Γιώργος Γαβρήλος: Η κυβέρνηση συνεχίζει την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων

Αντεργατικό χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφίσει η Κυβέρνηση υποστηρίζει ο Γιώργος Γαβρήλος με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει :Η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας και σε μια περίοδο απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων, επιθυμεί να κάνει νόμο του κράτους ένα ακόμη αντεργατικό νομοσχέδιο. Δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να ικανοποιεί διαχρονικά αιτήματα και προστάγματα νεοφιλελεύθερων εμπνεύσεων. Εκμεταλλευόμενη την υγειονομική κρίση και τη δύσκολη θέση των εργαζομένων, επιβάλλει μια νέα διευθέτηση του χρόνου εργασίας, με την αλόγιστη χρήση υπερωριών και την αύξηση της ευελιξίας της εργασίας. Η απασχόληση εργαζομένων έως 10 ώρες ημερησίως, χωρίς να πληρώνονται για αυτές σε χρήμα, αλλά με μειωμένες ώρες εργασίας σε άλλες ημέρες, ρεπό ή επιπλέον ημέρες άδειας, αφήνει απροστάτευτους τους εργαζόμενους στις απαιτήσεις του εργοδότη και αυξάνει τον κίνδυνο της υποδηλωμένης εργασίας. Καταργείται το προσαυξημένο ωρομίσθιο των υπερωριών, με άδεια ή ρεπό μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Με την παράλληλη αποδυνάμωση του ΣΕΠΕ και κάθε ελεγκτικού μηχανισμού, οδηγούμαστε με βεβαιότητα στην υποδηλωμένη εργασία και στην εκμετάλλευση του εργαζόμενου.

Οι αλλαγές που προτείνονται αφορούν και στο συνδικαλιστικό νόμο, με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και την αύξηση του ποσοστού του προσωπικού ασφαλείας της απεργίας, καταργώντας ουσιαστικά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.
Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να αποδιαρθρώνει την αγορά εργασίας και να επιτίθεται σε εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Η αντίσταση κάθε δημοκρατικού πολίτη και οι αγώνες των εργαζομένων θα πρέπει να αποτρέψουν τα νεοφιλελεύθερα και εφιαλτικά σχέδια εις βάρος της εργασίας.    
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Αναστασία Αργυροπούλου: «Η πρόληψη απέναντι στον καρκίνο σώζει ζωές και η ενημέρωση δίνει δύναμη»

«Η πρόληψη σώζει ζωές και η ενημέρωση δίνει δύναμη», ήταν το κεντρικό μήνυμα της ιατρού και Αντιδημάρχου Διοίκησης του Δήμου Άργους – Μυκηνών, Αναστασίας Αργυροπούλου, κατά τον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ας μιλήσουμε για νερό ύδρευσης, πλημμύρες, πυρκαγιές, κατολισθήσεις στο Ναύπλιο-Του Τόλη Κοΐνη

Πολλοί φίλοι με κατηγορούν ότι έχω επικεντρώσει το ενδιαφέρον μου στην υπό κατασκευή Μαρίνα Ναυπλίου, την τύχη της Καραθώνας και της ιδιωτικοποίησης των περιουσιακών στοιχείων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Άργος: Στο Άξιον Εστί, ο τρύγος του μελιού γίνεται τραγούδι…

Ο τρύγος του μελιού είναι η αφορμή. Η μουσική είναι το μονοπάτι. Τιμούμε τον μόχθο της μέλισσας και τη χαρά της παρέας, σε μια βραδιά που η γλυκάδα του φρέσκου μελιού συναντά το μεράκι του χορού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέα κοινωνική παρέμβαση 4,1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη στήριξη παιδιών, οικογενειών και ατόμων με αναπηρία

Έχοντας στόχο τη στήριξη των οικογενειών και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην ενεργοποίηση νέας χρηματοδοτικής πρόσκλησης συνολικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »