prooptiki@msn.com

Τατούλης: «Η υποστελέχωση των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας»

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε πλήρως η δυσοίωνη πρόβλεψη μας, την οποία δημόσια είχαμε εκφράσει από 25 Αυγούστου 2021, σχετικά με τη λειτουργία Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Αυτή τη χρονική στιγμή, τα όρια πλέον έχουν ξεπεραστεί!

Σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις και καταγγελίες του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, η υποστελέχωση των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας μπορεί να αγγίξει τα όρια της επικινδυνότητας.

Με σημερινές δηλώσεις των εκπροσώπων του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ αναδείχθηκε χωρίς περιστροφές η κατάσταση κόκκινου συναγερμού και έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού καθώς και η κωλυσιεργία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την προώθηση διαδικασιών που αφορούν προσλήψεις.

Οι εκπρόσωποι των ιατρών αναφέρθηκαν επίσης στις πρωτοβουλίες της διοίκησης του Νοσοκομείου, οι όποιες οδήγησαν σε συρρίκνωση χειρουργικών κλινικών, σε περιορισμό τακτικών χειρουργείων, σε μείωση εξωτερικών ιατρείων και σε παύση λειτουργίας της μοναδικής οδοντιατρικής μονάδας. Οι πολίτες αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ιδιωτικά ιατρεία, την ίδια χρονική στιγμή που η οικονομική κρίση συνεχώς γίνεται βαθύτερη και η ακρίβεια καλπάζει.

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση η διορισμένη, με καθαρά κομματικά κριτήρια, Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα.Ελένη Αλειφέρη αντί να σταθεί στο πλευρό των ιατρών που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη για να κρατήσουν όρθια τη νοσηλευτική μονάδα και να απαιτήσει άμεσες προσλήψεις για την εύρυθμη λειτουργία της, επιλέγει με δημόσιες δηλώσεις της να απειλεί με πειθαρχικές ποινές και με δικαστικές διαδικασίες τους ιατρούς, επειδή «τόλμησαν» να συγκαλέσουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα χωρίς να πάρουν την …άδεια της και επειδή «τόλμησαν» να δημοσιοποιήσουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού! Όπως είναι αυτονόητο το Σωματείο των ιατρών καταγγέλλει τον αυταρχισμό της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Με δεδομένο ότι η κατάσταση πλέον είναι εκρηκτική σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, καλούμε άμεσα την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και κάθε υπεύθυνο να απομακρύνει την κα.Αλειφέρη από τη θέση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα και η ομαλοποίηση στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Σε διαφορετική περίπτωση οι επιπτώσεις μπορεί να είναι ανεξέλεγκτες και θα επηρεάσουν άμεσα τους ίδιους τους νοσηλευόμενους.

Υγ. Σε ό,τι αφορά τις βαριές ευθύνες του κ.Νίκα για την εκχώρηση 25.000.000€ από το ΠΕΠ Πελοποννήσου στο Υπουργείο Υγείας χωρίς να διασφαλίσει προσλήψεις προσωπικού για τις Δομές Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ.Νίκας πολύ σύντομα θα απολογηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την απαράδεκτη και ζημιογόνα για τους πολίτες της Πελοποννήσου αυτή ενέργεια του.

Νέα Πελοπόννησος

Πέτρος Τατούλης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Στην Σύνοδο B40 των Βαλκανικών Πόλεων ο Δημήτρης Καμπόσος μαζί με Μπακογιάννη και Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου

Σε εξέλιξη βρίσκονται από χθες Κυριακή 22/1στην Αθήνα οι εργασίες της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (B40) στις οποίες συμμετέχει και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέα κλήρωση, με 125.000 νέα vouchers, έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Όπως ανέφερε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, οι νέες ψηφιακές κάρτες του «Τουρισμός για Όλους» μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »