prooptiki@msn.com

Το παρασκήνιο της εβδομάδας που πέρασε και τα ΚΟΥΙΖ των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας

 

Ήμαστε περίεργοι τι έλεγαν στον Λαμπρόπουλο οι δικοί του πριν καταλάβουν ότι δεν μπορούν να πάνε πουθενά και αποφάσισαν να σηκώσουν σημαία ενότητας. Σύνεδροι δήλωσαν οι περισσότεροι μπας και το σώσουν αλλά αυτά γίνονται μόνο στις μεγάλες πόλεις. Εκεί είναι δύσκολο να μάθεις τι παίζει στο παρασκήνιο. Εδώ όμως… Περισσεύουν οι τραγουδιστές και έτσι όλα τα σουξέ γίνονται γρήγορα γνωστά.


Δικαιοσύνη 
Ο Παναγιώτης Ζαχαριάς θα είναι ο νέος πρόεδρος Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας αφού στις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου δεν θα έχει αντίπαλο. Αυτό σημαίνει δικαιοσύνη αφού τις προηγούμενες εκλογές τις έχασε με τελείως άδικο τρόπο αλλά αυτό δεν τον οδήγησε σε αποχώρηση. Στήριξε τον αντίπαλό του και όπως υποσχέθηκε ήταν παρών στην νέα διαδικασία για να διεκδικήσει την προεδρία. Έτοιμος και αποφασισμένος. Άξιος λοιπόν νικητής.
Ωραίος 
Ωραίος ο Μπακέτος που αφού είδε και αποείδε ότι δεν μπορούσε να δώσει μάχη κόντρα στον Ζαχαριά την έκανε γυριστή και δήλωσε υποψήφιος σύνεδρος προς χάριν της ενότητας. Ο Μπακέτος δηλαδή μόλις είδε να ηλεκτρίζεται λίγο το κλίμα είπε θα θυσιαστώ για να μην χαλάσει το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα Κυριάκο έχεις το καλύτερο παιδί για υποστηρικτή.
Ζημιές 

Η απόσυρση του Μπακέτου αλλά και η έλλειψη αντιπάλων στις τοπικές θα στερήσει έσοδα στη Νέα Δημοκρατία αλλά θα προστατέψει το πορτοφόλι πολλών. Τουλάχιστον δώδεκα χιλιάδες ευρώ  έπρεπε να ξοδέψει κάποιος αν ήθελε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής ή να πείσει χίλια άτομα τουλάχιστον να ψηφίσουν αφού πληρώσουν τη συνδρομή τους. Όπερ άτοπον! .Κατά συνέπεια… Ήταν πολλά τα λεφτά και οι επενδυτές δεν είχαν κέφια. Τα κράτησαν για τις δικές τους εκλογές.


Συνάντηση 
Πάντως Βαγγέλη, λένε οι φήμες, ότι ο δικός σου συνάντησε τον Πρόεδρο και του έκανε πρόταση να ηγηθεί για να πάρει πρώτα την θέση του Προέδρου στη Νομαρχιακή και μετά από 2 χρόνια να δηλώσει υποψήφιος Δήμαρχος. Ευτυχώς, λένε οι φήμες, ο Χρήστος είναι σοβαρό παιδί και ξέρει τι θέλει. Έτσι του είπε όχι. Πάντως πρόσεχε την ιστορία.
Άργος
Στο Άργος, ο Χρήστος Μπονταΐτης θα είναι πρόεδρος στην τοπική αφού και αυτός δεν έχει αντίπαλο. Στις προηγούμενες εκλογές έχασε  για ελάχιστες ψήφους και τώρα πλέον επιστρέφει και παίρνει χωρίς κόπο αυτό αυτό που ήθελε πριν από χρόνια. Καθοριστικό ρόλο φυσικά έπαιξε η αλλαγή στη σχέση μεταξύ του Δημήτρη Καμπόσου και του Βασίλη Σιδέρη. Πολύ πιθανόν να κέρδιζε τις εκλογές αν οι σχέσεις ήταν όπως παλιά αλλά σίγουρα όχι χωρίς μάχη. Η αλλαγή ισορροπιών είχε μεγάλη σημασία.

Ενόχληση 
Ενοχλήθηκε ο Τάσος Χειβιδόπουλος που κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του στις τοπικές ιστοσελίδες στην οποία φαίνεται ότι ανταλλάσσει χειραψία με τον Δημήτρη Καμπόσο. Προφανώς, η ενόχληση ήρθε από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αφού γνώριζε πολύ καλά ότι τον φωτογράφιζε ιδιοκτήτης μέσου και ότι θα την χρησιμοποιούσε. Όλα τα άλλα είναι σε κουβέντα να βρισκόμαστε και να έχουμε να λέμε γκρινιάζοντας.

Συναίνεση 
Ακριβά αναμένεται να πληρώσει η Νέα Δημοκρατία την απόφαση του Μπακέτου να αποσυρθεί αλλά και των άλλων που πιθανόν να διεκδικήσουν προεδρία τοπικής. Τα τριάντα χιλιάρικα που είχαν συγκεντρωθεί από εγγραφές στις προηγούμενες εκλογές θα περάσουν απλά στην ιστορία. Αυτή την φορά το σύνολο των εγγραφών δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 1500 άτομα στην καλύτερη περίπτωση αφού κανένας μηχανισμός δεν θα κινητοποιηθεί. Άρα…
Κουίζ 
Ποιο γνωστό όνομα έκανε επανεγγραφή στη Νέα Δημοκρατία για να στηρίξει τον Μπακέτο αλλά έμεινε με την όρεξη; Κοινό σημείο ο υποψήφιος Δήμαρχος που στηρίζουν. 
Κουίζ Νο 2 
Ποιο μέλος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε sms σαν υποψήφιος πρόεδρος σε διάφορα μέλη της περιοχής του και τελικά την έκανε γυριστή στην στροφή;
Κουίζ Νο 3
Γιατί πολεμούσαν τον Γιώργο Λυσίκατο χωρίς σταματημό στελέχη που κινούνται στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας δεκαετίες; Μιλάμε για ένα παιδί 29 ετών που το κυνηγούσαν οι 60αρηδες και 70αρηδες του κόμματος να μην είναι υποψήφιος.
Λαμπρόπουλος
Πάντως ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος που παρακολούθησε το παρασκήνιο των εσωκομματικών εκλογών με προσοχή πρέπει να κέρδισε τουλάχιστον εμπειρία και γνώση από τον τρόπο που κινήθηκαν άνθρωποι που δήλωναν συνεργάτες του. Σίγουρα ο προβληματισμός του πρέπει να πέρασε από πολλά στάδια και ας μην μιλάει.
Δήμαρχος
Ο Δημήτρης Καμπόσος γράφει ιστορία στο Άργος. Σε δύο χρόνια θα έχει γράψει την δικιά του σελίδα στον χώρο των Δημάρχων αφού θα έχει καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ θητειών και μέσα στη πορεία του θα καταγράφεται ρεκόρ έργων που αναβαθμίζει την πόλη και συνολικότερα τον Δήμο Άργους-Μυκηνών.
Μπογδάνος
Ενδιαφέρον στιγμιότυπο από τα parapolitika.gr: Μόλις 30 δευτερόλεπτα κράτησε ο διάλογος του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον Νίκο Δένδια, μετά την θυελλώδη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών «άστραψε και βρόντηξε» με αφορμή τα όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πλέον βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Όταν ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, οι βουλευτές και ο υπουργός εξήλθαν της αίθουσας και τότε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος βρήκε την ευκαιρία να πλησιάσει τον Νίκο Δένδια.
Ο βουλευτής μάλιστα έδειχνε ότι δεν είχε καταλάβει πως τα λόγια του υπουργού Εξωτερικών είχε αποδέκτη τον ίδιο. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος φέρεται να ρώτησε τον Νίκο Δένδια: «Υπουργέ, για μένα τα έλεγες αυτά;». Η απάντηση που πήρε, ήταν μάλλον αιφνιδιαστική για εκείνον και όταν ρώτησε «γιατί», άκουσε τον υπουργό να του απευθύνεται στον ενικό. «Αυτά που είπες, ήταν απαράδεκτα», είπε ο Ν. Δένδιας και αποχώρησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάλογος κράτησε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σύλλογος Οικογένειας και φίλων ΚΕΘΕΑ-ΟΞΥΓΟΝΟ: «ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!»

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο που καταργεί από 1/1/2024 το ΚΕΘΕΑ και όλους τους φορείς απεξάρτησης. Διαλύει οργανισμούς με χρόνια ιστορίας και προσφοράς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πουλάς: «Μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα η συμμετοχή 10% για προμήθεια αναλώσιμου υγειονομικού υλικού»

Την ανάκληση της απόφασηςτης κυβέρνησης για συμμετοχή 10% στην προμήθεια αναλώσιμου υγειονομικού υλικού των πασχόντων από συγκεκριμένα χρόνια νοσήματα ζητά ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »