prooptiki@msn.com

Το πολιτικό παρασκήνιο της εβδομάδας που πέρασε

Το έλεγε γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε παρέα στη Νέα Κίο: « Πρέπει να ήμασταν ιδανικοί αυτόχειρες για να δημιουργούσαμε πρόβλημα στην υποψηφιότητα Μανιάτη που είναι η
μοναδική υποψηφιότητα προοπτικής. Οσοι προερχόμαστε όμως από το ΠΑΣΟΚ έχουμε μάθει εδώ και χρόνια να αναδεικνύουμε τις αξίες και όχι να τις θάβουμε όσες διαφωνίες και αν υπάρχουν.». Προφανώς έτσι εξηγείται ότι όσο πλησιάζουν οι μέρες τόσο ακούγεται δυνατά το όνομά του

Χειβιδόπουλος

Επειδή το είπαμε από καιρό το ξαναλέμε : Στις δημοτικές εκλογές ο Τάσος Χειβιδόπουλος δεν έπαιζε το χάνω η κερδίζω Άλλο παιζόταν : το μένω η φέυγω επαιζε και απο ότι φαίνεται είναι κομματάκι δύσκολο να ξαναμπεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Το ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του έχει αρχίσει και μάλιστα πολύ υπόγεια και με εντελώς διαφορετικά κριτήρια ώστε να μην έχουμε το πολεμικό κλίμα που επικράτησε.

Ανδριανός

Σίγουρα για τον Γιάννη Ανδριανό είναι η δυσκολότερη μάχη που έχει δώσει Μετά από πολλά χρόνια που πολιτεύεται στο Νομό μας μάλλον τα περιθώρια έχουν στενέψει Μια σειρά συμπτώσεων μετέτρεψαν τον αναμενόμενο περίπατο σε σκληρό μαραθώνιο . Πάντως και να χάσει ο Γιάννης Ανδριανός προφανώς δεν θα σκάσει αφού έχει κερδίσει αρκετές εκλογικές μάχες μέχρι τώρα στην Αργολίδα. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει αρκετά χρόνια.

Δήμαρχοι

Ο αγώνας της Σόνια Ταντάρου Κρίγγου υποστηρίζεται τόσο από τον Δημήτρη Καμπόσο ,έτσι είναι το φυσιολογικό και μάλλον και από τον Γιάννη Γεωργόπουλο . Η ίδια δεν λέει τίποτε και συνεχίζει να τρέχει ασταμάτητα . Είναι σίγουρα από τους δυνατούς παίκτες σε αυτό το προεκλογικό παιχνίδι και μένει να δούμε τι θα γίνει

Σαρωτικός

Τρέχει ασταμάτητα , χαμογελά με την ψυχή του σε όποιον συναντήσει χωρίς προσποιήσεις και θεατρινισμούς. Δείχνει ότι είναι σαρωτικός αφού όσοι τον έχουν συναντήσει έχουν γίνει φανατικοί υποστηρικτές του. Ο Σπύρος Ρομποτής είναι φτιαγμένος νικητής και ο μοναδικός του αντίπαλος είναι ο χρόνος Το στοίχημα με το χρονόμετρο είναι πολύ μεγάλο και όσοι τον γνωρίζουν πιστεύουν ότι θα το κερδίσει .

Εικόνα

Θα λέγαμε ότι το κείμενο που ακολουθεί περιέχει εικόνες από το μακρινό παρελθόν αλλά δεν είναι έτσι Τα όσα καταγράφονται τα υπογράφει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος που καταγγέλλει ότι σήμερα :Αρκετό καιρό τώρα, χωριά όπως το Λουκαΐτι, και τμήμα του Πορτοχελίου, δεν έχουν καθόλου ή επαρκείς ποσότητες νερού. Οι βλάβες στο δίκτυο, αργούν να αποκατασταθούν με αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλων ποσοτήτων νερού. Τέλος οι βιολογικοί σταθμοί Κρανιδίου και Ερμιόνης, παρουσιάζουν την χειρότερη εικόνα που είχαν ποτέ. (εγκατάλειψη, υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου).

Τράτζικ

Αν νομίζετε ότι έτσι τελειώσαμε απλά κάνετε λάθος Ο Γιάννης Γεωργόπουλος συνεχίζει: «Οι δρόμοι του Κρανιδίου και του Πορτοχελίου παρουσιάζουν εικόνα του περασμένου αιώνα. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο για την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους και επαγγελματίες, λόγω της μη έγκαιρης αποκατάστασής τους. Είναι αδιανόητο να εκτελούνται εργασίες εντός του οικιστικού ιστού εδώ και δύο μήνες και οι δρόμοι να παραμένουν σκαμμένοι. Πολίτες και επαγγελματίες αναγκάζονται να έχουν τα σπίτια και τα καταστήματα τους κλειστά λόγω της αφόρητης σκόνης.» Απλά τράτζικ.

Γαβρήλος

Η πορεία του Γιώργου Γαβρήλου για την βουλή είναι μία πορεία που σίγουρα δεν απέχει πολύ από το να είναι θριαμβευτική αφού ο Περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος Βουλευτής σήμερα έχει αποδείξει σε όλους ότι είναι μαχητικός και αποτελεσματικός . Εχοντας κτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους φίλους του κεφαλοποιεί την αξιοπιστία του στον μέγιστο βαθμό. Εκείνο που είναι δεδομένο είναι ότι δεν είναι φυγόποινος και η Αργολίδα θα έχει αξιόπιστο σύμμαχο στην αντιπολίτευση.

Κωστούρος

Λογικά ο Δημήτρης Κωστούρος θα ανταποδώσει στον Γιάννη Μανιάτη την πολύχρονη στήριξη που του έχει δώσει τόσα χρόνια . Λογικά θα κάνει ότι έχει κάνει και για το Τατούλη που κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μιλούσε για το λιμάνι, την Αιγίου και τον Ψαρομαχαλά Τώρα αν πάτωσε ο Πέτρος δεν φταίει ο Δημήτρης Ετσι δεν είναι;

Μανιάτης

Να ποια είναι η προτροπή Μανιάτη για τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να επιλέξουμε Βουλευτή που θα μας εκπροσωπήσει. Ο Γιάννης Μανιάτης ζητά να ψηφίσεις :
«Αυτόν που διαθέτει γνώσεις, αποφασιστικότητα και δύναμη να αγωνιστεί για το σήμερα και το αύριο της Αργολίδας. Γι αυτά που μας στέρησαν τα τελευταία 4.5 χρόνια.
Δεν κρύφτηκα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Στάθηκα όρθιος, δίπλα στους ανθρώπους μας, την παράταξή μας. Όταν άλλοι κρύβονταν, ή λοξοκοιτούσαν σε άλλους χώρους.
Είμαι δίπλα στη νέα γενιά. Διδάσκω τους φοιτητές μου νέες τεχνολογίες, σύγχρονη γεωργία, επιχειρηματικότητα, καινοτομία.
Καταθέτω 15 ξεκάθαρες προτάσεις για το μέλλον μας. Όχι αόριστα ευχολόγια.»
Σίγουρα δεν έχει άδικο

Εδρες

Πάντως στη Νέα Δημοκρατία μικροί και μεγάλοι περιμένουν να έρθουν οι παλιές καλές εποχές που το κόμμα έβγαζε δύο έδρες. Επηρεασμένοι οι περισσότεροι από τη νίκη των ευρωεκλογών και της Περιφέρειας ψάχνουν μία νίκη που θα δώσει άερα δύο εδρών στη Νέα Δημοκρατία όταν αυτό ήταν δεδομένο

Κίνηση

Η παράταξη “Ανάπλι εμπρός” έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο την μετεκλογική πορεία της και όλοι πλέον εκτιμούν ότι θα είναι ένας βασικός πυλώνας ανάδειξης των προβλημάτων του Ναυπλίου. Προφανώς ο ρόλος που θα αναλάβει είναι σημαντικός στο άμεσο μέλλον και γι αυτό πρέπει να έχει την στήριξη όλων των πολιτών

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας