prooptiki@msn.com

Ο Σαμαράς, η συμφωνία των Πρεσπών αλλά και η αγάπη του Σιδέρη στη Νέα Δημοκρατία

 

Μπορεί να είναι παρενέργεια από το εμβόλιο η από τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά σε αυτή την υπόθεση Σιδέρη υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν κατανοούμε. Ο Βασίλης Σιδέρης πήγε και έδωσε συνέντευξη στην Τζένη Σουκαρά και επανέλαβε αυτό που όλοι δεν καταλαβαίνουν. Ότι δηλαδή τον ενοχλούν οι δηλώσεις εναντίον της Νέας Δημοκρατίας που κάνει κυρίως ο Πέτρος Τατούλης.

 Δηλαδή όλα ήταν καλά και φυσιολογικά όταν αυτός με πολιτικά λόγια και πολιτικές πράξεις υπονόμευε την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσει την Περιφέρεια και μετά όταν έκανε κριτική ο Τατούλης στη Νέα Δημοκρατία που τον πολέμησε χωρίς έλεος δεν ήταν φυσιολογικό! Ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς και όλη η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν το παρόν στην Πελοπόννησο για να στηρίξουν τον Παναγιώτη Νίκα όταν αυτός ήταν απέναντι. Τι αγάπη και αυτή !!!
Παρέμβαση 
Η καλά πληροφορημένη ιστοσελίδα parapolitika.gr γράφει: Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές, να υπάρξει νέα ηχηρή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρώην πρωθυπουργός έχει επιστρέψει τις τελευταίες ημέρες στην Κηφισιά και προετοιμάζει τον τρόπο με τον οποίο θα μιλήσει για -τι άλλο- τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Θεωρεί ότι τα όσα έχουν γίνει με αφορμή (και) το Euro είναι μια καλή ευκαιρία για να τελειώσει η Αθήνα με τις Πρέσπες. Η παρέμβαση εκτιμάται ότι θα γίνει με συνέντευξή του σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα.

Πολιτική 
Δηλαδή ο Βασίλης Σιδέρης που είχε συνέχεια καλά λόγια για τον Παναγιώτη Νίκα δεν εχει καμία άλλη διαφωνία με την πολιτική Τατούλη και ο πόνος του ήταν οι δηλώσεις για τη Νέα Δημοκρατία ; Όλα τα άλλα ήταν καλώς καμωμένα ; Μόνο η αντίθεση στο εκλογικό σύστημα τον ενοχλούσε ; Και μια που το έφερε η συζήτηση τώρα που τελείωσε από την αντιπολιτευτική Νέα Πελοπόννησο καλό είναι για τους ψηφοφόρους του να δώσει στην δημοσιότητα όλες τις παρεμβάσεις που έκανε υπέρ της Αργολίδας. Έτσι, για να μην λένε ότι ήταν απλά παρών.
Ταρζανιές 
Από τα parapolitika.gr : Τον «σταυρό» τους που η ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας παίζει στην τελική φάση του Euro  και λόγω της παρθενικής της συμμετοχής σε μια τόσο μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση άρχισαν τις… ταρζανιές, κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ που υπό κανονικές συνθήκες θα καλούντο σε λίγες ημέρες να υπερψηφίσουν στη Βουλή τις περιβόητες διμερείς συμφωνίες με τους γείτονες. Ειδικά μάλιστα μετά την ανάρτηση του Ζάεφ στο twitter, ο οποίος… λησμόνησε τον γεωγραφικό προσδιορισμό, τρίβουν τα χέρια τους και στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού αφενός γλίτωσαν την ανάγκη μιας μίνι εσωκομματικής διαχείρισης ενόψει της πιθανής διαφοροποίησης των Καραμανλή και Σαμαρά, αφετέρου βρήκαν την ευκαιρία να υπενθυμίζουν ότι ο Σκοπιανός πρόεδρος διαφήμιζε σε κάθε ευκαιρία τα κολλητηλίκια του με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ατάκα 
Εκείνο που φυσικά γράφει ιστορία στη συνέντευξη Σιδέρη είναι η αναγνώριση του έργου που έχει κάνει ο Δημήτρης Καμπόσος. Κάλλιο αργά παρά ποτέ αλλα ρε παιδί μου, πέρα από τις σχέσεις σου και την στήριξη που έδωσες στο Χειβιδόπουλο είχες φθάσει να δώσεις το παρόν και στον υποψήφιο Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ. Φωτογραφίες να ακούς τον Πανοβράκο υπάρχουν. Προφανώς πρόκειται περί παρεξηγήσεων και το πιο πιθανόν είναι να πέρασες τυχαία από εκεί. Έτσι δεν είναι; Σταματάμε σήμερα και τα λέμε την άλλη εβδομάδα. 
ΚΙΝΑΛ
Από τα parapolitika.gr  και αυτή η πληροφορία: Θέλουν συνδιοίκηση: Λοβέρδος και Ανδρουλάκης ζητούν από την Φώφη να ενημερωθούν για τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ στα επόμενα νομοσχέδια.  Ζητάνε να έχουν ενημέρωση. Με το Ασφαλιστικό, όμως, ασχολείται έντονα και η αντιπολίτευση. Γενική είναι η αίσθηση πως το εργασιακό νομοσχέδιο δεν τάραξε τα θεμέλια της κυβέρνησης, όπως κάποιοι πίστευαν. Οι κινητοποιήσεις ήταν αναιμικές και δημοσκοπικά η κυβέρνηση άντεξε. Όλα αυτά δημιουργούν γκρίνια στο ΚΙΝ.ΑΛ., καθώς Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης ζητάνε να έχουν ενημέρωση για τη στρατηγική του κόμματος στο επερχόμενο νομοσχέδιο, καθώς και σε αυτό της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, που επίσης έρχεται. Η αποτυχία του ΚΙΝ.ΑΛ. να έχει οφέλη από το Εργασιακό, στο οποίο ακολούθησε μια ιδιαίτερα σκληρή γραμμή, δημιουργεί κινητικότητα.
Ανδριανός 
Μετά τον εμβολιασμό του ο Γιάννης Ανδριανός δείχνει να έχει ξαναγεννηθεί και έχει αρχίσει να τρέχει σαν τον παλιό καλό καιρό. Εκείνο που μαθαίνουμε τελικά είναι ότι τα νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ίσως να είναι τρία και όχι δύο όπως περιμέναμε. Η μία θέση της γυναίκας είναι ανοικτή και γίνονται διερευνητικές κινήσεις. Ίδωμεν! 
Έδρα
Η πιθανότητα να βγάλει δύο έδρες η Νέα Δημοκρατία έχει πλέον εξανεμισθεί αφού ο αδύναμος κρίκος που ήταν το ΚΙΝΑΛ δείχνει να ξαναμαζεύει τις δυνάμεις του και πάει για ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο που θα μπορέσει να πάει την μία έδρα. Όλα αυτά φυσικά έχουν σχέση και με την εκλογή αρχηγού. Αν αλλάξει πριν τις εκλογές ο αρχηγός τότε όλα είναι ανοικτά σε ότι αφορά την συγκρότηση του ψηφοδελτίου. 
Αέριο 
Θα τιναχθούμε στον αέρα με αυτή την υπόθεση του φυσικού αερίου εάν γίνει καμία στραβή μονολογούσε στελεχάρα της Νέας Δημοκρατίας που αφουγκράζεται ένταση. Προφανώς αυτή η ένταση έχει φτάσει μέχρι την Αθήνα και γι αυτό ψάχνουν μία λύση συμβιβαστική ώστε να ξεμπερδέψουν χωρίς ζημιές και προβλήματα. Η πρόταση Νίκα πάντως αγγίζει την κοινωνία και δείχνει δικαιότερη αλλά και πιο ρεαλιστική. 
Κόμμα 
Εκλογές θα έχουν στη Νέα Δημοκρατία και άρχισαν τα όργανα. Ζυμώσεις ,συζητήσεις ,συμμαχίες και πάει λέγοντας. Τώρα γιατί γελά κάτω από την μάσκα του ο Λυκομήτρος κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αλλά υποψιαζόμαστε ότι κάτι ετοιμάζει. Του αρέσει ο αιφνιδιασμός. Εχει χρόνο πολύ ακόμα  και δεν αποκλείεται όλα αυτά να ακυρωθούν από πρόωρες εκλογές.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Έργα άρδευσης στην Αργολίδα με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Έργα αρδευτικών δικτύων στην Π.Ε. Αργολίδας προτίθεται να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, τα εν λόγω έργα αφορούν, α)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γκιόλας: «Δειλός, αμήχανος και ανεύθυνος ο Κ. Μητσοτάκης άφησε αναπάντητα όλα τα ερωτήματα για τις υποκλοπές»

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας, σχολιάζοντας το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη ανέφερε τα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »