prooptiki@msn.com

Το Δημοτικό Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Ναυπλίου «Κώστας Γκούβερης» συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του.

Για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, το κολυμβητήριο του Ναυπλίου συνεχίζει την λειτουργία του χωρίς διακοπή τους χειμερινούς μήνες.

Να θυμίσουμε ότι ήδη το έτος 2019 είχε  παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου και επαναλειτούργησε την 1η Μαρτίου αλλά η πανδημία διέκοψε την λειτουργία του.

Μετά από τις παρεμβάσεις, τις συντηρήσεις, τις προμήθειες και τις ενεργειακές αναβαθμίσεις των τελευταίων ετών, διασφαλίσαμε και πάλι την κανονική και απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου μας.

Συγκεκριμένα:

1.Το πρώτο σημαντικό βήμα ήταν η αντικατάσταση του παλαιού κύριου λέβητα θέρμανσης το έτος 2019. Με δεδομένο ότι το κύριο μέσο θέρμανσης παραμένει το πετρέλαιο, αφού το φυσικό αέριο ουδέποτε έφτασε στην πόλη μας, η πρώτη αναγκαία παρέμβαση ήταν η προμήθεια νέου σύγχρονου λέβητα, ο οποίος διασφάλισε απόλυτη εκμετάλλευση του χρησιμοποιούμενου καυσίμου και την μέγιστη δυνατή απόδοση. Η άμεση εξοικονόμηση ενέργειας με τον καινούριο λέβητα έφτασε ξεπέρασε το 25%.

2. Ήδη από το έτος 2018 είχαμε προβεί σε γενική συντήρηση και βελτίωση του συστήματος ανακυκλοφορίας του νερού, το οποίο διασφάλισε όχι μόνο την άριστη ποιότητά του αλλά ενίσχυσε την καλύτερη και κυρίως ταχύτερη θέρμανσή του.

3. Ταυτόχρονα προβήκαμε σε επισκευή και ολική συντήρηση των καυστήρων, των κυκλοφορητών και των εναλλακτών ώστε επίσης να επιτυγχάνεται η μέγιστη απόδοση του συστήματος θέρμανσης.

4. Τέλος, η προμήθεια του θερμομονωτικού καλύμματος και η σχολαστική χρήση του, σε συνδυασμό με τα ανωτέρω, ανέβασαν την εξοικονόμηση καυσίμου σε ποσοστό άνω του 50%. Να τονίσουμε ότι η προμήθεια του καλύμματος ήταν καρπός της συνεργασίας και της υποστήριξης της περιφέρειας Πελοποννήσου.

 Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα πολλαπλών παρεμβάσεών μας επί σειρά ετών. Το κολυμβητήριό μας έφθασε από τους τέσσερις μήνες λειτουργίας του έτους 2015, στους δέκα μήνες του έτους 2019 και στην πλήρη λειτουργία του εφέτος.

Σήμερα οι αθλητές του υγρού στίβου της πόλης μας μπορούν και προετοιμάζονται απρόσκοπτα στο κολυμβητήριό μας και οι επιτυχίες τους σε πανελλήνιο επίπεδο μας κάνουν περήφανους.

Επίσης, ήδη το κολυμβητήριό μας τα τελευταία χρόνια υποδέχεται ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για προετοιμασία και αυτό αναπτύσσει τον αθλητικό τουρισμό του Ναυπλίου (κολυμβητές της Εθνικής ομάδας της Ρωσίας, Εθνική ομάδα πόλο Νέων της Ελλάδας, Βουλιαγμένη, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, ΝΟ και ΝΕ Πατρών, Ιωνικός, Εθνικός, Ηλυσιακός, ΝΟ και Άργης Καλαμάτας και πολλές άλλες). Επίσης, το κολυμβητήριό μας ανταποδίδει την φιλοξενία που παρείχαν στους αθλητές μας στο παρελθόν σε αθλητές από την Τρίπολη, όπου το κολυμβητήριο έχει διακόψει την λειτουργία του για επισκευές, αλλά περιστασιακά και στις ομάδες της Κορίνθου και του Λουτρακίου.

Βεβαίως έχουν γίνει και πάρα πολλές άλλες παρεμβάσεις, συντηρήσεις και ανακατασκευές σε όλες τις λοιπές εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του κολυμβητηρίου, τις οποίες θα παρουσιάσουμε σύντομα.   

Με όσα έχουμε ήδη προγραμματίσει και δρομολογήσει, σύντομα το κολυμβητήριό μας θα βρίσκεται στην θέση που αξίζει στην πόλη μας και τους αθλητές της. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις Μητροπόλεις Μεσσηνίας και Αργολίδας

Σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, την Τρίτη 16 Αυγούστου, γνωστοποιήθηκε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά την Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γκιόλας-Ξανθός: «Ακόμη μια υποβάθμιση υπηρεσίας Υγείας στην Αργολίδα»

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας, Γιάννη Γκιόλα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, αναφορικά με την κατάργηση Περιφερειακών Διευθύνσεων και τμημάτων του ΕΟΠΥΥ: Παρά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Απόδοση φόρου Τιμής στον Διδυμιώτη Ήρωα Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα

Από το γραφείο του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, πραγματοποιήθηκε χθες, 16 Αυγούστου και ώρα 7:30

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Επιδαύρου: Ο Μίλτος Πασχαλίδης σε «Μία φανταστική βραδιά στην Βαγιωνιά»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη το βράδυ της Τρίτης 9 Αυγούστου στην Αρχαία Επίδαυρο στην παραλία «Βαγιωνιά» ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »