prooptiki@msn.com

Ποιος είναι ο «μυστικοπαθής γαλαζοαίματος» Σεΐχης που αγοράζει ελαιώνες στην Ερμιόνη και ξενοδοχεία στο Πορτοχέλι

Κάπου στην Ερμιόνη σε έναν ελαιώνα με 60.000 ρίζες, οι εργάτες μαζεύουν καθημερινά τις ελιές αυτή την περίοδο χωρίς να γνωρίζουν ότι το αφεντικό τους είναι πλέον ένας βαθύπλουτος σεΐχης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το ίδιο συμβαίνει και σε μία μονάδα τυποποίησης ελαιολάδου στο νομό Ηλείας, όπου θα συσκευάζεται το λάδι του σεΐχη, ο οποίος μετά το Real Estate και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εισέρχεται τρόπον τινά και στην αγροκαλλιέργεια.

Πιθανότατα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», οι εργαζόμενοι τους στις συγκεκριμένες δουλειές να μην τον δουν ποτέ, αφού ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης τόσο του ελαιώνα όσο και της μονάδας τυποποίησης, είναι ένας μυστικοπαθείς γαλαζοαίματος που δεν αρέσκεται καθόλου στη δημοσιότητα.

Κάτι μάλλον αναμενόμενο για τον Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊάν, γόνο μιας από τις έξι οικογένειες που διαφεντεύουν τα Εμιράτα, μια και, εκτός από βαθύπλουτος επιχειρηματίας είναι και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

Πάμπλουτός, ισχυρός και με κοφτερό μυαλό, ο σεΐχης δραστηριοποιείται εδώ και δύο χρόνια στην Ελλάδα αγοράζοντας ακίνητα ξενοδοχεία και τώρα ελαιώνες.

Αν κάποιος θέλει να τον χαρακτηρίσει, ο όρος «αινιγματική προσωπικότητα» ταιριάζει γάντι σε αυτόν το μυστικοπαθή γαλαζοαίματο που εσχάτως εισήλθε και στην αγροκαλλιέργεια, με αγορές ελαιώνων στην Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και την Κρήτη με άγνωστο προς το παρόν τίμημα.

Η Ερμιόνη με τον ελαιώνα που έχει 60.000 ρίζες και η μονάδα τυποποίησης στο νομό Ηλείας είναι μόνο η αρχή αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν κι άλλες αγορές στον συγκεκριμένο χώρο παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου.

Τη νέα επένδυση του σεΐχη όπως και όλες τις υπόλοιπες στην Ελλάδα χειρίζεται η εταιρεία Druzy ΑΕ, συμφερόντων Αλ Ναϊάν, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και διευθύνουσα σύμβουλος η σύζυγος του Μαίρη Σάββα.

Ο Aλ Ναϊάν σπανία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», έρχεται στα μέρη μας και όταν συμβαίνει αυτό το ξέρουν ελάχιστοι άνθρωποι αφού αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών στα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα δεν επιθυμεί την παραμικρή δημοσιότητα.

Παρότι τυχαίνει τεράστιος επενδυτής στον χώρο του Real Estate και όχι μόνο, παραμένει στα 49 του χρόνια εν πολλοίς άγνωστος, ενώ στη χώρα μας έγινε ευρύτερα γνωστός όταν «χτύπησε» ένα ακίνητο – φιλέτο στη συμβολή των οδών Διονυσίου Αεροπαγίτου και Μακρυγιάννη το οποίο είχε βγει σε πλειστηριασμό, αλλά και το παλιό ξενοδοχείο – club Ερμιόνη στο Πόρτο Χέλι.

Αμφότερα αναμένεται να μεταμορφωθούν με το νέο χρόνο, χάρη στον τεράστιο όμιλο του οποίου ηγείται ο Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊάν, το πρώτο σε πολυτελή καταλύματα και το δεύτερο που βρίσκεται μέσα σε έκταση 220 στρεμμάτων σε ξενοδοχείο έξι αστέρων.

Η επενδυτική εισβολή του στην Ελλάδα ήταν αναμενόμενη για αυτούς που γνωρίζουν πως κινείται μέσω του δικτύου του Royal Group UAE.

Πρόκειται για έναν θηριώδη όμιλο με δεκάδες εταιρείες -λέγεται ότι ξεπερνάνε τις 60- ο οποίος έχει κύκλο εργασιών ύψους 75 δις δολαρίων.

Η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται σε πάνω από 10 δις δολάρια, αφού η μυστικότητα του διακρίνει κάθε λεπτομέρεια της ζωής του είναι πανταχού παρούσα – πόσο μάλλον σε ό,τι έχει να κάνει με τα περιουσιακά του στοιχεία.

Πηγή: dikaiologitika.gr, Γεωργία Καλαντζή

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ευχαριστήριο στη Χαρά Μαρή – Γρύλου για την προσφορά της στο Γηροκομείο Ναυπλίου

Η τέχνη αποτελεί την προσπάθεια αποτύπωσης και δημιουργίας του ωραίου, του εκφραστικού και του αισθητικού κριτηρίου ενός καλλιτέχνη. Αποτελεί αναπαράσταση προσωπική, βγαλμένη από την ψυχή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αρχαιολογικοί χώροι: Ο ταύρος της Κνωσού για… το ψυγείο-Πτωτικές τάσεις εμφάνισε το πωλητήριο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Η καλή εικόνα της φετινής τουριστικής περιόδου αντανακλάται και στα έσοδα των πωλητηρίων των μεγάλων αρχαιολογικών χώρων, που ανταγωνίζονται –και ορισμένες φορές ξεπερνούν– εκείνα του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε Ναύπλιο, Βραχάτι, Λουτράκι και Χαλκιδική

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 11 έως 13 Αυγούστου 2022 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ολοκληρώθηκε από το Δ.Λ.Τ.Ε. η επισκευή – ανακατασκευή της παλαιάς γλίστρας στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στην Ερμιόνη

Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, η αποκατάσταση της παλαιάς γλίστρας στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στην Ερμιόνη. Από σήμερα και έπειτα από δύο μέρες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »