Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στο Υπουργείο Πολιτισμού για το Πρώτο Τελωνείο

Το γενικό γραμματέα του υπουργείου πολιτισμού κύριο Γιώργο Διδασκάλου επισκέφτηκε χθες ο δήμαρχος Ναυπλιέων κύριος Δημήτρης Κώστούρος συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο τουρισμού κυρία Νάντια Αναστασίου και την πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού  Τουρισμού κυρία Μαρία Ράλλη – Πιτσάκη. 
Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η συζήτηση πάνω στην μελέτη ανακαίνισης του κτιρίου το πρώτου τελωνείο της χώρας. 
Η μελέτη προβλέπει ότι στο κτίριο θα διαμορφωθούν μία αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, ένα τμήμα προώθησης και τουριστικής προβολής του Δήμου Ναυπλιέων και οι απαραίτητοι χώροι εξυπηρέτησης.
  Ακόμη συζητήθηκαν η  διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου , ηανάπλαση του διπλανού δρόμου και η ενοποίησημε την πλατεία Φιλελλήνων, η συνέχιση της πλακόστρωσης από την Λεωφόρο  Αμαλίας – οδό Παπανικολάου  όπως και πιθανές λύσεις για προβλήματα που προκύπτουν από την εγκατάσταση των κλιματιστικών μονάδων κ. α. 
Επίσης αναφορά έγινε και για τη Δημοτική Πινακοθήκη. 
Κοινός στόχος είναι το μέχρι τώρα ταλαιπωρημένο κτίριο του πρώτου τελωνείου να γίνει ένα πραγματικό στολίδι και μνημειακό κόσμημα για την πόλη του Ναυπλίου.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Φαντασμαγορικές οι Εκδηλώσεις για το “Κάψιμο του Ιούδα” σε Πορτοχέλι και Ερμιόνη

Με εξαιρετική επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή του κόσμου, ολοκληρώθηκαν τα πασχαλινά δρώμενα του Δήμου Ερμιονίδας, με επίκεντρο τα δύο εντυπωσιακά έθιμα με το Κάψιμο του Ιούδα,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει 40.000 δωρεάν ταξιδιωτικές κάρτες DiscoverEU σε νέους και νέες

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγει την περίοδο υποβολής αιτήσεων για έναν νέο γύρο DiscoverEU, ο οποίος προσφέρει σε χιλιάδες νέους και νέες ηλικίας 18 ετών την ευκαιρία να εξερευνήσουν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οικονομικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου: «Αίτημα παράτασης για την εφαρμογή της Β’ Φάσης του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής»

Το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, δέχεται τις τελευταίες ημέρες σειρά ερωτημάτων από συναδέλφους λογιστές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »