μας έχει μεγάλη εμπειρία στα θέματα της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Άλλωστε, το προεκλογικό μας πρόγραμμα είχε πολλές καινοτομίες που αφορούν τα παραπάνω ζητήματα και θα μπορούσαμε σε αυτή την κατεύθυνση να συμβάλλουμε ουσιαστικά.
 Τα μέλη της “Πελοποννησιακής Συμμαχίας” εξουσιοδότησαν τον επικεφαλής της παράταξης να διαχειριστεί ανάλογα τις προτάσεις ανάληψης ευθυνών με τη νέα Περιφερειακή Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της όποιας ανάληψης ευθυνών από την πλευρά της παράταξής μας θα έχουν βάση την υλοποίηση των αξόνων του προεκλογικού μας προγράμματος και στόχο την αποτελεσματικότητα του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσα σε ένα κλίμα διαμόρφωσης περιφερειακής συνείδησης με σεβασμό στους θεσμοθετημένους φορείς και στις τοπικές κοινωνίες.
 Η “Πελοποννησιακή Συμμαχία” ήρθε για να μείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και θα κάνει ότι είναι δυνατό για να δυναμώσει τη φωνή της και να κάνει αισθητή και δημιουργική την παρουσία της μέσα στο ανώτατο όργανο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επιδιώκουμε διακριτούς ρόλους, διαμόρφωση προϋποθέσεων διαφάνειας, ελέγχου και θέλουμε να φανούμε χρήσιμοι μέσα από τις θέσεις που κατέχουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Έτσι, το επόμενο χρονικό διάστημα θα οργανωθούν συζητήσεις με τους πολίτες σε κάθε περιφερειακή ενότητα της Πελοποννήσου.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ο αντιδήμαρχος Μάριος Ρέσκος, ξανά υποψήφιος με το Δημήτρη Καμπόσο

Με την παράταξη του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών, «Δημήτρης Καμπόσος-Αλλαγή Πορείας», θα είναι υποψήφιος και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών, Μάριος Ρέσκος. Η σχετική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα αναβάθμισης παιδικών χαρών-Ανακαίνιση στους Μύλους

Στην ανακατασκευή της παιδικής χαράς των Μύλων, με καινούρια όργανα και ανακαίνιση των γηπέδων τένις και μπάσκετ προχωρά ο Δήμος Άργους Μυκηνών, υλοποιώντας την δέσμευση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πουλάς: «Ημέρα μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς στις Λίμνες Αργολίδας»

Στην επιμνημόσυνη δέηση για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις Λίμνες Αργολίδας παραβρέθηκε χθες Κυριακή 28 Μαΐου 2023 ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »