Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο θεματικό πάρκο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας»

Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η Ελληνική Αστυνομία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προχώρησε σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και συγκεκριμένα, το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», το κορυφαίο και πιο γλυκό θεματικό πάρκο της χώρας που λειτουργεί μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου στο  HELEXPO MAROUSSI, (Λ.Κηφισίας 39).

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε ημερίδα από εξειδικευμένους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στους μαθητές, που επισκέφτηκαν χθες (11-01-2016), το θεματικό πάρκο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας».

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αυτής, ήταν:
Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.
Οι διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.
Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων, που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος επίσης, ήταν η προβολή όλων των καινοτόμων δράσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες σκοπεύουν στην πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται μέσω διαδικτύου είτε άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σύλλογος Αργείων «Ο Δαναός»: Παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Βαμβακά με τίτλο «Το αλωνάκι»

Ο Σύλλογος Αργείων ο Δαναός σας προσκαλεί στην παρουσίαση βιβλίου του κυρίου Βασίλη Βαμβακά με τίτλο Το αλωνάκι, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Απριλίου 2026 στο Μέγαρο του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Mοναδική βιωματική εμπειρία για παιδιά στον ιστορικό χώρο της Πυραμίδας Ελληνικού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου, η εκδήλωση με τίτλο «Στα ίχνη της “Πυραμίδας”: Ένα ταξίδι στο Χρόνο και την Παράδοση»,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Μέτωπο» επαγγελματιών κατά του Δήμου Ναυπλιέων: «Ματώνουμε εισπρακτικά – Τέλος στην ανοχή»-Επιστολή σε Ορφανό

Σε ευθεία σύγκρουση με τη δημοτική αρχή Ορφανού έρχεται η Ομάδα Επαγγελματιών του Δήμου Ναυπλιέων, καταγγέλλοντας προχειρότητα και αθέτηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »