prooptiki@msn.com

Χωρίς αυξήσεις η δακοκτονία ξεκαθάρισε ο Βορίδης

Θέματα του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απασχόλησαν τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, στην Αθήνα.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της υποστήριξης των ελαιοπαραγωγών ως προς την στρεμματική ενίσχυση, για τις ενέργειες του υπουργείου επί του οποίου ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Μ. Βορίδη.
Ο υπουργός, ωστόσο, επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πιστώσεις για επιπλέον οικονομική ενίσχυση του προγράμματος δακοκτονίας 2020 -21 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία με έγγραφό της είχε αιτηθεί την διάθεση επιπλέον κονδυλίου ύψους 1.100.000 ευρώ.
Ακόμα, έγινε συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των συκεώνων το οποίο προωθείται από το υπουργείο και προχωρεί ικανοποιητικά, με τον υπουργό να σημειώνει ότι μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα.
Σημειώνεται, εξ άλλου, ότι ο υπουργός συναίνεσε στην παράταση της παραχώρησης από το υπουργείο προς την Περιφέρεια της έκτασης των 9 στρεμμάτων στην Τάπια της Τρίπολης, η οποία είχε λήξει το 2018. Οπως είναι γνωστό, στον πιο πάνω χώρο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το νέο Διοικητήριο της Π.Ε. Αρκαδίας:
“Η σχετική μελέτη έχει ήδη επικαιροποιηθεί και σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημοπράτηση του εν λόγω έργου” τόνισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος ζήτησε επίσης να αποδεσμεύσει το υπουργείο πίστωση περί τα 2,2 εκ ευρώ που λιμνάζει στο Περιφερειακό Ταμείο εδώ και δέκα χρόνια, προκειμένου η Περιφέρεια να την αξιοποιήσει για λιμνοδεξαμενές και φράγματα προκειμένου να ενισχυθεί η άρδευση.
Εγινε επίσης συζήτηση σχετικά με την περιβαλλοντική αναβάθμιση της λίμνης Τάκας, έργο το οποίο θα ξεκινήσει με αρχική πίστωση 325.000 ευρώ.
Ο περιφερειάρχης, τέλος, γνωστοποίησε ότι μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα, αντικείμενο της οποίας θα είναι η εξέταση ζητημάτων που υφίστανται στην άρδευση, με έμφαση στα έργα που εμφανίζονται να μην εξελίσσονται ικανονοποιητικά.
 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Από την πλευρά του, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ανακοίνωσή του με τίτλο “Εποικοδομητική συνάντηση του ΥπΑΑΤ Μάκη Βορίδη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα” αναφέρει τα εξης:
“Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών τέθηκε η αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του σύκου και η περιβαλλοντική αναβάθμιση της λίμνης Τάκα στην ορεινή Αρκαδία.
Παράλληλα, ο κ. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραχώρηση από το υπουργείο του κτηρίου που θα στεγάσει το νέο διοικητήριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Βορίδη για τη σημαντική οικονομική στήριξη που παρέχει το υπουργείο στους Ελληνες παραγωγούς ελαιολάδου, με τη δέσμευση ποσού ύψους 126 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

14ο Διεθνές Θερινό Σχολείο ISSD για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2024 στην Επίδαυρο

Στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου ISSD για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2024 διερευνήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι βιώσιμης τουριστικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Επιδαύρου ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου στις σπηλιές των Διδύμων

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 το σχολείο μας, το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στις σπηλιές των Διδύμων,ο συνάδελφος καθηγητής της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Δήμαρχος Όττομπρουν Τόμας Λόντερερ επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό

Επίσκεψη γνωριμίας πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης με το Ναύπλιο πόλης Όττομπρουν, Τόμας Λόντερερ, στον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό, επισκεπτόμενος για λίγες μέρες το

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρούσα στην εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση των ευρημάτων και συστάσεων πολιτικής του έργου με τίτλο: «Προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα: Υποστηρίζοντας την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »