Δήλωση Νίκου Γόντικα, εκλεγμένου Περιφερειακού Σύμβουλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τηλεφωνική επικοινωνία με το δήμαρχο Ερμιονίδος κ. Γεωργόπουλο, είχε σήμερα ο Ν.Γόντικας επικεφαλής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ενημερώθηκεγια την κατάσταση που διαμορφώνεται σε ξενοδοχείο που λειτουργεί στην περιοχή  σαν δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος του ΚΚΕ ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης και μίλησε για  απαράδεκτη ολιγωρία. Από την Μ.Πέμπτη έχει γίνει η διάγνωση σε εργαζόμενη της δομής με κορωναϊό, μεσολάβησε θάνατος μιας γυναίκας πρόσφυγας που διέμενε στο ξενοδοχείο και χθες διαγνώστηκε δεύτερη γυναίκα έγκυος
πρόσφυγας και κανείς δεν ασχολήθηκε αυτό το κρίσιμο διάστημα, πέρα από την εντολή στην αστυνομία για να αυξήσει τα μέτρα περιορισμού.
Ευθύνες έχει και η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου που πρόσκεινται στη ΝΔ. Ο ρόλος της δεν είναι η ωραιοποίηση της κατάστασης και η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής. Τρεις φορές έβαλε θέμα στο ΠΕΣΥΠελοποννήσου η «Λαϊκή Συσπείρωση» τρεις φορές αρνήθηκαν να πάρουνθέση και απόφαση. Καμιά ατομική ευθύνη δεν μπορεί να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εθνικό σύστημα υγείας.
Οι προτάσειςτης «Λαϊκής Συσπείρωσης» που έχει θέσει και στο περιφερειακό συμβούλιο είναι:
Η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει τώρα με γενναία χρηματοδότηση την περιφέρεια και κάθε δήμο της Πελοποννήσου, από κρατικούς και ευρωενωσιακούς πόρους, για την κάλυψη όλων των αναγκών, τόσο για τους καταυλισμούς των ρομά, μεταναστών όσο και γενικότερα για την προστασία του λαού από τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοιού.
Να ενισχύσει με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης και κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας όσο και τις δομές προσφύγων-μεταναστών.
. Να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας και το προσωπικό του.
Κλιμάκια γιατρών πρέπει να επισκεφθούν τώραόλους τους καταυλισμούς των ρομά και των μεταναστών στην Πελοπόννησο για να κάνουν εξετάσεις, για να διαπιστωθεί άμεσα αν υπάρχουν άλλα κρούσματα, ώστε να απομονωθούν και να ακολουθηθούν οι ιατρικές οδηγίες, σε συνεργασία με τα υπάρχοντα κατά τόπους κέντρα κοινότητας δήμων και παραρτημάτων ρομά, με τους διαμεσολαβητές, τα δημοτικά ιατρεία, τους τοπικούς συλλόγους ρομά.
Σε όσες περιοχές ο πληθυσμός των ρομά, που δεν έχει φώς και νερό, να μετακινηθεί άμεσα σε ασφαλείς χώρους (ξενώνες ή άλλες δομές φιλοξενίας), ώστε να έχει τα βασικά αγαθά, φώς, νερό και αποχέτευση.
Επίσης, οι υποτυπώδεις υποδομές να βελτιωθούν άμεσα (να γίνουν διάνοιξη δρόμων, αποχέτευση, χαλικόστρωση, μυοκτονίες και απολυμάνσεις).
Να παρασχεθούν σε όλους τους κατοίκους των οικισμών των ρομά και των δομών των μεταναστών μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, χλωρίνες και σαπούνια.
Να χορηγηθεί έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους δικαιούχους του ΚΕΑ καθώς και η διανομή τροφίμων από τα ΤΕΒΑ και άλλες δομές κοινωνικής μέριμνας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μανώλης Μάκαρης: Ποιος ελέγχει τα ιδιωτικά δίκτυα ρεύματος των ΑΠΕ στην Πελοπόννησο;

Η μεγάλη πυρκαγιά στην Αττικοβοιωτία, που συνδέθηκε με εναέριο δίκτυο αιολικού πάρκου, ανέδειξε ένα σοβαρό ζήτημα ασφάλειας. Η υπόθεση οδήγησε σε πανελλαδική προκαταρκτική εξέταση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

50 χρόνια από το απολυτήριο θα συναντηθούν και πάλι οι απόφοιτοι 1976 του Γυμνασίου Αρρένων Ναυπλίου

Πριν πενήντα (!) ακριβώς χρόνια , καλοκαίρι όπως τώρα, κάποια πιτσιρίκια της εποχής αποχαιρετούσαν τα μαθητικά θρανία του γυμνασίου Αρρένων Ναυπλίου κι άνοιγαν τα ..φτερά τους για τη ζωή…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα στα Δίδυμα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός παρέστη στα Δίδυμα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον έφεδρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα”: Δημοτική Αρχή Ορφανού σε ελεύθερη πτώση-Ο πανικός τους δεν κρύβεται…

Η κατηφόρα της δημοτικής αρχής Ορφανού δεν έχει τέλος. Τα εσωτερικά της προβλήματα είναι πλέον ανεξέλεγκτα, η διαχειριστική της ανεπάρκεια αποδεικνύεται καθημερινά και η εικόνα της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »