prooptiki@msn.com

Ο Βασίλης Σιδέρης απασφάλισε μετά τη δημόσια κριτική Νίκα για τα αθλητικά έργα -Δηλώνει πρόθυμος για συνεργασία …για το καλό του αθλητισμού και απαξιώνει τους αντιπάλους του

Την απόφαση του Παναγιώτη Νίκα να ασκεί δημόσια κριτική στους συνεργάτες του θέλησε να εκμεταλλευτεί ο Βασίλης Σιδέρης μετά από ένα 24ωρο δίνοντας στην δημοσιότητα ανακοίνωση μέσω της οποίας προσπαθεί να απαξιώσει σε απόλυτο βαθμό τους συνεργάτες Περιφερειακούς συμβούλους του Παναγιώτη Νίκα .Χωρίς να διστάσει ο Βασίλης Σιδέρης και θέλοντας να μηδενίσει τον ρόλο εκλεγμένων Περιφερειακών συμβούλων κάλεσε τον Παναγιώτη Νίκα να περιθωριοποιήσει τους συνεργάτες του και να αναλάβει ο ίδιος τα αθλητικά έργα του νομού Φυσικά ο Βασίλης Σιδέρης γνωρίζει ότι τέτοια κείμενα καμία σχέση δεν έχουν με την πολιτική δεοντολογία και απλά προκαλούν ερωτηματικά για τις κόκκινες γραμμές που πρέπει να βάζει κάθε πολιτικός όταν έρχεται σε αντιπαράθεση με τους πολιτικούς του αντιπάλους και αποσκοπεί στην δημιουργία εντυπώσεων . 

Βέβαια το χρήσιμο στοιχείο είναι ότι  Περιφερειακός σύμβουλος του Πέτρου Τατούλη αναγνωρίζει σε απόλυτο βαθμό τις δυνατότητες του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νικα και δηλώνει έτοιμος να συνεργασθεί μαζί του αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει : «ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των σχετικών εμπλεκόμενων προσώπων με το μείζον αντικείμενο του αθλητισμού και της αθλητικής παιδείας » !!! Βέβαια καλό είναι να δημοσιοποιήσει και το τι θα κάνει εάν ο Παναγιώτης Νίκας του προτείνει για το καλό του αθλητισμού και της αθλητικής παιδείας να συνεργασθεί π.χ. με τον Γιάννη Μαντζούνη. Το απόσπασμα στην ανακοίνωση του Βασίλη Σιδέρη που προκαλεί συζητήσεις είναι το ακόλουθο :
Η χθεσινή διαπίστωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση των αθλητικών έργων στην Π.Ε.Αργολίδας κατά την επίσκεψη του στην περιοχή μας, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. 
Με την εμφάνιση της κρίσης λόγω του Κορωνοιού παρουσιάζεται μια νέα κατάσταση σχετικά με την διαχείριση των πόρων που προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Έτσι έργα με κίνδυνο να απενταχθούν και να αποδοθούν σε άλλες Περιφέρειες με μεγαλύτερη απορροφητικότητα.
Στην Αργολίδα είναι αλήθεια ότι κατά την προηγούμενη περίοδο, με συστηματική δουλειά και επίμονη προσπάθεια καταφέραμε να εντάξουμε και να ξεκινήσουμε το μεγαλύτερο αθλητικό πρόγραμμα που τρέχει στη χώρα αυτή τη στιγμή (κάτι που αναγνώρισε πρόσφατα και ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας). Αξιοποιώντας δε και τα χρήματα που προέκυπταν από τις εκπτώσεις και επαναδημοπρατούνταν, εξασφαλίσθηκαν απορροφητικότητες που φθάνουν σε πολλούς κωδικούς ακόμα και το διπλάσιο του αρχικού προϋπολογισμού. 
Δυστυχώς όμως οι εμμονές, οι ιδεοληψίες και οι προκαταλήψεις συγκεκριμένων Περιφερειακών Συμβούλων για πράγματα άσχετα με την λειτουργία της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, έχουν «παγώσει» μόνο δύο ιδιαίτερους σημαντικούς κωδικούς έργων του ΠΔΕ, αυτόν που αφορά την:
Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων της Π.Ε.Αργολίδας
Α.Κατασκευή Ενωσιακού γηπέδου ποδοσφαίρου με βοηθητικούς και υποστηρικτικούς χώρους προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ με «κωδικό 2017ΕΠ02600009» μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έγινε η αγορά του οικοπέδου (υπενθυμίζω ότι η αγορά του οικοπέδου 23 στρεμμάτων έχει ολοκληρωθεί από το Φεβρουάριο του 2019 στην περιοχή της Νέας Τίρυνθας). Ακόμη περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια τη μελέτη κατασκευής του γηπέδου.  
Β.Βελτίωση & Συντήρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων με κωδικό «2017ΕΠ52600004 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΡΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3.080.000 €».
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήλωση Κώστα Χελιώτη προέδρου ΝΠΔΔ του Δήμου Ναυπλιέων «Ιωάννης Καποδίστριας»

Προς άρση ασκόπων συζητήσεων, παραπληροφόρησης και δημιουργίας θεμάτων, τα οποία δεν υφίστανται, θέλω να διευκρινίσω τα εξής: Οι εκδηλώσεις μνήμης, οι ομιλίες, η επιμνημόσυνη δέηση,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πάνδημος η συμμετοχή των πιστών στην υποδοχή των Ιερών λειψάνων των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Πάνδημος αναμένεται να είναι η συμμετοχή των πιστών Χριστιανών στην υποδοχή των Ιερών λειψάνων των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »