του κόμβου των οδών Άργους και Χ. Τρικούπη
Τις διαφωνίες της παράταξης Ναύπλιο η άλλη πρόταση για την μελέτη του κόμβου Αργους και Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Μπάμπης Αντωνιάδης αναδεικνύοντας τους κινδύνους που κρύβουν οι λανθασμένες επιλογές της Δημοτικής αρχής για τους Δημότες και τους μαθητές των σχολείων που βρίσκονται και κινούνται στην περιοχή Με ανοιχτή επιστολή προς τους Δημότες εξηγεί τι προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν εάν η Δημοτική Αρχή επιμείνει και αναφέρει τα εξής :Μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου Ναυπλίου κατατέθηκε η μελέτη του κόμβου της οδού Άργους με την Χαρ. Τρικούπη.
Με την συγκεκριμένη πρόταση διαφώνησε ο συνδυασμός Ναύπλιο η άλλη πρόταση.
Τι προβλέπει η μελέτη.
Δρόμο διπλής κατεύθυνσης και για την Χ. Τρικούπη και την Μεσολογγίου. Από την Μεσολογγίου δεν υπάρχει η δυνατότητα να κατευθυνθεί κάποιος προς την Εντεκάτη μέσο της οδού Άργους γιατί υπάρχει νησίδα. Η νησίδα με λωρίδα επιβράδυνσης ξεκινάει από το ύψος της Χ. Τρικούπη μέχρι και μετά την Μεσολογγίου .
Σύμφωνα με τις απόψεις της Δημοτικής αρχής η Χ. Τρικούπη θα δεχθεί όλα τα βαριά οχήματα που διασχίζουν την πόλη.
Τι διαπιστώνουμε.
Ένας δρόμος πολύ μεγάλου πλάτους διπλής κατεύθυνσης όπως είναι η Χαρ Τρικούπη δημιουργεί μεγάλα προβλήματα ασφάλειας κίνησης των πεζών. Πολύ περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι ένας δρόμος που τον διασχίζουν οι περισσότεροι μαθητές του 2ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου.
Μάλιστα σε λίγα μέτρα απόστασης υπάρχει και δεύτερος δρόμος διπλής κατεύθυνσης μεγάλου πλάτους η οδός Μεσολογγίου.
Η διέλευση μάλιστα όλων των βαρέων οχημάτων (φορτηγά κ.λπ) σε ένα δρόμο διπλής κατεύθυνσης μεγάλου πλάτους αυξάνει τα προβλήματα κυκλοφορίας.
Τι προτείνουμε.
Να αποφασίσουμε οι δρόμοι Μεσολογγίου και Χρ Τρικούπη να γίνουν μίας κατεύθυνσης. Δηλαδή ο ένας δρόμος είσοδος από την Άργους και ο άλλος έξοδος στην ¨Άργους. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιούμε τους κινδύνους σε σχέση με την κίνηση των πεζών και κάνουμε πιο απλούς τους κόμβους και από την πλευρά της Ασκληπιού και από την Άργους.
Πρέπει να υπάρχει μια συνολική μελέτη διάταξης των δρόμων στην περιοχή και κύρια σε σχέση με τις διασταυρώσεις της Χ. Τρικούπη με Αγ Αδριανού και Πρ Ηλία. Έχουμε πικρή εμπειρία από την διασταύρωση της Μεσολογγίου με την Αγ Αδριανού με πολλά τροχαία και μάλιστα θανατηφόρα.