Εικοσιένα Περιφερειακοί Σύμβουλοι ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Πε.Συ.Π για τη ΔΕΗ

Εικοσιένα (21) Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πελοποννήσου με τις υπογραφές μας καταθέσαμε χθες (6/10/2021) αίτηση για έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου μετά από 6 ημέρες όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος, για να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση του Πε. Συ. Π. για το θέμα: «Η θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ».

Όπως τονίζουμε στην Αίτηση μας : «Με δεδομένα ότι:
1.Οι πολίτες της Πελοποννήσου όπως και όλος ο Ελληνικός λαός μετά τις αρνητικές συνέπειες της βίαιης απολιγνιτοποίησης θα υποστούν νέες αρνητικές συνέπειες μετά την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ κατ εντολή της κυβέρνησης να συγκαλέσει Γ.Σ. των μετόχων της ΔΕΗ στις 19 Οκτωβρίου με μοναδικό θέμα την απώλεια του ελέγχου του δημοσίου στη ΔΕΗ μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου. Με την απόφαση αυτή το Δημόσιο θα χάσει τον έλεγχο του στη ΔΕΗ αφού η συμμετοχή του από το 51% που είναι σήμερα θα πέσει στα όρια της καταστατικής μειοψηφίας του 33%.
2. Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου τα σωματεία των εργαζομένων στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης και η Ομοσπονδία τους αποφάσισαν συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη και καλούν την Αυτοδιοίκηση και όλους τους φορείς να εκφράσουν την Αλληλεγγύη τους και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους ενάντια στη πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ το θέμα αποκτά εξαιρετική επικαιρότητα και οφείλει ο Πρόεδρος να συγκαλέσει το Συμβούλιο όπως ο νόμος ορίζει σε 6 ημέρες συνεπώς πριν τις 15 Οκτωβρίου .
3. Η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα παραδώσει εκατομμύρια καταναλωτές στο έλεος αδίστακτων κερδοσκόπων που θα αυξάνουν τα τιμολόγια για να δημιουργούν κέρδη αφήνοντας χιλιάδες σπίτια χωρίς ηλεκτρικό.
Η απόφαση αυτή είναι ακόμη πιο σοβαρή γιατί γίνεται σε μια περίοδο ενεργειακής κρίσης, η οποία σε συνδυασμό με την εγκληματική απόφαση για την βίαιη και πρόωρη απολιγνιτοποίηση έχει εκτινάξει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε πρωτοφανή ύψη και έχει αυξήσει κατακόρυφα την ενεργειακή φτώχια .
Γι’ αυτό επιβάλλεται πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις από τη γενική συνέλευση των μετόχων, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να συνεδριάσει και να πει ένα δυνατό ΟΧΙ στην πλήρη παράδοση της ΔΕΗ και όλων των Δημόσιων Ενεργειακών Επιχειρήσεων στα κερδοσκοπικά κεφάλαια.»
Οι υπογράφοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι
1. Πετράκος Αθανάσιος
2. Δρούγκας Δημοσθένης
3 Δέδες Γεώργιος
4. Βεργινάδη Μαρία
5. Δημητρακοπούλου Ευγενία
6. Καρούζος Χρήστος
7. Καρσιώτης Χρήστος
8. Μποζίκης Αναστάσιος
9. Πουλοκέφαλος Γεώργιος
10. Λυμπεροπούλου Δήμητρα
11. Κάτσαρης Παναγιώτης
12. Σπυριδάκου Μαργαρίτα
13. Τατούλης Πέτρος
14. Νικολάκου Κωνσταντίνα
15. Γιαννακούρας Βαγγέλης
16. Ρουμελιώτης Γιώργος
17. Πετρίτσης Γιώργος
18. Γκούνης Απόστολος
19. Μπούζα Αντωνία
20. Τζανετέα Ντία
21 . Αντώνης Λυμπέρης
 
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΕΛ.ΑΣ: 4 θανατηφόρα δυστυχήματα τον Ιούνιο στην Περιφ. Πελοποννήσου- 1.155 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δημοσιεύει και για τον περασμένο μήνα συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Απρόκλητη επίθεση της Νέας Αριστεράς κατά Μαλτέζου – Ενόχλησαν τα επιχειρήματα χωρίς κραυγές

Σε μια ξεκάθαρα απρόκλητη πολιτική επίθεση προχώρησε η Νέα Αριστερά, βάζοντας στο στόχαστρό της τον δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζο. Με μια ανακοίνωση υψηλών τόνων,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέο σύγχρονο έργο για τον αθλητισμό στην Επίδαυρο: Παραδίδονται οι εγκαταστάσεις στίβου στο Λυγουριό

Σε τροχιά αναβάθμισης μπαίνουν οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Επιδαύρου, καθώς τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και ώρα 20:00 πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Μέτωπο Μανώλη κατά Καράπαυλου για τη Δημοτική Επιτροπή – «Υπέπεσε σε σοβαρό πολιτικό ολίσθημα»

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι αποφασισμένος να προσφύγει σε πρώτη φάση, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ναυπλιέων, Γιάννης Μανώλης, όσον αφορά την απόφαση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Μαλτέζος: Τρεις νέες κρατικές χρηματοδοτήσεις 3,2 εκατ. ευρώ στον Δήμο Άργους-Μυκηνών (βίντεο)

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξασφάλιση τριών νέων, σημαντικών κρατικών χρηματοδοτήσεων εξέφρασε ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »