prooptiki@msn.com

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τρίπολη: «Η κοροϊδία της δήθεν διαβούλευσης καλά κρατεί»

Συνέχεια στο σήριαλ της δήθεν διαβούλευσης για τη νέα ΚΑΠ, που πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες το ΥΠΠΑ&Τ, είχαμε το απόγευμα της Δευτέρας από την περιφέρεια Πελοποννήσου και την Τρίπολη. Στο επεισόδιο αυτό, εκτός της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία πρωταγωνιστεί αποκλειστικά στην επικοινωνιακή σειρά, συμμετείχε ως guest star και ο πρωθυπουργός της χώρας κος Μητσοτάκης. Μάλιστα τη συμμετοχή αυτή την διαφήμιζε ο φιλοκυβερνητικός τύπος τις προηγούμενες μέρες, λέγοντας «με πακέτο μέτρων για τους αγρότες ο πρωθυπουργός στην Τρίπολη».

Μέτρα, τα οποία όχι μόνο δεν ανακοινώθηκαν, αλλά αντίθετα η μονοήμερη φιέστα κόστισε  21.000 ευρώ, στην περιφέρεια Πελοποννήσου.  Ευγενική χορηγία του περιφερειάρχη κου Νίκα, τον οποία είχε στηρίξει η ΝΔ στις αυτοδιοίκητές εκλογές.
Δεν ακούστηκε τίποτα από τα πρωθυπουργικά χείλη για την πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. Για τη σταφίδα, την κτηνοτροφία, τις τιμές στις ζωοτροφές, και τα διαβόητα βοσκοτόπια της ΝΔ, τις  απλήρωτες επιδοτήσεις, τις ζημιές από τους καύσωνες, την ανομβρία, την ακαρπία και. Υποσχέθηκε όμως να   συνδέσει, τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό! Πράγμα που θυμίζει το ανέκδοτο με το γαϊδούρι του χότζα, «που μόλις έμαθε να μην τρώει ψόφησε».
Επίσης, ανέφερε για πολλοστή φορά  το ταμείο Ανάκαμψης και τα χρήματα που προβλέπονται. Ξεχνώντας βέβαια να αναφέρει ότι οι πόροι του συγκεκριμένου Ταμείου θα τους διαχειριστούν οι συστημικές τράπεζες με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά τραπεζικά κριτήρια.  Δηλαδή σχεδόν όλα τα χρήματα θα κατευθυνθούν  σε μεγάλα έργα και ιδιωτικά συμφέροντα, μέσω ΣΔΙΤ. Ο μικρός και μεσαίος αγρότης καθώς και ο μεσαίος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο πρωτογενή τομέα θα λάβουν ψίχουλα.
Ελπίζουμε τα χρήματα της ΚΑΠ και του ΠΑΑ, να μην πάνε και αυτά στις τσέπες μεγαλοαγροτών, αλλά στους χειμαζόμενους μικρομεσαίους γεωργούς της χώρας.  Αυτούς που οι πολιτικές της ΝΔ για τη γεωργία, αλλά και οι επιπτώσεις από τη διαχείριση της πανδημίας έχουν φέρει στα όρια της επιβίωσης.
Πέρα από τα ευχολόγια για ποιοτικά προϊόντα, συνεργατισμό κλπ., καμία ουσιαστική αναφορά για το Εθνικό Σχέδιο για την νέα ΚΑΠ, το οποίο θα καθορίσει τους άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα και το βαθμό αποτελεσματικότητας τους. Δυστυχώς, ένα εργαλείο σχεδιασμού  της εθνικής αγροτικής πολιτικής και της απαραίτητης διαβούλευσης με τον παραγωγικό κόσμο της υπαίθρου έγινε για άλλη μια φορά, επικοινωνιακή φούσκα στα χέρια της ΝΔ και της περιφέρειας Πελοποννήσου. Άλλωστε, καμία διαβούλευση με τον αγροτικό κόσμο δεν έχει γίνει τα τελευταία 2 χρόνια, όσο αφορά την ΚΑΠ. Μόνο κάτι εξαγγελίες για τα δικαιώματα, που μετά από λίγο αλλάζουν.
Αυτοί και άλλοι πολλοί είναι οι λόγοι που ο αγροτικός κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, όπως θα διαπιστώσουν στις κάλπες, όποτε και  αν αυτές στηθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντίθετα θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις και τη συζήτηση με τους παραγωγικούς φορείς, ώστε να μπορεί να σώσει για άλλη μια φορά την πρωτογενή παραγωγή από τα σχέδια του «επιτελικού» κράτους των «αρίστων».
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δικαίωση του Δήμου Ερμιονίδας στο θέμα της καθιέρωσης της 6ήμερης εργασίας

Το πρώτο μέλημα της νεοσυγκροτηθείσας Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Ερμιονίδας, ήταν να εκδώσει μια ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πλούσιο το πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις της ΚΕΔΑΜ 1-7 Αυγούστου στις κοινότητες και το Άργος

Και αυτή την εβδομάδα ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Άργους-Μυκηνών, Παναγιώτης Σκούφης, υπόσχεται όμορφες βραδιές ψυχαγωγίας με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα συντελεστούν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιάννης Ανδριανός: Την Πέμπτη οι αποζημιώσεις στα εσπεριδοειδή από τον παγετό του Ιανουαρίου

Ανδριανός: 1.636.579 ευρώ την Πέμπτη στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών εσπεριδοειδών στην Αργολίδα που πλήρωσαν τις ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 30/6, για τον παγετό του Ιανουαρίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τίτλοι τέλους για τον Βασίλη Μπιμπή –Στην δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης –απολογισμού

Τίτλοι τέλους μετά από πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση για τον Βασιλη Μπιμπή που δημοσιοποίησε υην παραίτησή του από την ΔΕΥΑΕΠ προχωρώντας σε απολογισμό της δράσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »