Προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Πολιτισμού για τις Μυκήνες υπογράφει η Περιφέρεια

“Δυστυχώς η πυρκαγιά στις Μυκήνες, που αποτελεί κάθε άλλο παρά κολακευτική είδηση για τη χώρα μας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μας εξέθεσε -κι αυτό γιατί ήδη από το 2006 υπήρχε μελέτη πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου, η οποία παρέμενε ανενεργή για όλο αυτό το χρονικό διάστημα”.
Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο
περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος το πρωί σήμερα, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκε τον πυρόπληκτο χώρο, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, καθώς και την διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Αλκηστι Παπαδημητρίου.
Στην διάρκεια της επίσκεψής του, ο περιφερειάρχης ήταν σε συνεχή ανοιχτή επικοινωνία με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με την οποία συμφωνήθηκε η μελέτη πυροπροστασίας να επικαιροποιηθεί από την Περιφέρεια:
“Θα υπογραφεί άμεσα προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο και το έργο θα αναλάβει να υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και ελπίζω μέχρι τότε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα” δήλωσε ο Π. Νίκας, λέγοντας ότι θα αξιοποιηθεί προς τούτο το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης:
“Η φωτιά αυτή συνιστά πολύ μεγαλύτερο τραύμα για την χώρα από ό,τι οι πυρκαγιές που είχαμε στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Κορινθία” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας πάντως ότι “υπάρχει ζημιά, αν και τα προβλήματα είναι περισσότερο αισθητικής φύσεως. Η μαυρίλα που βλέπουν οι επισκέπτες -Ελληνες και ξένοι- δεν δίνει και την καλύτερη εντύπωση” παρατήρησε ο Π. Νίκας, που τόνισε πάντως ότι η επισκεψιμότητα του χώρου παραμένει μεγάλη, όπως και ο ίδιος διαπίστωσε.
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ο περιφερειάρχης είχε επικοινωνία και με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, με εντολή του οποίου από σήμερα και στο εξής θα σταθμεύει μόνιμα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας: Η Κική Δημουλά στα «Πορτρέτα Λογοτεχνών»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, μετά την πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία «Πορτρέτα πολιτικών» που κάλυψε ολόκληρο το 2024, προχωρά σε μια νέα πρωτοβουλία, με τον γενικό τίτλο «Πορτρέτα Λογοτεχνών»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με επιτυχία η ολοκλήρωση της χρονιάς στο Ελληνικό Ωδείο Άργους – Διακρίσεις για δύο σπουδάστριες

Με θερμά χειροκροτήματα, χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Ελληνικού Ωδείου Άργους, σηματοδοτώντας τη λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς. Η εκδήλωση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Διοίκηση Ορφανού: Πυροτεχνήματα και απόλυτο τέλμα για το στρατόπεδο Ναυπλίου-Το ΤΕΘΑ παίρνει το «πάνω χέρι»

Από τον ρεαλισμό της συνεκμετάλλευσης, στο απόλυτο νομικό και αναπτυξιακό τέλμα – Πώς το Ναύπλιο κινδυνεύει να χάσει έναν ζωτικό χώρο την ώρα που η Κόρινθος προχωρά σε έργα – Έρευνα: Γιούλα Λαπαθιώτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »