prooptiki@msn.com

Η Αργώ απογειώνεται και ο Νίκος Δελλής σχεδιάζει το μέλλον με αισιοδοξία – Αναβάθμιση του Αχλαδόκαμπου με νέες προοπτικές

Αύξηση κρατήσεων, αύξηση εσόδων και μείωση των τιμών του δωματίου είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη ιδιωτική επιχείρηση. Όταν όμως το μεράκι περισσεύει και υπάρχει στρατηγική και στόχοι που υπηρετούνται με συνέπεια τότε τα στοιχεία αυτά γίνονται κτήμα και Δημοτικών επιχειρήσεων όπως είναι η ΑΡΓΩ
Τουριστική – Αναπτυξιακή που είναι Μονομετοχική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών. Μία επιχείρηση που δεν έχει σαν σημαία τα προβλήματα της αλλά αναπτύσσεται συνέχεια εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που υπάρχει. Αξιοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων, αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων που είναι και τα καταστήματα στην πλατεία της Νέας Κιου αλλά και αναβάθμιση άλλων δυνατοτήτων όπως η δημιουργία ενός φιλόξενου και νοικοκυρεμένου ξενώνα στον Αχαλαδόκαμπο.
Ο Πρόεδρος της ΑΡΓΩ  Νίκος Δελλής κρατώντας χαμηλούς τόνους δείχνει να έχει συγκεκριμμένη στρατηγική και έχει βάλει για σύμμαχο την τεχνολογία που του δίνει την εξωστρέφεια που χρειάζονται τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Όλα όσα έχει κάνει προσέλκυσαν την προσοχή μας  και σε χετική συνέντευξη που μας παραχώρησε δήλωσε  σε  ότι αφορά την πληρότητα της χρονιάς που πέρασε:
«Η σεζόν άρχισε με πτωτική τάση τον Ιούνιο σχεδόν σε όλα τα καταλύματα της περιοχής αλλά μετά τον Ιούλιο & Αύγουστο επανήλθε η κίνηση με πολλές τελευταίες κρατήσεις από Έλληνες κυρίως μιας και όπως γνωρίζετε οι Έλληνες είμαστε της τελευταίας στιγμής, ενώ οι ξένοι προγραμματίζουν ακόμη και ένα χρόνο πριν.»
• Τι προηγήθηκε ώστε η ξενοδοχειακή μονάδα να βγει από την ανυποληψία και να άρχισε να προσελκύει τουρίστες;
Κακά τα ψέματα για να λειτουργείς μια τουριστική μονάδα σήμερα και να σε εμπιστεύεται ο κόσμος

χρειάζονται προδιαγραφές. Όσο και καλοσυντηρημένο να είναι ένα κτήριο αν τα δωμάτια δεν πληρούν κάποιες προδιαγραφές δύσκολα θα το επιλέξει ο άλλος ειδικά όταν υπάρχουν τόσα άλλα αξιόλογα καταλύματα στην περιοχή.
Ξεκινήσαμε αναβαθμίζοντας τα δωμάτια και εκσυγχρονίζοντας τον εξοπλισμό τους (τηλεοράσεις, οικοσκευή κτλ). Κάθε χρόνο προσπαθούμε να επενδύουμε στην ποιότητα αναβαθμίζοντας τις παροχές όσο το δυνατόν πιο οικονομικά καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για σπατάλες.
Προφανώς βοήθησε σημαντικά και η προβολή – διαφήμιση, έχουμε μπει στην εποχή της τεχνολογίας, η συνεργασία με εταιρίες κρατήσεων (Booking, Trivago κτλ) ήταν καθοριστική. Εκεί μας αξιολογούν κάθε μέρα για το έργο και την ποιότητα των υπηρεσιών και αυτό βοήθησε να μας ξαναεμπιστευτεί ο κόσμος. Όπως βλέπετε και στην πόρτα πέρυσι πήραμε βραβείο από τους πελάτες μας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε. Το μεράκι και η προσπάθεια για να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας συνεχίζεται. Είναι σημαντικό ότι, είτε ο πελάτης είναι από άλλη χώρα είτε Έλληνας αν δεν του προσφέρεις υπηρεσίες δεν θα ξανάρθει.
Εμείς προσφέρουμε ευχάριστη διαμονή πολλές παροχές και άριστη σχέση ποιότητας/τιμής.
• Ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον της μονάδας στην Νέα Κίο 
Κάθε χρόνο το ΔΣ μετά το τέλος της σεζόν κάνει απολογισμό και αποφασίζουμε τι πρέπει να κάνουμε την επόμενη χρονιά. Φέτος αισιοδοξούμε να θέσουμε ένα διπλό στόχο. Εκτός από τους κατοίκους της Νέας Κίου λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως η Αργώ δεν είναι απλά ένα ξενοδοχείο αλλά αποτελεί την ψυχή της Νέας Κίου. Πολλά καταστήματα στην Πλατεία Κατριλιώτη της Νέας Κίου όπου έχει πάρει και το όνομα του ευεργέτη στο οποίο οφείλει την ύπαρξη της η Αργώ ανήκουν στην Αργώ. Φέτος ελπίζουμε να μην υπάρχει κλειστό κατάστημα στην Πλατεία. Ήδη από πέρυσι

Αχλαδόκαμπος

έχουμε νοικιάσει τα περισσότερα και με όσα κινδύνευαν λόγο κρίσης προχωρήσαμε σε ρυθμίσεις οφειλών. Θέλουμε η πλατεία της Νέας Κίου να έχει ζωή. Ακόμα αν τα οικονομικά το επιτρέψουν ελπίζουμε να αναβαθμίσουμε το Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κιου καθώς εκεί πραγματοποιούνται συνέχεια εκδηλώσεις είτε από το Δήμο είτε από άλλους φορείς που μας το έχουν ζητήσει. Πρώτος στόχος λοιπόν είναι να προσφέρουμε στην Νέα Κίο. Ο δεύτερος στόχος φέτος είναι να αυξήσουμε την τουριστική σεζόν. Φιλοδοξούμε να έρθουμε σε επαφή με τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι θα μπορούν να στείλουν γκρουπ την περίοδο που δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση.
• Πώς ήρθε η ιδέα για τα καταλύματα στον Αχλαδόκαμπο και ποιες κινήσεις έχουν γίνει ώστε να είναι λειτουργικά;
Ο Αχλαδόκαμπος ήταν πάντα ένα φιλόξενο χωριό με έξυπνους ανθρώπους που ξέρουν να επιβιώνουν και να κρατάνε ζωντανό το χωριό τους. Εμείς τον ξενώνα στον Αχλαδόκαμπο τον βρήκαμε. Ήταν όλα σχεδιασμένα από πριν από τους ανθρώπους του Αχλαδόκαμπου που ήθελαν να προσελκύσουν κόσμο στο χωριό τους αλλά πάγωσαν οι διαδικασίες με τις αλλαγές του Καλλικράτη στους Δήμους. Εμείς αποδεχτήκαμε την πρόσκληση – πρόκληση να τον εντάξουμε κάτω από την ομπρέλα της Αργώ για να μπορέσει να λειτουργήσει. Μαζί με την βοήθεια από το Τοπικό Συμβούλιο πραγματοποιούμε όλες τις τεχνικές εργασίες και προετοιμασίες του ξενώνα. Ελπίζουμε πως οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλους του έτους και τα Χριστούγεννα να έχουμε τους πρώτους επισκέπτες. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες είναι σχεδόν όλα έτοιμα, αλλά για να υποδεχτούμε κόσμο πρέπει να είναι όλα λειτουργικά.
• Ποια είναι η λογική στην διαμόρφωση των τιμών που προσφέρεται;
Προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Στόχος της Αργώ δεν είναι προφανώς το κέρδος αλλά η ανταποδοτικότητα στην τοπική κοινωνία της οποίας

Αχλαδόκαμπος

τους πόρους εκμεταλλευόμαστε.
• Εκτιμάται ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης;
Ο τουρισμός όπως έχουμε καταλάβει όλοι είναι το καλό χαρτί της Ελλάδας. Εμείς έχουμε την ευλογία να βρισκόμαστε σε έναν από τους παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας που συνδυάζουμε πολιτισμό, ιστορία και θάλασσα. Οπότε αν κάνουμε σωστούς χειρισμούς υπάρχουν μεγάλα περιθώρια.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

2015: Ο Αλέξης Τσίπρας προκηρύσσει δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι της συμφωνίας από τους θεσμούς

1556: Οι 13 μάρτυρες του Στράτφορντ καίγονται στην πυρά, κοντά στο Λονδίνο, λόγω των προτεσταντικών τους πεποιθήσεων. 1743: Στη μάχη του Ντέτινγκεν, ο Γεώργιος Β’

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Εκδήλωση για συμμετοχή στην 86η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Αργολίδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην 86η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από 10 έως 18/09/2022 Το Επιμελητήριο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »