prooptiki@msn.com

ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ κ. ΚΟΥΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ
κ. ΚΟΥΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ  ΠΡΟΣ κ. Τσεγκή Γεώρνιο Πρόεδρο Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ
Κοινοποίηση : κ. Γεωργόπουλο Ιωάννη Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Μπίμπα Αριστείδη Αντιδήμαρχο Ερμιονίδας, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας
ΘΕΜΑ : Καταγραφή υδροληψίας απο φρεάτιο ΦΦ2 της γεώτρησης ΦΓ3 στη θέση Γέφυρα της Κοινότητας Φούρνων και αίτημα ελέγχου.
Περιγραφή περιστατικού :
Εδω και πολύ καιρό έχω γίνει παραλήπτης παραπόνων δημοτών της Κοινότητας Φούρνων περί σοβαρής πιθανότητας για παράνομη υδροληψία απο το προαναφερόμενο φρεάτιο απο υδροφόρο όχημα ιδιωτικής εταιρείας στην οποία έχει ανατεθεί η εκάστοτε μεταφορά νερού για τις ανάγκες του Λουκαίτιου και μόνο, της Κοινότητας Διδύμων του Δήμου μας .
Ως όφειλα και απο τις αρμοδιότητες που απορρέουν απο την ιδιότητα μου προέβην στις ακόλουθες ενέργειες τις οποίες καταθέτω ενώπιον σας :
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 9/7 και ώρα 21.10 ενα υδροφόρο όχημα φόρτωσε νερό απο το φρεάτιο ΦΦ2 της γεώτρησης ΦΓ3 της Κοινότητας Φούρνων στην θέση Γέφυρα .
Περίμενα μαζί με άλλους δύο κατοίκους της κοινότητας μέχρι να τελειώσει η φόρτωση και ακολουθήσαμε το υδροφόρο με το όχημα μου ώστε να διαπιστώσω τον προορισμό του .
Με λύπη μου αρχικά αντιλήφθηκα οτι αντί να πάρει το δρόμο που οδηγεί στο
Λουκαΐτι ακολούθησε τον δρόμο που οδηγεί προς το Κρανίδι και κατευθύνθηκε προς το Πόρτο Χέλι , έστριψε προς Βερβερόντα και συγκεκριμένα προς την είσοδο Γ.
Κατόπιν τούτου του γεγονότος και με γνώμονα την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος των δημοτών του Δήμου μας :
Ζητώ απο τους αρμόδιους φορείς :
Να ενημερωθούμε ποιο υδροφόρο όχημα και ποιας εταιρείας είχε ττάρει εντολή την συγκεκριμένη μέρα και ώρα να ττροβεί στην παραπάνω ενέργεια και απο ποιον αρμόδιο φορέα δόθηκε η εντολή .
Κάθε φορά που θα γίνεται φόρτωση νερού απο την συγκεκριμένη γεώτρηση να ενημερώνομαι άμεσα όταν δίνεται η εντολή μέσω γραπτού μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο μου για να παρευρίσκομαι στην διαδικασία .
Να θεσπιστεί ένας τρόπος διασφάλισης τον οποίο θα ορίσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης του Δήμου μας βάσει του κανονισμού ύδρευσης ο οποίος υπάρχει και είναι έν ενεργεία για τον προορισμό του νερού το οποίο φορτώνεται.
Επίσης συζητώντας το περιστατικό με δημότες της τοπικής κοινότητας θα θέλαμε να προτείνουμε προς διευκόλυνση του έργου σας τις παρακάτω ενέργειες :
Να τοποθετηθεί υδρομετρητής στο αναφερόμενο φρεάτιο ύδρευσης
Να θεσπιστεί αρχείο με αριθμό πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής ύδατος απο το αναφερόμενο φρεάτιο όπου θα υπογράφει ο εκάστοτε μεταφορέας και η κοινοτάρχης της κοινότητας Φούρνων κάθε φορά που θα φορτώνεται νερό για τις ανάγκες του Λουκαϊτίου.
Να τοποθετηθεί στην εσχάτη των περιστάσεων σύστημα παρακολούθησης (GPS) στο υδροφόρο όχημα με σκοπό την παρακολούθηση των δρομολογίων του κάθε φορά που παίρνει νερό απο το φρεάτιο
Κλείνοντας και συνοψίζοντας την αναφορά μου θα ήθελα να αναφέρω οτι το νερό στην σημερινή εποχή είναι ύψιστο αγαθό το οποίο όλοι μας απο κοινού θα πρέπει με κανόνες και ενέργειες να διαφυλάξουμε την επάρκεια του και την μη εμπορευματοποίηση του .
Μετά τιμής
Η Πρόεδρός της Κοινότητας Φούρνων του Δήμου Ερμιονίδας
Ευαγγελία Κούτση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Πουλάς: «Δεκάδες χιλιάδες, αδύναμοι οικονομικά, ιδιοκτήτες ακινήτων εξακολουθούν να χάνουν το δικαίωμα μερικής ή ολικής απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ»

Ερώτηση σχετικά με τις αδικίες που έχουν προκύψει στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για δεκάδες χιλιάδες, αδύναμους οικονομικά ιδιοκτήτες ακινήτων κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Διαθέσιμα πλέον το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων

Σε λειτουργία για χρήση από τους γονείς τέθηκαν το πρωί της Δευτέρας το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο προκειμένου να εκπονήσει το Σχέδιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εντυπωσιακή επανεκλογή Ψυχογυιού στην Κεντρική Επιτροπή-Ποιοι εκλέγονται μέχρι τώρα από την Αργολίδα

Εντυπωσιακή είναι η επανεκλογή του Παναγιώτη Ψυχογιού στη Κεντρική Επιτροπή αφού έχοντας καταμετρηθεί 3645 ψηφοδέλτια σε σύνολο 4449 βρίσκεται στην 8η θέση με 646 σταυρούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »