Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ημερίδα για το προσωπικό ασφαλιστικής εταιρείας, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ασφαλιστική εταιρεία, διοργάνωσε χθες (18-01-2016) το μεσημέρι, στο Συνεδριακό Κέντρο της συγκεκριμένης εταιρείας, Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η Ημερίδα απευθυνόταν σε εργαζόμενους στην εταιρεία, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ενώ συμμετείχαν και εξειδικευμένοι αξιωματικοί.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αυτής, ήταν:
Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.
Βιομηχανική κατασκοπεία.
Διαδικτυακές Απειλές και μέτρα προστασίας.
Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.
Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά, η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος επίσης ήταν η προβολή όλων των καινοτόμων δράσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες σκοπεύουν στην πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Άργος: Συνάντηση Γ. Μαλτέζου με τους Υφυπουργούς Δ. Μαρκόπουλο και Γ. Ανδριανό για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς

Τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρη Μαρκόπουλο, υποδέχθηκε χθες στο Δημαρχείο Άργους, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, παρουσία του Υφυπουργού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας: Τι απαντά το Διοικητικό Συμβούλιο για τις παράνομες συνδέσεις και το δίκτυο αποχέτευσης

Με έκπληξη, αλλά όχι με έκπληξη, διαβάσαμε την ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Ερ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

O χάρτης του καύσωνα: Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» – Ο υδράργυρος θα δείξει μέχρι και 43 βαθμούς

Η θερμή εισβολή που επηρεάζει τη χώρα αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο να αγγίζει ή και να ξεπερνά κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »