Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Αναγκαία μια σύγχρονη πολιτική κινήτρων για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και της κτηνοτροφίας»

Την ανάγκη διαμόρφωσης πολιτικής κινήτρων για την αύξηση της δυναμικής της παραγωγικής διαδικασίας της αγροτικής οικονομίας και της κτηνοτροφίας, πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, επικρίνοντας ταυτόχρονα την Κυβέρνηση για πρόχειρη και ευκαιριακή πολιτική κάτω από πίεση και για απουσία σχεδίου για μια σύγχρονη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

«Αυτό είναι το καίριο ζήτημα για την αγροτική οικονομία και την κτηνοτροφία, για το οποίο ωστόσο δεν έχω ακούσει τίποτα από τη σημερινή κυβέρνηση της αριστεράς και των ΑΝΕΛ, που υλοποιεί το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο, χωρίς να έχει συγκροτήσει ένα εθνικό σχέδιο» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανακοίνωσε τη σύσταση διαρκούς κοινής επιτροπής για τα θέματα της αγροτικής οικονομίας και της κτηνοτροφίας με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αγροτών και κτηνοτρόφων, η οποία θα διαβουλεύεται σε ετήσια βάση και θα έχει ως στόχο τη διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής.
«Ζητάμε η Κυβέρνηση να μεταφέρει σε εμάς την ευθύνη, ώστε να σχεδιάσουμε μαζί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας τις πολιτικές για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα» σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης, εκφράζοντας παράλληλα την έλλειψη εμπιστοσύνης του προς τη σημερινή Κυβέρνηση, η οποία «ενδιαφέρεται μόνο για να δημιουργήσει τις δικές της δομές εξουσίας, το δικό της κράτος».
Ο  κ. Τατούλης σχολίασε επίσης την ικανοποίηση της σημερινής Κυβέρνησης για την έγκριση του προγράμματός της για την Αγροτική Ανάπτυξη στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, τονίζοντας ότι πρόκειται για το πρόγραμμα που είχε υποβληθεί 1,5 χρόνο πριν από την προηγούμενη Κυβέρνηση και ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση σημαντικού τμήματος του γεωργικού ταμείου και από τις Περιφέρειες.
Σε ότι αφορά το θέμα των βοσκοτόπων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την ανάγκη καθορισμού τους, «ώστε να διασφαλίσουμε την καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων», όπως δήλωσε και ενημέρωσε το σώμα ότι «υπογράψαμε μεν, θέσαμε ωστόσο ως προαπαιτούμενο συγκεκριμένη τροποποιητική πρότασή μας».
Στο θέμα της φορολόγησης των επιδοτήσεων ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι «και στο παρελθόν όταν επιχειρήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση αντιδράσαμε, καθώς κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και δικαιωθήκαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα πρέπει να αντιληφθούμε ή ότι θα επενδύσουμε στην αγροτική οικονομία και την κτηνοτροφία ή διαφορετικά δεν θα έχουμε καμία τύχη να δώσουμε πνοή σε ένα δυναμικό παραγωγικό κομμάτι της Ελληνικής οικονομίας για να έχουμε ελπίδα εξόδου από την κρίση» σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε τέλος στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η Κυβέρνηση για εφαρμογή πολιτικών που θα δώσουν τη δυνατότητα για κοινές δράσεις του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού, του άλλου βασικού πυλώνα της Ελληνικής οικονομίας, όπως έχει κάνει με επιτυχία η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μαλτέζος: «Μεγάλη νίκη για τον Δήμο Άργους – Μυκηνών η χρηματοδότηση των 950.000 ευρώ» (βίντεο)

Χρηματοδότηση ύψους 950.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, στοχεύοντας στον εκσυγχρονισμό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συγχαρητήριο μήνυμα του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ναυπλίου σε μαθητές και μαθήτριες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026

Η σχολική κοινότητα του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ναυπλίου εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέα χρηματοδότηση από το «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ», για το έργο «Δημιουργία περιβαλλοντικά αναβαθμισμένου χώρου του Δήμου Ερμιονίδας»

Νέα χρηματοδότηση από το «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ», για το έργο «Δημιουργία περιβαλλοντικά αναβαθμισμένου χώρου του Δήμου Ερμιονίδας»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας: Τι απαντά το Διοικητικό Συμβούλιο για τις παράνομες συνδέσεις και το δίκτυο αποχέτευσης

Με έκπληξη, αλλά όχι με έκπληξη, διαβάσαμε την ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Ερ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Διαθέσιμη για το κοινό η κλιματιζόμενη αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Άργους-Οδηγίες για τον καύσωνα

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, ενημερώνει τους πολίτες ότι αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »