prooptiki@msn.com

Συνάντηση Ανδριανού με Κοντοζαμάνη για τα ζητήματα υγείας στην Αργολίδα

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός είχε σήμερα συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη, με τον οποίο συζήτησε τα ζητήματα της υγείας που αφορούν την Αργολίδα.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συζητήσαμε σήμερα με τον Υπουργό και διά ζώσης, τα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία στην Αργολίδα, και θέλω και δημοσίως να τον ευχαριστήσω για τη θετική του ανταπόκριση.
Όπως επεσήμανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη να ενισχυθεί ουσιαστικά το δημόσιο εθνικό σύστημα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, έθεσα στον Υπουργό την ανάγκη κάλυψης των κενών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό στις δύο νοσηλευτικές μονάδες και τα Κέντρα Υγείας της Αργολίδας.
Επίσης, στο πλαίσιο του αποτελεσματικού προγραμματισμού του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, ζήτησα από τον Υπουργό να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο και το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, καθώς η μετάβαση από το Κρανίδι στο Ναύπλιο, στο Άργος ή τις Σπέτσες, ιδίως για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα είναι δυσχερής ιδιαίτερα δεδομένων των συνθηκών.
Τέλος, συζητήσαμε τον μεγάλο στόχο της κατασκευής νέου σύγχρονου νοσοκομείου στη Δαλαμανάρα, ιδιαίτερα δεδομένης της βούλησης του Περιφερειάρχη κ. Νίκα να συμβάλει ουσιαστικά με χρηματοδότηση 50 εκ. ευρώ. Όπως με διαβεβαίωσε ο Υπουργός η Κυβέρνηση βλέπει θετικά την προοπτική του νέου νοσοκομείου και το έργο θα εξεταστεί στο πλαίσιο του γενικού σχεδιασμού.
Ξανά, με αυτή την ευκαιρία, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλων μας στους άνδρες και τις γυναίκες της υγείας που όλους αυτούς τους μήνες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της πανδημίας. Η ενίσχυση του ΕΣΥ και η διασφάλιση των υλικών, θεσμικών και ηθικών προϋποθέσεων για την επιτέλεση του έργου των ανθρώπων της υγείας είναι αυτονόητη υποχρέωση και πρώτη προτεραιότητα της δημόσιας δράσης μας».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Τάραξε τα «στάσιμα νερά» το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Αρκαδία

Με επιτυχημένη διοργάνωση στις 17-19 Μαρτίου στην Τρίπολη, όπου δημοσιογράφοι – σύνεδροι και εισηγητές ανέλυσαν, συζήτησαν και πρότειναν λύσεις ώστε, σε σημαντικά και επίκαιρα θέματα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μαντζούνης: «Σε εξέλιξη η τοποθέτηση υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας»

Ολοκληρώνονται οι εργασίες τοποθέτησης υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας, Γιάννη Μαντζούνη, που αναφέρει τα εξής: “Σε εξέλιξη είναι η τοποθέτηση, ανοιχτών,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνάντηση του Υπ.Βουλευτή Παναγιώτη Ψυχογυιού με το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Άργους

Κατά την διάρκεια της συνάντησης είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κλάδος ευρύτερα, αλλά και να συζητήσουμε συγκεκριμένες προτάσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μαζί με τον Δημήτρη Κωστούρο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Χάρης Κατερινάκος

Την απόφαση του διακεκριμένου δικηγόρου Χάρη Παν. Κατερινάκου να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ανακοίνωσε ο Δημήτρης Κωστούρος .Στο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »