Χωρίς νέα κρούσματα η Περιφέρεια Πελοποννήσου – ένα εξιτήριο από νοσοκομείο, μία εξαγωγή από ΜΕΘ

Δεν αναφέρθηκε κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων παραμένει 196.

Μάλιστα, ένας από τους νοσηλευόμενους έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ ένας άλλος εξήλθε από τη ΜΕΘ όπου νοσηλευόταν.

Τα πιο πάνω αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.

Αναλυτικά, στην εν λόγω ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

“Δεν αναφέρονται νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ένας εκ των νοσηλευόμενων εξήλθε από το νοσοκομείο και ένας άλλος συμπολίτης μας εξήλθε από τη ΜΕΘ.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, παραμένει στην Περιφέρειά μας εκατόν ενενήντα έξι  (196)

και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στον Δήμο Ερμιονίδας: εκατόν εξήντα οκτώ (168)  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: έντεκα (11)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατρία  (13)**  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν έξι άνδρες (106) και ενενήντα  γυναίκες (90).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων εννέα (9) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και δεκαπέντε (15) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τρεις εκ των νοσηλευόμενων εξήλθαν από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 05/06/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση.

Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Άργους – Μυκηνών για την καθαριότητα και τα ογκώδη απορρίμματα

Λόγω ιδιαιτέρων συνθηκών και αυξημένων αναγκών των ημερών του Δεκαπενταύγουστου στην αποκομιδή απορριμμάτων, παρακαλούμε να μην γίνεται απόρριψη Ογκωδών ανεξέλεγκτα σε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, η Δημοτική Κοινότητα Διδύμων και η οικογένεια Μπροδήμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Βαριές αιχμές Δεδεμπίλη και ιστορική «συγγνώμη»-Πότε θα απαντήσει ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις στο Γηροκομείο; (βίντεο)

Σε γνώριμα επικοινωνιακά μονοπάτια επιλέγει να βαδίσει η δημοτική αρχή Ορφανού, επιστρατεύοντας τη θεωρία της «συνωμοσίας των πληκτρολογίων» κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με την κριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Πλημμύρισε» από κόσμο το Ναύπλιο στο τριήμερο Φεστιβάλ του Εργατικού Κέντρου – Μεγάλος απών ο Δήμος

Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής σημείωσε το τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίας – Ερμιονίδας, με τη μαζική προσέλευση κατοίκων και παραθεριστών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »