prooptiki@msn.com

Γόντικας : Λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία στο ΠεΣυ Πελοποννήσου.

Για άτυπη συνεργασία των παρατάξεων που έχουν κοινά συμφέροντα μίλησε ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας. Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ανέφερε τα εξής: 

«Τη Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2020 στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου οι παρατάξεις της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και οι ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αθωώνουν την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή που απαρτίζεται από στελέχη της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και κάποια που γλυκοκοιτάζουν κατά το ΣΥΡΙΖΑ (παράταξη Τατούλη), κουκουλώνοντας τις αμαρτίες στην Πελοπόννησο ΑΕ και φορτώνοντας στις πλάτες του πελοποννησιακού λαού έλλειμα εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο ΑΕ. 
Τρις μέρες μετά χθες 9 Νοέμβρη 2020 μίλησε και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και ο πρόεδρός της στέλεχος της ΝΔ μέχρι προχθές «σφοδρός πολέμιος» του Τατούλη αθωώνοντας την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, αφού δέκα χρόνια δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα ούτε για κατατμήσεις ούτε για απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ χωρίς διαγωνισμούς ούτε για εσωτερικά σημειώματα ούτε για δικό τους εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας μη εγκεκριμένο από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων ούτε… ήταν «ωσεί παρόντες» σύμφωνα με δήλωσή τους στη διοίκηση της Πελοπόννησος ΑΕ.
Την ίδια μέρα χθες 9 Νοέμβρη 2020, πάλι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι παρατάξεις του ΣΥΡΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ οι αριστεροί της ΛΑΕ, οι Οικολόγοι μαζί με τους «αντάρτες» της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και κάποιους που γλυκοκοιτάζουν κατά το ΣΥΡΙΖΑ (παράταξη Τατούλη) κατέθεσαν το δικό τους «master plan» για την Μεγαλόπολη στη μεταλιγνιτική εποχή. Υποτίθεται κόντρα στο master plan της κυβέρνησης που στηρίζει η Περιφερειακή Αρχή Νίκα, που όμως στο 90% συνέπιπταν.
Λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία στη λογική του αντιΝίκα ή αντιΤατούλη μέτωπο. Είναι λογικό αφού όλοι τους θεωρούν την Πελοπόννησο ΑΕ και τις άλλες αναπτυξιακές χρήσιμα εργαλεία για την προώθηση της αντιλαϊκής τους πολιτικής. Είναι λογικό αφού συμφωνούν με την μήτρα που γεννά τα δεινά της «απολιγνιτοποίησης» που είναι η απελευθέρωση των αγορών και η στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Κάνουν προτάσεις πως καλύτερα θα προωθηθούν οι επιλογές της ΕΕ του κεφαλαίου.
Τα πλατιά λαϊκά στρώματα στη Πελοπόννησο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Λειτουργούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο σαν συγκοινωνούντα δοχεία γιατί έχουν ίδια στρατηγική, υπηρετούν την ίδια πολιτική. «Τσακώνονται» σε δευτερεύοντα και διαδικαστικά και στην Οικονομική Επιτροπή παίρνουν ομόφωνες αποφάσεις. 
Οι εργαζόμενοι οι αγρότες οι αυτοαπασχολούμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα θετικό από τέτοιους συσχετισμούς στο ΠεΣυ, στα άλλα όργανα στη κοινωνία. Μονόδρομος να οργανώσουν την πάλη τους από τα κάτω, μέσα και έξω από τα όργανα του αστικού κράτους, να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε όλα τα επίπεδα.»          
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Επενδύσεις και έργα στην Ερμιονίδα αντικείμενο των αυτοψιών της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

O περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε την Αργολίδα το πρωί σήμερα, Τρίτη 9 Αυγούστου, συνοδεύοντας την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη η οποία διενήργησε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συλλήψεις 68 ατόμων σε εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Τριτη (9.8.2022), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μουσική Αυγουστιατική συναυλία της Νικόλ Σαραβάκου στο Θεατράκι της Ακροναυπλίας

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ συνδιοργανώνουν με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας μουσική εκδήλωση στο Θεατράκι της Ακροναυπλίας στις 11

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »