prooptiki@msn.com

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Στην απόφαση να μην δώσουν χρίσματα παρά μόνο στις περιφέρειες και στις μεγάλες πόλεις της χώρας φαίνεται ότι καταλήγουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr για διαφορετικούς λόγους τα δύο μεγάλα κόμματα πρόκειται να προτείνουν και επίσημα να μην υπάρξουν κεντρικές παρεμβάσεις και να αφεθούν οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν, προοπτική με την οποία συμφωνούν τόσο ο ΣΥΝ όσο και οι Οικολόγοι – Πράσινοι.
Να υπενθυμίσουμε ότι την αρχή έκανε στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ΝΔ θα αποφύγει την άμεση παρέμβαση στην έκφραση των μικρών κοινωνιών. Ήρθε η ώρα της από-κομματικοποίησης της περιφέρειας» . Μάλιστα, στη Ρηγίλλης υπάρχουν σκέψεις ο πρόεδρος του κόμματος να απευθύνει και επίσημη επιστολή προς τα υπόλοιπα κόμματα, ζητώντας τους να αφήσουν τις μικρές κοινωνίες να αποφασίσουν μόνες τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο στη ΝΔ θεωρούν ότι:
– θα αποφύγουν να χρεωθούν αρνητικά αποτελέσματα, σύμφωνα και με τις επιδόσεις της ΝΔ στις τελευταίες εθνικές εκλογές
– θα εκθέσουν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήδη επικρίνουν για κομματικοποίηση του «Καλλικράτη» αναφορικά με τις επικείμενες συνενώσεις
– θα αποφύγουν τριβές τοπικών στελεχών
– στο πλαίσιο αυτό αν τα πράγματα ζορίσουν, θα έχουν την ευκαιρία να μην δώσουν χρίσμα στο μεγάλο «αγκάθι» που ακούει στο όνομα δήμος Αθηναίων, αφήνοντας τον Νικήτα Κακλαμάνη να κατέλθει ως «ανεξάρτητος»

«Είναι στην φιλοσοφία Παπανδρέου»

Η απόφαση να μην δοθούν χρίσματα φαίνεται ότι ωριμάζει και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως τονίζουν, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, εκτός του ότι βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του Γιώργου Παπανδρέου, εξυπηρετεί και τους στόχους του κόμματος. «Έτσι κι αλλιώς οι εντυπώσεις θα κριθούν από τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους», τονίζει κυβερνητικός στέλεχος στην αυτοδιοίκηση gr, προσθέτοντας ότι «το κόμμα δεν έχει κανένα λόγο να μπει σε τοπικούς ανταγωνισμούς για να αποκτήσει ακόμη έναν πονοκέφαλο». Σύμφωνα με τις συζητήσεις που έχουν γίνει τόσο σε κυβερνητικό (υπουργείο Εσωτερικών) όσο και σε κομματικό επίπεδο τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας κίνησης είναι:

– Αφαιρείται κάθε επιχείρημα από τη ΝΔ ότι οι συνενώσεις στον «Καλλικράτη» εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες
– Με την κατάλληλη «καθοδήγηση» δίνεται η δυνατότητα στήριξης ανεξάρτητων υποψηφίων σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους – Πράσινους. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Θεσσαλονίκης που αν και εμπίπτει στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων, δεν αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να αποφύγει την στήριξη σε κομματικό υποψήφιο, με στόχο να ενισχυθεί ο Γιάννης Μπουτάρης ή όποιο άλλο πρόσωπο προκύψει στην πορεία.
– Δεν μπλέκει το κόμμα σε τοπικούς ανταγωνισμούς που μόνο κακό μπορεί να προκαλέσουν
ΠΗΓΗ www.aftodioikisi.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ψήφισμα του Εμπορικού συλλόγου Ναυπλίου για τον θάνατο του Γιώργου Νταβέλη

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Βερδελής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Ναυπλίου , κατόπιν της αναγγελίας του θανάτου του Γιώργου Νταβέλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνάντηση Γιάννη Ανδριανού με το Προεδρείο της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Αργολίδας

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε το γραφείο της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Αργολίδας ύστερα από πρόσκληση του Διοικητικού της Συμβουλίου και συζήτησε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Ο ουρανός συννέφιασε, ο Ψηλορείτης κλαίει…”-Ψήφισμα της Ενώσεως Κρητών Αργολίδας για τον Οδυσσέα Κουμαδωράκη

Ύστερα από την αναγγελία θανάτου, του Οδυσσέα Κουμαδωράκη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Κρητών Αργολίδας, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αφού έλαβε υπόψη του: 1.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ευχαριστήριο των υγειονομικών υπαλλήλων σε αναστολή στον Δήμο Αργους Μυκηνών

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι που βρίσκονται σε αναστολή του Γ.Ν.Αργολίδας ευχαριστούν το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών που στάθηκε αρωγός στο δίκαιο αίτημά μας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »